בקיצור...

  • לשים את כל החומרים .
  • מניחים במקרר לשעה.
  • מעצבים בצורה מאורכת או עגולה.
  • צולים משני הצדדים.
  • מגישים חם לצד סלטים.

"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עיקריות » קבב מזרחי

קבב מזרחי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קבב מזרחי


פסקל פרץ-רובין


 

בשבוע האחרון חיפשתי בעזרת החברים בפייסבוק את המתכון הכי מוצלח להכנת קבב. קיבלתי המון מתכונים והסברים לפנכם העיקריים. באופן כלל, כולם משתמשים בבשר בקר טרי  בתוספת של  בין 10% ל20% שומן כבש, כולם משתמשים במלח,פלפל שחור, בצל ופטרוזיליה.

 

מכאן מתחילים  השילובים והשינויים למשל: אבי צוריאל מוסיף כורכום וצנוברים. יהודית בן רפאל משתמשת בכמות פטרוזילה גדולה, חייה אלקלעי גדות מוסיפיה לעיסת הבשר חצי כוס מי סודה, ענבל מרק הימן מוסיפה עלי נענע.

 

נאוה ליהוד מתתיהו משלבת אבקת סודה לשתייה ומים – כוסברה טרייה ויבשה,פלפל ירוק חריף כמון וחומץ בלסמי. רחלה הודיה משתמשת בתערובת ראס אלחנות שום ו…הפתעה 2 כפות עמבה.

 

ישנם מתכונים פחות או יותר דומים אבל טכניקת ההכנה שונה למשל:

 

אור כליפה נוהגת להשרות את הבצלים והפטרוזיליה הקצוצים במים -סוחטת אותם היטב, מוסיפה לבשר ומתבלת באבקת מרק ומעט מים תוך כדי לישה.

 

אור, מאפשרת לבשר לנוח כשעה, מעצבת צורות בידיים משומנות ומקפיאה. עליזה חדריאן משלבת בעיסה פירורי לחם וכורכום ומשהה את עיסת הבשר לנוח.

 

אהבתי מאוד את גרסת יהודית אביב הלוחשת לאוכל  יהודית היא בלוגרית, ולה בלוג שלוחש לאוכל טעמים נפלאים,

 

אהבתי את השילוב בין הכמון לאגוזי המלך הטחונים ועדינות התיבול.

 

 

 

קבב מזרחי עשיר

קבב מזרחי עשיר

 

 

1 ק"ג בשר טחון טרי

 

250 גרם שומן כבש טרי טחון

 

4-5  שיני שום כתושות

 

כפית גדושה כמון

 

כ- כפית שטוחה מלח (עדיף לשים פחות ולטעום)

 

1/2 כפית פלפל שחור

 

100 גרם אגוזי מלך טחונים גס (לא חובה אבל מוסיף טעם)

 

1/2 חבילה כוסברה קצוצה

 

מעט שמן זית (לא הרבה כי יש כבר שומן כבש)

 

מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ולשים היטב. משהים במקרר כשעה קודם להכנת הקבבים.

 

יוצרים קציצות שמנמנות (הן טיפה מתכווצות) וצולים  על מנגל או על פלנצ`ה חמה מאוד כמובן שאפשר גם  על מחבת פסים כבדה. צולים עד להשחמה משני הצדדים.

 

מגישים  עם ירקות וסלטים מתאימים וכמובן פיתות, טחינה  וחומוס רצוי תוצרת בית

 

החומרים לכ -20 קבבים גדולים

 

המתכון באדיבות יהודית אביבי  אפשר למצאו אותה גם בפייסבוק  יהודית אביבי הלוחשת לאוכל  

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ