בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » כיסנים מפתיעים

כיסנים מפתיעים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


מטוגנים או אפויים, במלית חלבית או בשרית, בניחוח עיראקי או דרום אמריקאי- אין כמו כיסני הבצק כדי להפוך כל התחלה, אמצע או סוף של ארוחה למושלם

 

 

 

הריח הנישא באוויר כשאני רק מתחילה לטגן כיסוני בצק עושה את העבודה, עוד לפני שאני מספרת לבני משפחתי מה הכנתי, הם כבר מתייצבים במטבח ומציצים בסקרנות בקלחת הטיגון או מבעד לדלת התנור.

 

כשהם בוהים בערגה בכיסונים התופחים לעיניהם בתנור או תופחים ומשתזפים בסיר הטיגון.

 

 

 

אפויים או מטוגנים

אפויים או מטוגנים

 

 

לדעתי, אין כמו מאפה בצק מטוגן או אפוי, במיוחד כשהם קטנים כמו כיסונים החובקים בתוכם מלית מעניינת. כמעט בכל מטבח ובכל עדה תמצאו מאפים מעניינים כאלו.

 

הכיסונים נבדלים האחד מהשני בסוג הבצק שבו משתמשים כמו: בצק שמרים, בצק פריך, בצקי עלים ובצק פילאס או פילו. בהתאם למאפה גם המלית משתנה. פעם היא בשרית, ופעם היא חלבית או צמחונית.

 

הכיסנים השונים משמשים כסוג של חטיף הפותח את הארוחה או כזה שכיף לאכול בין ארוחות או באירוח קל ולא מחייב.  כמעט כל הכיסונים בדרך כלל מטוגנים אך ניתן בהחלט לאפות אותם ובכך לחסוך בקלוריות.

 

 

 

 

 

במלית מפנקת

במלית מפנקת

 

 

 

בעיצובים שונים

בעיצובים שונים

 

 

 

טיפסקל לעיצוב וקיפול כיסוני הבצק

 

גודל הכיסון נקבע בהתאם לקוטר קריצת עיגול הבצק: כוס, קערית קערה בינוני וכו'

 

קיפול  עיגול הבצק לשניים מאפשר יצירת סהר, אפשר למרוח את שולי הבצק במעט מים או בביצה טרופה. שומר על סגירה טובה של הכיסן.

 

מניחים מלית במרכז הבצק סוגרים ומהדקים תוך כדי לחיצות קלות סביב הסהר. לחיצה והידוק בעזרת מזלג יוצרת דוגמה וסגירה חזקה.

 

 

קיפולים וסגירה

קיפולים וסגירה

 

 

צביטות קלות של השוליים יוצרים תלתלים מעוצבים, קיפול וצביטה יוצרים דוגמה מסולסלת . משיכת קצה הבצק וסיבוב כלפי מעלה יוצרים דוגמת מכפלת מסולסלת ומהודקת.

 

להשלמת המראה- במידה ואופים: הברשה בביצה טרופה ,פיזור גרגרי שומשום בהיר או כהה  או גרגרי קצח.

 

 

 

 

ממולאים ומטוגנים

ממולאים ומטוגנים

 

 

טיפסקל לשילוב אתני מוצלח במיוחד:

 

מצאתי דרך קלה ומהירה להכנת הכיסנים. אני משתמשת בעלי מלאווח מוכנים מהמטבח התימני, ממלאת את עלה הבצק  במלית רצויה כמו מלית  בשרית, חלבית, או צימחונית  ( לאמפנדס, בוריקיטס, סמבוסק).

 

 

 

מלאווח ממולא

מלאווח ממולא

 

 

 

מקפלת לשניים, חורצת לאורך הכיסן בסכין חריץ אחד או שניים מברישה אותו בביצה טרופה ואופה. מתקבל כיסן גדול ונאה.

אפשר להכין כיסנים קטנים יותר בעזרת כוס קורצים  מכל עיגול בצק  2-3 עיגולי בצק, ממלאים במלית מברישים בביצה טרופה ואופים עד לקבלת גוון חום זהבהב. 

 

 

 

 

 

כיסן מלאווח אפוי

כיסן מלאווח אפוי

 

 

 

 

 

למבחר מתכונים היכנסו:

כיסני בצק ממולאים/ אמפנדס

כיסוני גבינה/ בוריקיטס

כיסונים במלית בשר/ פסטליקוס

בורקס במלית גבינה

בורקס פריך נטול גלוטן

משולשי בצק-פילו/ סמוסה 

כיסוני בשר אפויים / גושגישדה

בורקיטס/ כיסנים ממולאים גרסה ב'

כיסני בצק עם חומוס/ סמבוסק

קרפלך כרובית 

כיסני גבינה /קניש'ס

כיסני פירושקי 

 

 

 

 

 

אמפנאדס

אמפנאדס

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ