סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » עוגת גבינה,שוקולד לבן,קרמל וקראמבל

עוגת גבינה,שוקולד לבן,קרמל וקראמבל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת גבינה,שוקולד לבן,קרמל וקראמבל


פסקל פרץ-רובין


לפנכם אחת העוגות הנהדרות הן בטעם והן במראה. זו עוגת גבינה עשירה, אומנם מורכבת ממספר שכבות ושלבי הכנה אך בהחלט שווה את המאמץ הטעם  פשוט נפלא. 

 

 

לתחתית הפאדג' שוקולד לבן:

2 ביצים שלמות

45 גרם אבקת סוכר

55 גרם אבקת שקדים

20 גרם חמאה מומסת

1 חלבון

10 גרם סוכר

40 גרם שוקולד לבן קצוץ או שוקולד צ'יפס לבן

 

לשכבת הגבינה :

1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה

15 גרם קורנפלור

85 גרם סוכר

2 ביצים

50 גרם חמאה מומסת

170 מל' שמנת מתוקה

 

לקרם הקרמל:

40 גרם סוכר

140 מ"ל שמנת מתוקה

70 גרם שוקולד לבן

להקצפה:

250 מ"ל שמנת מתוקה

 

לקראמבל:

30 גרם חמאה

15 גרם סוכר חום

15 גרם סוכר לבן

45 גרם קמח מצה

 

 

 

עוגת גבינה חגיגית

עוגת גבינה חגיגית

 

 

במערבל חשמלי מקציפים את הביצים  תוך הוספת אבקת הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה מוסיפים אבקת שקדים וחמאה מומסת וממשיכים להקציף עד שהחמאה נטמעת בתערובת.

 

מקציפים את החלבון, תוך הוספת הסוכר עד לקבלת קצף חלק ומבריק.

 

מבליעים את החלבון המוקצף בתערובת החמאה והשקדים. מוסיפים לעיסה את השוקולד הלבן. מעבירים  לתבנית  ומשטחים.

 

אופים בתנור שחומם מראש בחום נמוך  160 מעלות צ' 10-15 דקות.

 

לשכבת הגבינה- מכניסים למערבל חשמלי בהדרגה ותוך ערבול  עם וו גיטרה את החומרים לפי הסדר לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על תחתית פאדג' השוקולד הלבן האפויה.

 

אופים בחום נמוך  160 מעלות כ- 50-60 דקות. נועצים קיסם במרכז העוגה, אם הקיסם יבש העוגה מוכנה. מצננים היטב.

 

לקרם קארמל –ממיסים את הסוכר עד לקבלת קארמל .

 

מבשלים את השמנת עד לסף רתיחה , יוצקים את השמנת בזהירות  תוך כדי ערבוב  אל הקרמל, וממשיכים לבשל עד בעבוע.

 

שופכים את התערובת החמה על השוקולד הלבן הנתון בקערת מערבל חשמלי ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

 

משהים  את הקערה עם הקרמל והשוקולד לילה במקרר.  יוצקים  את השמנת על הקרם הקר  ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.

 

לקראמבל- במערבל  עם וו גיטרה מערבבים את שני סוגי הסוכר עם החמאה לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הקמח המצה לתערובת ומפוררים בידיים על תבנית עם נייר אפיה.

 

אופים בתנור חם בחום 180 מעלות צ'  כ- 10-15 דק' ומצננים.

 

מרכיבים את העוגה- מצפים את עוגת הגבינה הקרה בקרם הקראמל ומשטחים. מפזרים  מעל בנדיבות את פירורי הקראמבל. ושומרים במקרר.

 

חומרים לתבנית מלבנית 25 ס"מ * 7 ס"מ

 

 

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור אריה אברמוביץ, מרשת קונדיטוריה שני. צילום – אנטולי  מיכאלו





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ