סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » מקרון צרפתי

מקרון צרפתי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מקרון צרפתי


פסקל פרץ-רובין


מקרונים העוגיות הצרפתיות המופיעות בשלל גוונים וטעמים. אלו עוגיות מיוחדות אשר להכנתם דרושה

 

מיומנות מקצועית גבוהה הנרכשת ככול שמנסים שוב ושוב להכינן  הכי חשוב לא לפחד.

 

בנוסף יש להקפיד לעקוב היטב אחר ההסברים ולעבוד בסבלנות או אז ההצלחה מובטחת.

 

להצלחה מלאה רצוי לשקול במדויק את החומרים ולהשתמש במד חום.

 

 למקרונים:

120 גרם אבקת שקדים

100 גרם אבקת סוכר

3 חלבונים

צבע מאכל טבעי

20 מ"ל מים

100 גרם סוכר

 

למילית מוקה:

150 גרם שוקולד מריר איכותי

150 מ"ל שמנת מתוקה

1.5  כפיות אבקת קפה נמס

 

למלית שוקולד לבן ודובדבן:

200 גרם שוקולד לבן

80 מ"ל שמנת מתוקה

20 מ"ל סירופ דובדבני אמרנה (הסירופ מהקופסא)

 

 

מנפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר. במערבל חשמלי  עם וו גיטרה מערבבים את תערובת אבקת השקדים ואבקת הסוכר עם חלבון אחד וצבע מאכל  נבחר עד לקבלת משחה אחידה ומניחים בצד.

 

ממיסים בסיר סוכר ומים לסירופ, כאשר הסירופ מגיע ל 114 מעלות מתחילים להקציף את החלבון במהירות איטית, כאשר הסירופ מגיע ל117 מעלות מסירים אותו מהאש ומוזגים אותו באיטיות אל החלבון תוך כדי הקצפה.

 

ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מקפלים את החלבון המוקצף אל תערובת השקדים שנופו עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים את עיסת הבצק לשק זילוף בעל צנתר חלק ומזלפים עיגולים בגודל שווה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

 

משאירים להתייבש בטמפ' החדר כשעה. אופים את המקרונים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות למשך 14 דק'. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

 

למלית מוקה- מביאים את השמנת לרתיחה, מוזגים על השוקולד וממתינים 2 דק'. מוסיפים את אבקת הקפה, מערבבים היטב לקבלת גנאש חלק ומבריק. לפני הזילוף מביאים לטמפ' החדר.

 

למלית  שוקולד לבן ודובדבן – מביאים את השמנת עד לרתיחה (עם הופעת הבועות הראשונות) ומסירים מהלהבה.

 

מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. מוסיפים את הסירופ דובדבנים ומערבבים, לפני הזילוף מביאים לטמפ' החדר.

 

 

בוחרים את הגאנש הרצוי ומזלפים על כיפת מקרון ומכסים עם כיפה מתאימה בגודלה.

 

את המקרונים המוכנים יש להכניס חשופים למקרר על מנת לאפשר להם לספוג לחות. כעבור מספר שעות מכניסים לקופסא אטומה ושומרים במקרר.

 

חומרים לכמות של 45 יחידות

 

מקרונים בשלל טעמים

מקרונים בשלל טעמים

 

 

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור אריה אברמוביץ, מרשת קונדיטוריה שני. צילום – אנטולי  מיכאלו





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ