בקיצור...

  • הכנת הבצק.
  • זילוף הפחזניות ואפייה .
  • הכנת הקרם.
  • זילוף לתוך הפחזנית.
  • בזיקת אבקת סוכר או ציפוי שוקולד.

"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » פרופיטרול/פחזנית

פרופיטרול/פחזנית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פרופיטרול/פחזנית


פסקל פרץ-רובין


הכרתי אותה לראשונה כפחזנית, מסתבר שיש לה שם יותר מפתה ומתגלגל על הלשון פרופיטרול שם עם רושם בדיוק כמו העוגייה עצמה.

 

פרופיטרול (שו-אלקרם בצרפתית)  קינוח קלאסי שהשימוש בשמו שולח אותנו לפריז, למחוזות הגורמה ולשלל המתוקים של הפטיסריי הגבוהה, אל מטעמים מיוחדים ועשירים בטעמים.

 

הפרופיטרול עשוי מבצק רבוך המזולף כתלולית או ככיסון תפוח, אפשר לחסוך זמן ולדלג על הזילוף ופשוט להסתפק בשתי כפות, הן יעשו את העבודה היטב.

 

לפעמים מעטרים את הפרופיטרול קודם לאפייה  ב"כובע" מבצק פריך. אל תוך הכיס שנוצר עם האפייה מזלפים  מלית קרם עשירה המתפרצת לתוך חלל הפה עם הנגיסה הראשונה בפרופיטרול/ פחזנית ויוצרת שילוב נהדר בין מעטפת הבצק לקרם.

 

זהו בהחלט מעדן גורמה פשוט וקל להכנה לטעמי, הפחזנית הממולאת בקרם עשיר, אינה זקוקה  לציפוי נוסף  מעבר לבזיקה קלה של  אבקת סוכר.

 

אפשר כמובן לצפות את הפחזניות בציפוי שוקולד המוסיף לה עוד נופח ורושם!

 

אתם כמובן יכולים להשקיע ולהכין קרמים מורכבים או קרם פטייסיר עשיר. אבל, אפשר בהחלט להסתפק בגרסה המהירה של השימוש בקצפת ואינסטנט פודינג וניל.

 

כמו כן ניתן לזלף קצפת בלבד  עם חיזוקים של תוספות כמו: פירות טריים, אגוזים מסוכרים פקאנים פירות מסוכרים או כדורי גלידה וניל ומעט סירופ שוקולד.

 

 

 

100 גרם חמאה

1 כוס מים

1 כף סוכר

קורט מלח

1 כוס קמח מנופה

4 ביצים

 

לקרם:

250 מ"ל שמנת להקצפה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1-2 טיפות תמצית וניל משובחת

 

להבזקה :

1/2 כוס אבקת סוכר

 

לציפוי:

200 גרם  שוקולד מריר

1 כף  חמאה

 

 

 

מזלפים תלוליות קרם ובוזקים אבקת סוכר

מזלפים תלוליות קרם ובוזקים אבקת סוכר

 

 

מניחים בקלחת את החמאה, המים, הסוכר ומעט מלח ומביאים לרתיחה.  כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח. מכבים את האש ובוחשים היטב עד שהבצק ניתק מהדפנות ונוצר כדור בצק. 

 

מעבירים את הבצק לקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות נמוכה 2-3 דקות עד שרוב האדים נפלטים מהבצק ומצננים אותו מעט.

 

מערבלים את הבצק ומוסיפים תוך ערבול את הביצים בזו אחר זו. חשוב להקפיד ולהוסיף  ביצה אחרי שקודמתה נבלעת היטב בבצק ומצננים מעט.

 

מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת  צנטר משונן או חלק.  במידה והבצק מעט נוזלי מכניסים את הקערה עם הבצק למקרר ל15-20 דקות עד שהבצק מתייצב ומעבירים לשק זילוף (אפשר להשתמש  בשתי כפות.  נוטלים בכף מהבצק ובעזרת הכף השנייה מורידים את הבצק אל התבנית )

 

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים תלוליות בצק ברווחים שווים.  אופים בחום של 180 מעלות צ'  כ-25 דקות עד שמתקבל צבע חום-זהוב. חשוב מאוד להתייחס לטיפסקל כאן בהמשך המתכון הוא מאפשר קבלת פחזניות גבוהות ויפות 

 

הכנת הקרם – שמים בקערת מערבל חשמלי את השמנת להקצפה ,האינסטנט פודינג וניל, החלב ותמצית הוניל מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ואחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צינטר משונן.

 

מצננים את הפרופיטרולים , חוצים בעדינות כל פרופיטרול ככריך אך משאירים אותם מחוברים.

 

מזלפים לתוך הפרופיטרול תלוליות קם וסוגרים קלות, בדרך זו מכינים את שאר הפחזניות. בוזקים אבקת סוכר.

 

לציפוי שוקולד-  ממיסים בסיר שוקולד מריר וחמאה או בקערית במקרוגל במספר פולסים וערבוב. מערבבים היטב עד שהתערובת נמסה ומזלפים  על הפרופיטרולים. מקררים כשעה במקרר ומגישים.

 

החומרים ל- 15-20 פרוטיפרולים

 

 

טיפסקל להצלחה

כדי שהפרוטיפולים לא יצנחו וישמרו על קומתם הזקופה בתום האפייה ,פתחו את דלת התנור הציבו כף עץ בפתח וסיגרו את הדלת. כך יווצר חריץ שישחרר את האדים מהתנור בהדרגה וישמור על הפחזניות גבוהות ויפות.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ