'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מלכת הדבלה שלי!

מלכת הדבלה שלי!

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מלכת הדבלה שלי!


פסקל פרץ-רובין


כשהכרזתי לפני כשבוע ימים על תחרות מלכת הדבלה שלי. חשבתי שכך אצליח לאתגר את הגולשים לנסות ולהתמודד בהכנת העוגייה המסורתית – הדבלה.

 

עוגיות אלו אשר להן הילה של קושי ומורכבות, מוכרות ונפוצות מאוד בכל מטבחי צפון אפריקה. במטבח התוניסאי והטריפוליטני הן נקראות  "דֶבְּלָה", ואילו במטבח המרוקני הן נקראות "פַזוּאַלוֹס", ובמטבח האלג'ירי – "מֶנִיקוּטִי", במטבח הגאורגי/גרוזיני בורבורשלה ועוד…

 

הדבלות הן עוגיות דמויות שושן, טכניקת הכנת השושן מורכבת וקשה. על מנת להצליח בהכנתן צריך לפתח מיומנות מיקצועית. מיומנות זו, נרכשת תוך כדי הכנת העוגיות שוב ושוב עד שלומדים היטב לפתוח את הבצק לעלה דק מאוד. (או שנעזרים במכונה להכנת פסטה)

 

בהדרגה לומדים לשלוט על רצועות הבצק הנכרכות סביב מזלג או כף, ומצליחים ליצור את צורת השושן, תוך שמירה על יציבות ושחרור עדין של הרצועות בשעת הטיגון בשמן החם. גם לעיצוב השושן תמצאו עשרות טכניקות הכנה מעניינות ומגוונות.

 

אחרי טיגון הדבלות טובלים אותן בסירופ סוכר. אפשר להגישן כשהן מצופות רק בגלימת סירופ סוכר או בנוסף לסירופ מעטרים אותן בסוכריות צבעוניות, שומשום ועוד…

 

בעדה הגאורגית/גרוזינית מוסיפים להן צבעי מאכל מה שהופך אותן לפרחים של ממש. במקום סירופ סוכר מסתפקים בבזיקת אבקת סוכר. 

 

היות והעוגיות קצת מורכבות לא ציפתי להתלהבות גדולה מהגולשים. מה גדולה הייתה הפתעתי ובעיקר שמחתי כשהתחלתי לקבל שפע תמונות לעוגיות הדבלה שהוכנו בעזרת

 

המתכון וסרטון ההדרכה בפורטל הקולינרי שלי שנמצא כאן …….  

 

לא הייתה מאושרת ממני. ועל כך אני מודה לכם :)

 

 

ראו את היופי הזה - הדבלות שלכם

ראו את היופי הזה – הדבלות שלכם

 

 

מתוך השפע הגדול שהיגיע אלי, היה מאוד קשה לבחור.  הגיעו תמונות של דבלות צבעוניות, גדולות, מסולסלות ועשויות עם רצועות משוננות, וכאלו שהוכנו בצבעי מאכל

 

וכאלו שנבזקו באבקת סוכר וכאלו שהיו מעוטרות עם שפע בועות יפיפיות ובהקו מסירופ הסוכר.

 

מבחינתי כולן  אבל כולן מנצחות! בעיקר משום שהכינו את היופי הזה לכבוד חג פורים.

 

אך מה לעשות אני חייבת לבחור!

 

החלטתי לבחור לא זוכה אחת אלה שלוש כן ! כן! שלוש זוכות!

 

שלושת הזוכות שלי

שלושת הזוכות שלי

 

 

וכולן מקבלות את ספרי מתנה.

הזוכות הן:

 

מגי נוני עיצוב עוגות – שהכינה דבלות/בורבורשלה בצבעוניות עדינה ומזמינה  

 

ירדן בובוניק – שהצליחה בפעם הראשונה להכין אותן כל כך יפות ושמרה על אחידות עלי השושן

 

מירי בן הרוש – על הדבלה המסורתית נטולת גלוטן בפורים

 

אני רוצה להודות לכולם על ההשתתפות יישר כוח!

 

חג פורים שמח, המשיכו לשמור על המסורת ועל הטעמים מבית אמא.

 

 

כך נראת הדבלה שלי

כך נראת הדבלה שלי





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ