בקיצור...

  • ממיסים תמרים עם מים וחמאה
  • מערבבים את החומרים היבשים
  • מוסיפים את התמרים לקמח ומערבבים
  • ממלאים בעטרות ואופים
  • מצננים ומקשטים

"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » קאפקייקס תמרים עשיר

קאפקייקס תמרים עשיר

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קאפקייקס תמרים עשיר


פסקל פרץ-רובין


הכנתי פינוק אישי לבני משפחתי. עוגיות קאפקייקס תמרים. בחרתי לשלב בעיסת הבצק תמרים

 

מסוג מג'הול אשר להם מרקם עשיר כמו: "טופי", והאמת, בעיקר משום שהם בריאים.

 

 

תמר מג'הול עשיר בטעם

תמר מג'הול עשיר בטעם

 

 

הם מכילים סיבים תזונתיים, מינרלים ונוגדי חימצון. התמרים גדלים כאן בארץ, מייבשים אותם באופן טיבעי על העצים,

 

כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלהם, ללא צורך בתהליכי ייבוש מתועשים ובשימוש בחומרים משמרים.

 

שילבתי בבצק קמח מלא, טחינה גולמית, סוכר חום, אגוזי מלך ותבלינים. את עיסת הבצק הכנסתי לעטרות

 

קאפקייקס בגווני השקדייה. התוצאה מעדן תמרים רך, עשיר באגוזים, תמרים ותבלינים. ט"ו בשבט שמח.

 

 

 

קאפקייס תמרים בהגשה חגיגית

קאפקייס תמרים בהגשה חגיגית

 

 

 

15 תמרים מסוג מג'הול חתוכים גס

 

50 גרם חמאה או מחמאה, מרגרינה  או שמן

 

1/2 1 כוסות מים חמים

 

1 כוס קמח, מנופה

 

1/2 כוס קמח מלא, מנופה

 

1/2 כפית אבקת אפייה

 

1 כפית סודה לשתייה

 

1/4 כפית ציפורן טחונה

 

1/4 כפית קינמון טחון

 

1-3/4 כוס סוכר דמררה או סוכר חום

 

1 כף טחינה גולמית

 

1 כפית תמצית וניל משובחת

 

1 ביצה

 

100 גרם אגוזי מלך קלויים וגרוסים

 

לעיטור:

 

2 כוסות קצפת מוכנה לזילוף סוכריות לעיטור, אגוזים קצוצים או אבקת סוכר

 

 

 

 

הכי פינוק עם תמר מג'הול

הכי פינוק עם תמר מג'הול

 

 

מגלענים את התמרים וחותכים לפיסות בינוניות מניחים בקערה. מוסיפים את החמאה, יוצקים את המים החמים מערבבים וממיסים יחד.

 

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקמח המלא, אבקת האפייה, סודה לשתייה, תבלינים – ציפורן וקינמון, וסוכר. מוסיפים אל הקערה, בהדרגה תוך כדי בחישה בכף עץ את התמרים על נוזליהם.

 

מוסיפים את הטחינה הגולמית, תמצית הווניל הביצה והאגוזים מערבבים לקבלת עיסה אחידה.

 

מסדרים את עטרות הקאפקייקס בתבנית תנור. משמנים אותן קלות בתרסס או מברישים במעט חמאה מומסת.

 

 

 

חוסכים בקלוריות? אפשר אבקת-סוכר

חוסכים בקלוריות? אפשר אבקת-סוכר

 

 

 

מעבירים את עיסת הבצק לשקית זילוף או משתמשים בשתי כפות. ממלאים את העטרות  בבצק עד ל-3/4 מגובה עטרות הקאפקייקס.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ'  כ-20-15 דקות ומצננים.

 

אפשר להסתפק רק בעיטור במעט אבקת סוכר או בקצפת מוכנה.

 

מעבירים את הקצפת  לשקית זילוף בעל צינתר משונן ומזלפים תלוליות על כל קאפקייקס תמרים מעטרים באגוזים גרוסים או בעיטורי סוכר.

 

החומרים ל-16-14 קאפקייקס (בהתאם לגודל עטרות נייר הקאפקייקס)

 

 

כל ביס חגיגת תמר

כל ביס חגיגת תמר

 

 

טיפסקל

 

רוצים לחסוך בקלוריות השתמשו ב-3/4 כוס סוכר. במקום קצפת לעיטור בזקו אבקת סוכר.

 

 

 

 

תמר מגהו'ל

תמר מגהו'ל





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ