החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » נושאים בפטל

נושאים בפטל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים.

אבל מה, קפוא! כשהוא שלם פחות או יותר, אך בעיקר בכל מיני צורות של ממרחים ומחיות קפואים. כך אני משתמשת בו.

עד שמגיעה העונה וגם אז הוא מבקר אותנו לתקופה קצרה. רגע לפני שהוא שוב נעלם קבלו אותו: הפטל.

הפטל הוא שיח שמניב פרי במחזוריות דו-שנתית ומבשיל במהלך הקיץ. הפירות נאכלים טריים אך הם ניתנים להקפאה.

הפטל

הפטל

לאחרונה למדתי  שזנים חדשים המניבים פירות בשנתם הראשונה מאוקלמים וגדלים במרכז וולקני על מנת לבדוק את האפשרות להשתמש בהם בארץ כענף ייצוא בתקופת הסתיו המאוחר והחורף.

הדרישה לפטל עלתה בשנים האחרונות, עקב העלייה המשמעותית במודעות הציבור לגבי ערכו הבריאותי הגבוה. הפרי מכיל נוגדי חימצון – אנטי-אוקסידנטים, מצוין נגד סרטן ומחלות לב.

ד"ר זילכה (מהמכון הוולקני) מסביר שיש רופאים בעולם שנותנים את הפטל ככמוסות טבעיות לריפוי (בעיקר מזני האוסנה ) ולכן הפטל החל לשגשג בעולם והפך להיות מבוקש מאוד.

כאמור הפטל בדרך כלל מניב פרי רק בשנה השנייה לגידולו. לכן הובאו ארצה שלושה זנים  של פטל,  עברו פיתוח במכון הוולקני ואוקלמו בארץ בעזרת צוותו של  ד"ר שמואל זילכה שיניבו פרי כבר בשנה הראשונה.

ובדרך זו ניתן יהיה לפתח ענף ייצוא של פטל בעונת החורף. כך קיבלנו בארץ שלושה זנים: יפים, טעימים עסיסיים, מתוקים עם חמיצות קלה בקיצור פינוק גדול לבשלן וכיף גדול לסועד.

נא להכיר זני הפטל בישראל: 

פטל אדום (פולקה)- מגיע מפולין, הזן נחשב חדש יחסית, נותן פרי מאוחר בעונה, חיי מדף ארוכים יותר בהשוואה לזנים אחרים.

הפרי איכותי בשרני ופרי גדול. צבעו כהה וסמוק יותר בהשוואה לפטל אדום אחר וכמעט סגול. משווק ברשתות השיווק באופן מצומצם בלבד.

פטל-אדום

פטל-אדום

פטל אדום (טולמין) – אחד מהפטלים הטובים והאהובים בעולם מבחינת איכותו. זהו  זן קנדי, שהובא לישראל ופותח כפרי של 'מרכז העונה' וגדל בין יוני ליולי.

מדובר באחד הזנים הנפוצים ביותר שהצליח להתאקלם בישראל היטב ולהיות מותאם לאזורי גידול שונים.

פטל-שחור

פטל-שחור

פטל שחור קראון (אוסנה) – מאופיין בפרי גדול וחמצמץ יותר. זהו הזן האחרון שצומח מבין זני הקיץ ודורש שעות אור ארוכות יותר בגידול.

הזן הזה מתוק יותר מזנים אחרים ועמיד יותר לחורפים לא קרים ולכן הוא גדל באזורים לא מאוד גבוהים (בניגוד לזנים האחרים הגדלים בגולן). בארץ  הוא גדל גם במקומות כמו גדרה ועמק יזרעאל.

למבחר מתכונים מפטל:

טארט פטל שחור עשיר

רטבים עם פטל שחור ואדום

סלט ירקות ענבים ופטל

קאפקייס פטל

טארטלט,קרם פטיסייר ופטל אדום שחור

עוגת גבינה בציפוי פטל

גביעי פטל עם קרם יוגורט

סברינת פטל

מקרונים אדומים עם גאנש פטל 

גביניות מתוקות

עוגת גבינה בציפוי פטל אדום





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ