בקיצור...

  • מקציפים ביצים וסוכר.
  • מוסיפים את החומרים בהדרגה.
  • מעבירים לתבנית משומנת מעטרים.
  • אופים, מכינים סירופ.
  • מברישים בסירופה כשהעוגה חמה.

רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת טחינה וסילאן

עוגת טחינה וסילאן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת טחינה וסילאן


פסקל פרץ-רובין


לנפלאות הטחינה כבר כולם נחשפו, אם מערבבים דבש וטחינה במקרה זה סילאן-דבש תמרים מקבלים  חלבה, עוגה

 

זו נשענת על השילוב הזה ויחד עם השמנת מקבלים עוגה נהדרת.

 

 

2 ביצים גדולות

 

1 כוס סוכר

 

7 כפות טחינה גולמית

 

1/3 כוס סילאן –דבש תמרים

 

1 גביע שמנת מתוקה

 

1/2 1 כוסות קמח, מנופה

 

1 כפית אבקת אפייה

 

לעיטור:

 

1/2 כוס שקדים מולבנים

 

1/2 כוס חוטי חלבה

 

לסירופ:

 

1/2 כוס מים

 

1/2 כוס  סוכר

 

1 כף  רוזטה – תרכיז שקדים

 

 

מקציפים ביצים וסוכר בקערת מערבל  במשך 3-4 דקות או עד לקבלת עיסה תפוחה מאוד.

 

בקערה קטנה מערבבים טחינה וסילאן עד לקבלת קרם חלק ללא גושים. מוסיפים לקערת הביצים ומקציפים

 

לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את השמנת וממשיכים להקציף לעיסה חלקה.

 

מערבבים בקערה את הקמח ואבקת אפייה. מבלעים בשתיים שלוש פעמים בעיסת הבצק עד לקבלת עיסה אחידה.

 

יוצקים את עיסה הבצק לתבנית, מפזרים על פני העוגה את השקדים וחוטי חלבה, מכניסים לתנור ואופים במשך 50

 

דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים. חשוב לא לאפות את העוגה יותר מידי כדי לא לייבשה.

 

הכנת הסירופ – מבשלים מים וסוכר בסיר קטן , ללא מכסה על  להבה  גבוהה תוך ערבוב להמסת הסוכר.

 

מנמיכים את הלהבה  ומבשלים כ-3-4 דקות.מסירים מהלהבה, מוסיפים את תרכיז השקדים-רוזטה ומצננים.

 

מושחים את העוגה בסירופ הסוכר בעודה חמה ומצננים כשעה.

 

החומרים: לתבנית כיכר 30 ס"מ, משומנת

 

 

טחינה וסילאן

טחינה וסילאן

 

טיפסקל רוצים לתת לעוגה פן טבעי ובריא?

 

מספיק שתחליפו סוכר לבן בסוכר חום, קמח לבן בקמח מלא. הגדילו את כמות הנוזלים  בעוד חצי כוס.

 

גוונו את הטעם במעט אגוזים  וקשטו בגרגרי שומשום ושיבולת שועל.

 

צילום:  אנטולי מיכאלו מתוך הספר "העוגות של פסקל"





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ