החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » פוחזת, אבל מתוקה

פוחזת, אבל מתוקה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


לא יודעת מה עורר בה את הגעגוע ולמה דווקא שם, אבל במהלך אימון כושר במכון, חברתי טני בנאש- ספרה לי על ילדותה בברזיל. בעניים בורקות מהתרגשות תיארה את הממתק האהוב שזכור לה במיוחד:

 

הצו'רוס, עוגיות מטוגנות אוריריות העשויות מבצק רך, מטוגנות בשמן עמוק וממולאות בריבת חלב וטבולות בסירופ שוקולד או סוכר.

 

אם המשפחה נהגה לפנק את בנותיה ומידי שבת, לקחה אותן אל דוכן הצ'ורוס הזעיר, שניצב סמוך לסופרמרקט ר "בולברד"  השכונתי, וטני הקטנה הייתה מבקשת מהמוכר למלא את הצ'ורוס שלה בכמות נוספת של ריבת חלב.

 

טני הקטנה חכתה כל השבוע לשבת, כדי לשוב ולאכול צו'רס מתוק ועשיר בריבת חלב מתוק מתוק ומפנק.

 

התפיחה בתנור

התפיחה בתנור

 

 

בעודנו ממשיכות את האימון במכון הכושר, הסבירה לי טני  באריכות שבמדינות שונות מכינים את  הצו'רוס,  בצורות שונות.  בברזיל, למשל,יש לצ'ורוס צורה של מקל קטן, עבה וארוך. 

 

צורה זו מאפשרת מילוי הצו'רוס בריבת חלב. אחרי המילוי החגיגה ממשיכה כשמגלגלים את הצו'רוס בסוכר וקינמון. ניתן למצוא את הצ'ורוס בגדלים וצורות שונות בהתאם למטבחים, ספרד, ארגנטינה ועוד..

 

במקומות אחרים מכינים את הצ'ורוס בצורת כעך ללא מילוי ומצפים אותם בסוכר וקינמון בלבד.

 

בצורת פריסטיל

בצורת פריסטיל

 

התרגשתי מסיפורי הזיכרונות של טני. מבחינתי הסיפור שלה רק מדגיש את החשיבות בשמירה על טעמי הילדות. בדיוק בגלל זה בחרתי להתמקד בעבודתי בטעמים הנפלאים של מטבחי העדות.

 

את הבצק לצו'רוס הכרתי כמובן כבצק רבוך ממנו מכינים פחזנית. מתברר שלאותו קינוח יש שמות  מפתים יותר,  שמתגלגלים  על הלשון  ומגיעים היישר ממחוזות הגורמה הפריזאיים: פרופיטרול  או אקלר. שמות  רבי רושם, בדיוק כמו העוגייה עצמה.

 

פרופיטרול (שו-אלקרם בצרפתית)  קינוח קלאסי שהשימוש בשמו שולח אותנו לפריז, למחוזות הגורמה ולשלל המתוקים של הפטיסריי הגבוהה, אל מטעמים מיוחדים ועשירים בטעמים.

 

 

צ'ורוס, ארוכים, דקים, עגולים ...

צ'ורוס, ארוכים, דקים, עגולים …

 

 

מה זה בעצם בצק רבוך?

זהו בצק מבושל  הנוצר מרביכה של מים, שומן, סוכר, מלח. את הקמח מוסיפים לאחר הרתיחה, אחרי ערבוב, מתחילים להוסיף ביצים.

 

שלב זה די קשה ומצריך ערבוב וטריפה יעילה עד לקבל בצק חלק ואחיד. לכן רצוי להעביר את מסת הבצק למערבל  חשמלי עם וו גיטרה .

 

מערבלים ומצננים קלות את הבצק ואז מתחילים להוסיף בהדרגה את הביצים תוך ערבול. הבצק מוכן כאשר נוטלים מעט ממנו ומותחים  בין שתי קצות אצבעות ונוצר חוט דק של בצק.

 

כשהבצק מזולף בצורת  כדורים קטנים, ונוצר כיסן תפוח, הוא פרופיטרול,  וכשהוא מזולף בצורת  תלולית  או מאורך הוא מוכר כאקלר.

 

לפעמים מעטרים את הפרופיטרו, ל קודם לאפייה, במעין   כובע  מבצק פריך. אל תוך הכיס שנוצר עם האפייה מזלפים  מלית קרם עשירה, המתפרצת לתוך חלל הפה עם הנגיסה הראשונה ויוצרת שילוב נהדר בין מעטפת הבצק לקרם.

 

אפשר לצפות את הפחזניות בציפוי שוקולד המוסיף לה עוד נופח ורושם.

 

פחזנית במלית קרם וניל

פחזנית במלית קרם וניל

 

מבחר טיפסקל לקבלת תוצאות מצוינות:

לפחזניות גבוהות  -כדי שהפחזניות לא יצנחו וישמרו על קומתם הזקופה בתום האפייה, פתחו את דלת התנור הציבו כף עץ בפתח וסיגרו את הדלת. כך יווצר חריץ שישחרר את האדים מהתנור בהדרגה, וישמור על הפחזניות גבוהות ויפות.

 

לקבלת צורה ועניין -שינוי צורת הזילוף תניב תוצאה מעניינת. למשל זילוף לצורה מאורכת ורחבה תקבלו את עוגיות האקלרים הנפלאות . אפשר לזלף בצורת כעך ולמלא במלית קרם וניל או להסתפק בטבילה בסוכר או זילוף סירופ שוקולד ומייפל.

 

לפחזניות מושקעות ואיכותיות -כדי לקבל פרופיטרול צרפתי מושקע הכינו את הבצק על בסיס חמאה וחלב ואת הקרם הכינו מקרם פטיסייר עשיר ומושקע . צפו אותם בציפוי שוקולד עשיר או הכינו "כובעי" בצק קרמבל לפרופיטרול.


לאיחסון ושימור הפחזניות – רצוי לצנן היטב את הפחזנית בטמ"פ החדר קודם למלוי. את הפחזניות אפשר לשמור במקפיא אך לא במקרר בגלל הלחות. 

 

 למבחר מתכונים של פחזניות 

 פרופיטרול/פחזניות 

פחזניות פריסטייל

 פחזניות תל-אביב -פריז

אצבעות מטוגנות צ'ורוס 

מסע הקסם הצרפתי 

לחמניות קמח מצה 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ