ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » פאי אגוזים ופירות מיובשים

פאי אגוזים ופירות מיובשים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פאי אגוזים ופירות מיובשים


פסקל פרץ-רובין


עוגה עשירה, יש בה שפע של אגוזים ופירות מיובשים. מכינים טארט עדין ודק האוסף אליו את כל הטוב הזה. מוסיפים סוכר ודבש יוצרים מעטפת נפלאה של קארמל עדין ובתום האפייה כל נגיסה חגיגה. פשוט פאי אגוזים מושלם.

 

בפאי זה השימוש אפשרי בקמחים שונים  וכך בעצם מבטיחים את הכנתו לאורך כל השנה בפסח למשל משתמשים בקמח תפוחי אדמה וקמח מצה יחד הם מניבים בצק עדין ומיוחד.

 

 

לבצק:

 

100 גרם סוכר

 

200 גרם חמאה או מחמאה

 

1 ביצה

 

180 גרם קמח מצה דק (או קמח רגיל, או קמח נטול גלוטן)

 

120 גרם קמח תפו"א

 

קליפה מגורר מ 1/2  לימון

 

קליפה מגוררת מ 1/4 תפוז

 

למלית:

 

130 גרם אגוזים מעורבים קלויים וקצוצים גס (פקאן/קשיו/אגוז מלך/לוז/שקדים/פיסטוק לפי הטעם)

 

130 גרם פירות יבשים מעורבים קצוצים גס (תמרים/משמשים/חמוציות/שזיפים/צימוקים לפי הטעם)

 

75 גרם חמאה או מחמאה

 

75 גרם דבש

 

75 גרם סוכר

 

 

הכנת הבצק- במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים היטב את החומרים עד לקבלת בצק אחיד הנפרד מהדפנות.

 

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק  לעובי 1/4 ס"מ.

 

מרפדים בבצק את תבנית הפאי ומהדקים לדפנות התבנית. מחוררים במזלג  את תחתית הבצק, אופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות צ' כ- 10 דקות.

 

הכנת המלית- בקלחת ממיסים חמאה, דבש וסוכר מערבבים עד לקבלת קרמל כ-2 דקות.

 

מוסיפים את האגוזים והפירות המיובשים ומערבבים לתערובת אחידה, מעבירים לפאי ומישרים.

 

אופים בתנור חם בחום נמוך  160מעלות צ' כ-  20-30 דקות עד לקבלת גוון חום זהבהב.

 

החומרים עבור תבנית מלבנית 33 ס"מ * 10 ס"מ

 

 

 

פאי אגוזים מושלם

פאי אגוזים מושלם

 

 

טיפסקל לבצק מושלם

 

היות ומשתמשים בקמחים  פחות גמישים מקמח רגיל חשוב להימנע מערבול יתר.

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור אריה אברמוביץ, מרשת קונדיטוריה שני. צילום – אנטולי  מיכאלו

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ