בקיצור...

  • מכינים את הבצק.
  • מכינים מלית.
  • מרדדים בצק וקורצים עיגולים.
  • מניחים מלית וסוגרים למשולש.
  • אופים, ובוזקים אבקת סוכר

אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » פורים » אזני המן במלית תמרים, פקאן סיני

אזני המן במלית תמרים, פקאן סיני

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

אזני המן במלית תמרים, פקאן סיני


פסקל פרץ-רובין


הסוד לקבלת אוזני המן טובים במיוחד הוא סוג הבצק לפנכם אוזני המן מבצק פריך על בסיס חמאה ושמנת במלית תמרים ושילוב בין אגוזים פקאן סיני ואגוזי מלך.

 

חשוב לאחסן את הבצק כשעתיים במקרר לפני השימוש.

לבצק:

 

2.5 כוסות קמח

 

2 כפות סוכר

 

2 חלמונים

 

3 כפות שמנת חמוצה

 

2 כפות מיץ לימון

 

קמצוץ מלח

 

200 גרם חמאה קרה

 

למלית:

 

1 מיכל ממרח תמרים

 

1 כוס פקאן סיני קצוץ/ גרוס

 

1 כוס אגוזי מלך טבעיים, קצוצים

 

1/4 כפית קינמון

 

להברשה:

 

1 ביצה טרופה עם 1 כף מים

 

לעיטור:

 

1/2 כוס אבקת סוכר

 

שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים לבצק ומערבלים עד לקבלת בצק  אחיד. חשוב לערבל זמן קצר ביותר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

 

מערבבים יחד את כל המרכיבים למלית ומניחים בצד.

 

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

מסדרים את אזני ההמן בתבנית, מברישים בעדינות בביצה הטרופה ואופים כ-20 דקות,  עד להזהבה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.

 

חומרים לכ-40 יח'

 

המתכון באדיבות קליית גת והקונדיטורית עמית דונסקוי  צילום בועז לביא





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ