מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » דגים חריפים

דגים חריפים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

דגים חריפים
מתכוני עדות מהמטבח המרוקאי




פסקל פרץ-רובין


מתכון האופייני למטבח המרוקני ובעל גרסאות רבות. לתבשיל זה המוגש בארוחת ערב שישי או שבת בצהרים יש הילה של מלכות ויש מי שחושב שהכנתו מורכבת. אולם ההפתעה היא שההכנה היא פשוטה כמעט ואין שלבי בישול הרכבת התבשיל נערכת בתוך הסיר לא על הלהבה ובסוף מניחים על להבה בינונית נמוכה. תוך 10 דקות מתרחש הפלא ובכל הבית משפשט ניחוח נפלא שקשה לעמוד בפניו.

 

בהכנת הדגים החריפים  הללו יש המשלבים רק פלפלים מיובשים חריפים ויש המשלבים בין הפלפלים המיובשים לירוקים. כמו כן יש המשלבים פלפלי גמבה אדומה ולא פעם על מנת למתן את חריפות המנה  מקטנים את מספר הפלפלים ומוסיפים פרוסות גזר ואף תפוחי אדמה.

 

הבסיס העיקרי בתבשיל הוא: שום ,כוסברה,פטרוזיליה, ופלפלים חריפים.  במתכון המקורי כמות השמן היא גדולה יותר אני מצאתי שאפשר להקטינה וזה אינו פוגע בטעם. מי שאינו אוהב כוסברה מוזמן להחליפה בפטרוזיליה, או לשלב בין השניים בדגש על פטרוזיליה.

 

 

 

8 פרוסות דג לוקוס / בורי/ נסיכת הנילוס

1/2 כפית מלח גס

3 פלפלים חריפים ירוקים

5 פלפלים חריפים אדומים גדולים מיובשים (אפשר גם טריים)

8 שיני שום, פרוסות

15 גבעולי כוסברה, קצוצים

15 גבעולי פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 1 כפות פפריקה חריפה

1/2 כפית מלח

1/2 כף כורכום

3/4 כוס שמן

 

1 כוס מים

 

 

שוטפים היטב את פרוסות הדג ובוזקים עליהן מלח. משהים כ-15 דקות ושוטפים.

 

חוצים את הפלפלים לאורכם, מסלקים את הגרעינים ושוטפים היטב.

 

מפזרים בתחתית את הפלפלים, חצי מכמות השום ועשבי התיבול. מסדרים מעל את פרוסות הדג ומפזרים  עליהם את שארית השום ועשבי התיבול.

 

מערבבים בצלוחית את התבלינים,השמן והמים ויוצקים על הדגים מנענעים קלות כך שהנוזלים יצפו בשכבה אחידה את הדגים . מבשלים מכוסה על להבה בינונית כ-30 דקות.

 

מנענעים שוב  את הסיר, כך שהרוטב יכסה את הנתחים. מבשלים 10 דקות נוספות.

 

החומרים ל-8-6 מנות

 

 

טיפסקל

אפשר לשלב בין פלפלים ירוקים ואדומים, או להחליף מחציתם בפלפלים מתוקים, למיתון החריפות.

 



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ