שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » שי מהמטבח הפרטי שלי

שי מהמטבח הפרטי שלי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


לכבוד פורים קבלו שלל רעיונות מקסימים לדברים שאפשר לשלב בתוך משלוחי המנות שלכם ( במקום להתרוצץ בין החנויות השונות ולשלם הרבה כסף על מה שכולם קונים ממילא)

 

יש תקופות שבהן הבית שלי נהיה כמרקחה. מדובר בעיקר על תקופות החגים, שבהן אני מארחת אנשים רבים ואף מכינה מתנות אכילות מעניינות:

 

 

רטבים וממרחים טעימים

רטבים וממרחים טעימים

ריבות, כבושים, מרקחות, עוגות ועוגיות, בקבוקי טעם וריח אסתטיים, ליקרים, ושמנים מתובלים. כמו כן, דברי מאפה שחיי המדף שלהם ארוכים יחסית בזכות אחסון במכלים מתאימים.

 

 

בשלנים רבים נרתעים מההתעסקות, אך ברגע שלומדים את הכללים הבסיסיים להכנה ואת סוד האריזה הופכים למכורים ממש לאירוח.

 

 

הודות לכך, בשנים האחרונות אני לא משתתפת במרדף אחוז התזזית אחר קניית מתנות לחג. מספר שבועות לפני המאורע אני נכנסת למטבח, מפשילה שרוולים ומתחילה בעבודה – הכנת מתנות טעימות שאפשר לנייד.

 

תקופה זו נפלאה מבחינתי: עוד מעט פורים, חג משלוחי המנות שצריך להכין. לכן, במקום לקנות את כל המארזים המוכנים אני נערכת בהתאם ומכינה מבעוד מועד מטעמים תוצרת בית שאותם אוכל לשלב בין שלל המאפים ואוזני ההמן (תוצרת בית, כמובן) על מנת  להכניסם אל משלוחי המנות שלי.

 

מדבקות וסרטים

מדבקות וסרטים

ההתעסקות הזו במטבח שונה לחלוטין מאופן הבישול והאפייה השוטפים. כשמכינים מיני רקיחה, חשוב לדעת כיצד לשמר, לכבוש או לרקוח, ולאפות  וגם איך לארוז את התוצרת הזו ולהגיש אותה בצורה יפה.

 

כמו שמקפידים על קניית החומרים לצורך ההכנה, כך עליכם להשקיע זמן, מרץ ובעיקר מחשבה יצירתית באשר לאופן האחסון וצורת האריזה של המתנה.

 

השתדלו להתאים את התשורה למקבל: מי שאוהב כבושים ישמח לצנצנת ביתית שנכבשה במיוחד למענו, והמכורים למתוקים יזכו אף הם למתנה ש"נתפרה" במיוחד עבורם.

 

 

 

מכינה קופסאות וצינצנות

מכינה קופסאות וצינצנות

טיפסקל להכנת המארזים

* אספו צנצנות ובקבוקים בגדלים שונים ובצורות מעניינות, וכן קופסאות פח בצורות ובהדפסים מקוריים שאפשר להגיש בהן עוגיות.

אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות, שניתן להגיש בתוכן עוגיות או עוגות מיוחדות. סוגרים את הקופסאות סוגרת בעזרת סרט דקורטיבי.

 

* כשמכינים ריבות וכבושים, כדאי לאחסן מראש חלק מהכמות בצנצנות קטנות שאפשר יהיה להגישן כמתנה, במקום לפתוח צנצנות גדולות ולסגור שוב ושוב.

כך תהיה לכם תמיד צנצנת מוכנה מיד להגשה.

 

* הדביקו על הצנצנות מדבקות יפות עם שם הריבה, תאריך ההכנה והזמן המקסימלי לשמירה. כך גם על קופסאות פח או קרטון עם העוגיות.

 

* קנו נייר עטיפה חום, נייר צלופן, רפיה, מספרי זיג-זג וקרטונים קטנים לכתיבת שם המוצר, הקדשות ואיחולים.

 

אפשר לקנות גם פיסות בד עם הדפס משובץ ולחתוך לריבועים או לעיגולים לפי גודל מכסי הצנצנות. כרכו סרט סביב הצנצנת והמראה הכפרי מושלם.

 

מכינה מאזרים מתאימים

מכינה מאזרים מתאימים

 

טיפסקל להצלחת המארזים

הכינו את העוגיות בגדלים קטנים מהצורה המקורית. קרי, להפוך אותן לעוגיות ביס קטנות וכך אפשר לקבל כמות גדולה של עוגיות, לחסוך בקלוריות אבל לא לוותר על המסורת והטעם הנפלא שלהן.

 

בפורים בדרך כלל מכינים ממתקים ממולאים. במטבח המזרח-אירופאי מכינים אוזני המן במלית פרג במטבח התורכי, בלקני מכינים מבחר מעמולים עם מלית תמרים או אגוזים.

 

במטבח העיראקי נוהגים להגיש את עוגיות הבעבע תמר ובמטבח הצפון אפריקאי חוגגים עם הספרה, המקרוט  והדבלה. רבים.

עטרות נייר משוות מראה חגיגי במיוחד, אפשר לאפות עוגיות מיני בעטרות, או להניח עוגות בחושות.

 

הכינו ריבות תוצרת בית בצנצנות קטנות ונאות, ההכנה מהירה ופשוטה, זולה ונגישה ומאפשרת לכם לשמר את טעמם של התותים שאוטוטו מסיימים את העונה.

 

לפניכם המלצות למתנות קלות להכנה שאפשר לשלב המשלוח המנות שלכם .

 

הכינו שלל עוגיות

הכינו שלל עוגיות

 

 

קבלו עוד רעיונות :

איך תכינו את משלוחי המנות שלכם תמצאו כאן……

 

איך תכינו אוזני המן מוצלחים  כאן…

 

 

משקאות וליקרים

משקאות וליקרים

 למתכונים מתאימים למתנה:

הכינו שלל סוגי עוגיות יבשות ומענייינות ללא קרמים וציפויים רק ממולאים ואו עם גלזורה כמו: 

עוגיות בישקוטים

עוגיות  כעך

אוזני המן 

מעמול

עוגיות פרח 

רולדה ממולאת  

ליקר לימונצלו

ליקר דובדבנים

ריבת תפוזים

ריבת אשכוליות

רוטב פסטו

רוטב צימיצורי 

הריסה חריפה 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ