נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת מוס שוקולד לבן ויוגורט

עוגת מוס שוקולד לבן ויוגורט

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת מוס שוקולד לבן ויוגורט


פסקל פרץ-רובין


עוגה נהדרת למי שאוהבים את חמצמצות היוגורט, המשתלב נהדר עם מוס שוקולד לבן, טחינה וסילאן.

הבסיס לעוגה הוא בישקוטים (לשונות חתול) אפשר גם לגוון בעוגיות אוראו או בבסיס טורט מוכן, הבסיס הכי פשוט שאתם מכירים.

הכנת עוגה זו  דורשת מעט עבודה, אבל היא אינה מורכבת.

למוס שוקולד לבן:

1 ביצה גדולה

1  חלמון גדול

200 גרם שוקולד לבן, מומס

1/4 כוס חלב

1/2 שקית (7 גרם ) ג'לטין

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

3 כפות סוכר

לתחתית התבנית:

1 חבילה לשונות חתול או תחתית דקה של עוגת תופין מוכנה

1/2 כוס חלב

למלית יוגורט:

1/4 כוס חלב

1/2 שקית (7 גרם) ג'לטין

1 שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

2 כפות סוכר

1 גביע יוגורט (150 גרם)

להברשה:

2 כפות סילאן

2 כפות טחינה גולמית

לציפוי:

1/4 כוס תלתלי שוקולד לבן

1/4 כוס תלתלי שוקולד מריר

1/2 מיכל  שמנת מתוקה להקצפה – מוקצפת עם כף סוכר לקצפת יציבה

עוגת-מוס שוקולד לבן ויוגורט

עוגת-מוס שוקולד לבן ויוגורט

טורפים  בקערית בעזרת מטרף קטן את הביצה והחלמון לבלילה תפוחה ומבליעים בתנועות מהירות בשוקולד המומס.

ממיסים את הג'לטין בחלב מעל לסיר עם מים (בסיר כפול אמבט מרים – בן מרי), מוסיפים את הג'לטין המומס תוך כדי בחישה אל בלילת השוקולד הלבן.

מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם הסוכר לקבלת קצפת יציבה, ומבליעים בהדרגה (בפעם פעמיים) בבלילת השוקולד.

טובלים קלות את לשונות החתול בחלב ומסדרים בתחתית התבנית. יוצקים עליהם את מוס השוקולד. סוגרים את התבנית בניילון נצמד, ומאחסנים במקרר 2-3 שעות עד שהמוס מתייצב.

להכנת מלית יוגורט- ממיסים את הג'לטין בחלב בסיר קטן מעל לסיר עם מים (בסיר כפול).  מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הג'לטין המומס והיוגורט אל תוך הקצפת (בפעם פעמיים) בהדרגה עד לקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה מעל לשכבת מוס השוקולד הלבן ומשטחים. סוגרים שוב בניילון נצמד, מאחסנים במקרר 2-3 שעוד עד שהמוס מתייצב.

מערבבים בקערית את הסילאן והטחינה, מזלפים קלות על פני המוס, מפזרים מעל תלתלי שוקולד מריר ושוקולד לבן.

מכניסים את הקצפת המוכנה לשקית זילוף בעל צנטר משונן ומזלפים סביב דפנות המוס. שומרים במקרר עד להגשה.

 החומרים לתבנית: קפיצית בקוטר 24  ס"מ או כל צורה אחרת משומנת

טיפסקל

במקום לשונות חתול ניתן להשתמש גם בבסיס בצק מוכן. העוגה מתאימה להקפאה.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ