בקיצור...

  • מכינים מרינג, ויוצרים כוסות.
  • מייבשים בתנור היטב.
  • מכינים קרם פטיסייר.
  • מזלפים את הקרם בכוסות המרינג.
  • מעטרים בפירות ונטיפי שוקולד.

"משולחנה של אסתר המלכה"

מעצם עיסוקי באוכל מגיעים אלי ספרי בישול שונים ומגוונים, המטפלים לא פעם באוכל בדרכים מיוחדות ומעניינות.  השבוע היגיע אלי ספר ענק, גדו

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » כוסות מרנג קרם פטיסייר ותותים

כוסות מרנג קרם פטיסייר ותותים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

כוסות מרנג קרם פטיסייר ותותים


פסקל פרץ-רובין


קינוח מרשים לחג, מתחילים בהכנת כוסות מרינג, מיבשים אותן היטב ,הן משמשות להגשה אישית.  במקביל מכינים קרם פטיסייר משובח, ומזלפים לתוך כוסות המרינג. משלבים  ומעטרים בפרוסות פירות כמו – תות שדה, קיווי  ולסיום מקשטים במעט נטיפי שוקולד עדינים.

 

 

למרינג:

10 חלבונים

620 גרם סוכר

24 גרם קורנפלור

 

לקרם פטיסייר:

חלק 1:

320 מל' חלב

100 גרם סוכר

תוכן מ-1 מקל וניל

חלק 2:

4 חלמונים

32 גרם קורנפלור

80 מל' חלב

להקצפה:

500 מל' שמנת מתוקה

לעיטור:

2 כוסות תותים פרוסים

1/2 כוס שבבי שוקולד לא הכרחי 

 

 

כוסות מרינג ממולאות קרם ופירות

כוסות מרינג ממולאות קרם ופירות

 

 

למרנג- מקציפים במערבל חשמלי את החלבונים  ובהדרגה מוסיפים את הסוכר תוך הקצפה עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

 

מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים להקציף מספר שניות עד שהקורנפלור נטמע בתערובת.

 

מעבירים את קצף לשקית זילוף עם צנתר חלק. מזלפים על תבנית עם נייר אפיה את המרנג ויוצרים צורה של כוסות בקוטר 4 ס"מ, מתחילים בזילוף הבסיס, ומעל מזלפים  דפנות בגובה של 2 ס"מ לקבלת צורה של כוס.

 

מייבשים את המרנג בתנור שחומם מראש לחם 80 מעלות צ' כ-  4-5 שעות, לקבלת מרנג יציב ויבש.

 

לקרם –מניחים את החומרים  של חלק 1 בקלחת ומביאים לרתיחה. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי חלק 2.

 

כאשר החלב הגיע לרתיחה (חלק 1) מוזגים כשליש ממנו על תערובת החלמונים (חלק 2) ומערבבים במהירות היטב.

 

(השוואת טמ"פ) מחזירים ללהבה, שופכים את תערובת החלמונים על החלב הרותח תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה.

 

מסירים ם מהאש, מכניסים את הקרם המבושל לקערת מערבל  עם וו גיטרה, מערבלים עד שהקרם מתקרר ומעבירים  למקרר לשעה.

 

מוציאים מהמקרר ומערבלים שוב במערבל  עם וו גיטרה לקבלת מרקם חלק.

 

מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצף יציב, מבליעים  את הקצפת בקרם ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

 

מזלפים תלוליות קרם בכוסות המרנג ומעטרים בפרוסות תותים טריים. מפזרים שביבי שוקולד.

 

 חומרים לבסיס כוסות המרנג – 20 יחידות

 

 

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור אריה אברמוביץ, מרשת קונדיטוריה שני. צילום – אנטולי  מיכאלו





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ