בקיצור...

  • מערבבים את כל החומרים.
  • מעבירים לתבנית ואופים.
  • מכינים ציפוי שוקולד
  • מצפים ומעטרים .
  • מגישים ונהנים.

ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגה שוקולדית נמוחה

עוגה שוקולדית נמוחה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגה שוקולדית נמוחה


פסקל פרץ-רובין


עוגה פשוטה להכנה, עסיסית ולחה בצורה מפתיעה. הסוד להצלחה הוא לא לאפות אותה יותר מדי, כדי לא לייבשה.

 

 

150 גרם חמאה, מומסת

1/4 1 כוסות סוכר

3 ביצים

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כף ברנדי או ליקר שוקולד

1 כפית רום

1 כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות קמח, מנופה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס אבקת קקאו מרירה או אבקת שוקולית, מנופה

 

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה ( 250 מ"ל)

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

לעיטור:

1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים דק

  

 

עוגת שוקולד נפלאה

עוגת שוקולד נפלאה

 

שמים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר, הביצים, שתי השמנות, הברנדי הרום והווניל, 

 

וטורפים היטב במטרפת יד.

 

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ואבקת הקקאו  ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מעבירים את התערובת אל התבנית ומשטחים אותה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך 170 מעלות צ' כ- 40 דקות,

 

או עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא לח ועליו פירורים.

 

להכנת הציפוי – יוצקים את השמנת לסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. שמים את השוקולד בקערה ויוצקים עליו את השמנת הרותחת.

 

מערבבים עד שהתערובת נמסה וחלקה. יוצקים את הציפוי על פני העוגה והדפנות. מעטרים בשקדים המולבנים.

 

 החומרים: תבנית: קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ  או תבנית בריוש ,משומנת

 

 

 

טיפסקל

איך מגוונים עוגה ללא מאמץ?

 

כל עוגה יכולה להשתנות אם תשתמשו בתבניות בגדלים ובצורות שונים.

 

התבניות האישיות מאפשרות שליטה על כמות הקלוריות. 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ