שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » קינוחים » שכבות מוס תות ושמנת

שכבות מוס תות ושמנת

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

שכבות מוס תות ושמנת


פסקל פרץ-רובין


כאשר עברתי לגור בשרון, אחד הדברים אשר עזרו לי להיקלט היו התותים המדהימים שבצבצו כמעט בכל מקום בעיר ובשדותיה, לצדי השדות, בשולי הדרכים ובצמתים.

תותים גדולים ובשרניים, בצבע אדום עז. והטעם? פשוט נפלא! ביס ועוד ביס ובמהירות חוסלה הסלסילה ולא היה צריך להוסיף דבר. כך תשלבו את התותים עם שכבות מוס נהדר.

לשכבה ראשונה:

120 גרם תותים טחונים

2 כפות אבקת סוכר

7 תותים חותכים לקוביות

שכבה שנייה:

100 גרם תותים טחונים למחית

5 כפות אבקת סוכר

חלבון מ-1 ביצה

1 כף אבקת סוכר

60 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

שכבה שלישית:

180 גרם שמנת חמוצה

1/2 כוס אבקת סוכר

גרגרי ווניל מ-  1/2 מקל וניל משובח

100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

הגשה אישית מפנקת

הגשה אישית מפנקת

להכנת שכבה א'- מערבבים בקערה את התותים הטחונים עם אבקת הסוכר. מחלקים את קוביות התותים באופן שווה לכוסות, ומעליהם יוצקים מעט מהתותיםהטחונים. מאחסנים במקרר כשעה.

להכנת שכבה ב'- מערבבים בקערה את מחית התותים עם אבקת הסוכר. במערבל חשמלי מקציפים  את החלבון עם כף אבקת סוכר, לקצף יציב ואחיד.

מבליעים את הקצף במחית התותים ומוסיפים את הקצפת המוכנה. מעבירים את המקצפת המוכנה לשק זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים שכבת קציפה על השכבה הראשונה הנתונה בכוסות. מאחסנים במקרר לשעה.

להכנת שכבה ג'- מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר, הווניל. מוסיפים בתנועות קיפול את הקצפת, לקבלת קציפה חלקה. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים שכבה שלישית בכוסות. מצננים שוב במקרר.   

החומרים ל-  7 כוסות

עוד על תותים וזני תותים היכנסו…

מתכון באדיבות לשף־קונדיטור דידייה פרוזניאק  צילום: שי בן אפרים





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ