בקיצור...

  • מכינים את המשרה ומעסים את שוק הטלה.
  • משהים במקרר שעתיים.
  • אופים שעתיים בתנור .
  • אופים וצולים ללא רדיד אלומיניום .
  • מגישים חם.

מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » שוק טלה בשרמולה אלגיראי

שוק טלה בשרמולה אלגיראי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

שוק טלה בשרמולה אלגיראי


פסקל פרץ-רובין


חג הפסח הוא אחד החגים המבוסס בעיקר על מסורת ועל הרגלים העוברים מדור לדור. ככול שעבר הזמן והפתיחות הקולינרית גדלה, כך גם רבו המיזוגים  הבין עדתיים ויצרו הפתעות מעניינות במטבח.

 

שולחן החג המסורתי לובש ופושט  צורה כשהוא נשען על שילובי מסורות שונות ממטבחים אתניים מגוונים תוך שימת דגש לבישול עילי -קרי  גורמה ביתי.

 

שילובים נפלאים אלו יצרו אגב כך  שלוחן אקלקטי  מדהים מעניין ומיוחד. אנו מוצאים שפע של  תבשילים מעניינים, מנות בשר, עוף, דגים מאפים, פשטידות  וקציצות ממצות וקמח מצה. כל מטבח והדרך שלו להתמודד עם האין ולשלב את היש בשפע הטעמים.

 

יוצאי ספרד מתגברים על המחסור בקמח ובשמרים באמצעות הכנת מאכלים מדגנים, כגון אורז, חומוס ושעועית (למעט המרוקאים שאינם אוכלים חומוס בגלל צליל המילה "חומוס" המזכירה את המילה "חמץ"). 

 

יוצאי אשכנז אינם נוגעים ואינם אוכלים מוצרים אלו (אם כי היום ישנה פשרה שעל פיה אכילת הדגנים נחשבת למנהג ולא למצווה).

 

שני מוצרי מזון אלו  מהווים פתרון קל ויעיל בקרב כל עדות ישראל, וכולם עושים בהם שימוש במהלך כל ימות  חג המצות – קמח המצה  והאגוזים על כל סוגיהם.

 

דבר נוסף ובולט הוא השימוש בבשר כבש ובירקות העונה המצויים בשפע הפולים הירוקים , הארטישוקים , והארטישוק הירושלמי , מנות עם שפע של עשבי תיבול ירוקים  היוצרים מנות עשירות, מיוחדות ואחרות מהמוכרים לנו ביום יום.

 

לכבוד החג בחרתי לתת לכם הצצה אל תוך המטבח האלגי'רי  העדין  והלא כל כך מוכר.

 

 

שוק טלה בשרמולה אלגיראי

שוק טלה בשרמולה אלגיראי

חשוב לציין שרוב המאכלים  ממטבח זה מושפעים מן הסתם ממטבחי השכנים (המרוקני, התוניסאי, והטריפולטני) והשפעה צרפתית קלה עם שינויים קלים בניהם.

 

כך למשל תמצאו בארוחת ליל הסדר מנה המופיע גם במטבח התוניסאי והטריפוליטני  כמו: העוסבנא – אלו כיסים קטנים העשויים מכירשה (דופן קיבת כבש ) נקייה חתוכה לריבועים אותן תופרים בנות המשפחה ככיסים קטנים,

 

לתוכם נדחסת מלית בשר כבש, בתוספת סלק ירוק- מנגולד, חלקי פנים צלויים , אורז ועשבי תיבול . כיסי העוסבן מתבשלים  בקדרת עשבי תיבול וירקות העונה כמו: ארטישוק ירושלמי ופול  השילוב הזה מניב מנה מורכבת, עשירה ומיוחדת.

 

בנוסף נוהגים להכין מרק עוף עדין המקבל את תיבולו המעניין מעלי נענע טריים ומעוטר בנטפי ביצה מקושקשת היוצרים מעין סיבים קטנים זהובים ונוצצים הצפים במרק.

 

יש משפחות המגישים  במקום מרק עוף מרק ארטישוקים ופול  הנחשב לאחד המרקים המשובחים מהמטבח האלגירי .

 

על מנת  להכיר מקרוב את מטעמי המטבח האלגירי בחרתי לעלות לירושלים לפגישה ובישול עם  השף אבי  לוי, ממסעדת "המוציא" המוכר ממאסטר שף  ואימו מירי,

 

שסיפרו לי בגעגוע על סבתא רחל  ועל ארוחת ליל הסדר האלג'יראית שלהם,  וכיצד המנות המסורתיות התערבבו בארץ והושפעו ממטבחי השכנים. 

 

כך למשל נמצא היום בארוחת הסדר לחמניות מקמח מצה עשירות אותן מכינה מירי, והן מוגשות  לצד כבד קצוץ מתובל פיקנטי. אבי, הגדיל לעשות כשלמנות המסורתיות הוסיף חומרים שלא השתמשו בהם במקור בדרך זו גיוון  ו"שידרג" את  הטעמים המסורתיים. 

 

 

בנוסף יצר עבורנו קינוח מרציפן כמו שהוא מאוד אוהב ומתאים לדעתו לסיום ליל סדר מתוק ומיוחד. לפנכם כאן מתכון שוק הטלה האלגי'ראי בהמשך תמצאו מבחר קישורים לחמש מנות  מעניניות נוספות מהמטבח האלגיאי לכבוד החג. 

 

בחרתי להתחיל עם שוק טלה במשרה שרמולה שהוא אחד המאכלים המעניינים שיש בפסח. לאחר שטובלים את השוק במשרה פיקנטי, מכניסים אותה לתנור למשך שעתיים, כדי שהבשר יתרכך. אפשר להשתמש באותו משרה גם לדגים.

 

 

 

 

1 שוק טלה  במשקל -2.5 ק"ג  או דגים מטוגנים

 

למשרה שרמולה אלג'יראי:

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית שאטה גרוס

2 כפות כמון

1/2 כוס לימון סחוט טרי

1/2  כוס שמן זית

2 כפות שום כתוש

1 כף דבש

1/4 כוס מים חמים

 

 

 

 

מכינים את המשרה לשוק הטלה- מעבדים במעבד מזון את כל חומרי  המשרה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

מורחים ומעסים את שוק הטלה מכל צידיו במשרה השרמולה . מעבירים את השוק לתבנית אפייה רחבה ויוצקים עליה את יתרת המשרה. מכניסים למקרר למשך שעתיים.

 

מכסים  בנייר ברדיד אלומיניום  ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ'.

 

אופים שעתיים. לאחר מכן, מסירים את נייר האלומיניום, מעבירים את התנור לאופציית "גריל" ואופים למשך 20 דקות נוספות.

 

החומרים ל6-8 מנות

 

מבחר מתכונים מהמטבח האלגיראי:

 

חרוסת/איילק

כדורי מרציפן מצופים בקוקוס 

צלי בשר בצל וארטישוק ירושלמי

סלט של סבתא ( רחל )- בייד ובאטטה 

סלט דל פול- סלט פולים וזרעי כמון 

 

 

המתכון באדיבות השף אבי לוי מסעדת "המוציא" צילום: שרית גופן





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ