בקיצור...

  • מקציפים חלבונים וסוכר.
  • מערבלים חלמונים וחמאה.
  • מוסיפים את החומרים היבשים לחלמונים.
  • מוסיפים את החלמונים המוקצפים .
  • אופים , מצננים ומצפים בציפוי הסוכר.

מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » עוגת קוקוס ותפוז

עוגת קוקוס ותפוז

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת קוקוס ותפוז


פסקל פרץ-רובין


זו עוגה כלבבי, פשוטה להכנה משלבת אגוזים, בוטנים, קוקוס וקמח מצה. התוצאה המתקבלת היא עוגה קלילה, טעימה ונימוחה.

 

 

6 ביצים  מופרדות

 

1/2 1 כוסות סוכר

 

200 גרם חמאה חתוכה

 

קליפה מגוררת מ-1 מתפוז בינוני

 

100 גרם פתיתי קוקוס

 

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים או קצוצים גס

 

1/2 כוס  בוטנים טחונים דק

 

1 כוס קמח מצה טחון דק

 

1 שקית אבקת אפייה

 

לציפוי:

 

100 גרם אבקת סוכר

 

2-3 כפות מיץ תפוז

 

1 כף מיץ לימון

 

1/4 כוס רצועות קליפות מסוכרות

 

 

 

 

עוגה המשלבת אגוזים פתיתי קוקוס

עוגה המשלבת אגוזים פתיתי קוקוס

 

 

מקציפים את החלבונים בקערת מערבל חשמלי במהירות גבוהה, ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה  חצי כוס סוכר מקציפים עד לקבלת קצף יציב. מעבירים לקערה נפרדת.

 

בקערת המערבל מקציפים  את החמאה ומוסיפים בהדרגה את שארית  הסוכר. מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד לקבלת קציפה בהירה .

 

מוסיפים אל קערת החמאה והחלמונים את קליפת התפוז, פתיתי הקוקוס, אגוזי המלך, הבוטנים, קמח המצה, אבקת האפייה ומבליעים אותם בתנועות קיפול.

 

מוסיפים את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים ומקפלים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.

 

מעבירים לתבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170-180 מעלות צ') במשך 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים.

 

להכנת הציפוי: מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי. יוצקים אותם על העוגה בעודה חמה ומצננים. מעטרים ברצועות קליפות  תפוז מסוכרות.

 

החומרים:תבנית: קפיצית בקוטר 26 או 24 ס"מ, משומנת

 

טיפסקל

 

אפשר לגוון בין סוגי האגוזים, הבוטנים והשקדים לפי הטעם.

 

אפשר לוותר על הציפוי ולבזוק מעל העוגה אבקת סוכר.

 

אפשר להוסיף 1/2 כוס שוקולד צ'יפס.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ