כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת שוקולד

עוגת שוקולד

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת שוקולד


פסקל פרץ-רובין


אני תמיד מחפשת סיבה למסיבה, במיוחד כזו  שמספקת לי תירוץ להתחיל להכין מבחר עוגות מושקעות.

 

החביבות עלי הן עוגות שוקולד מפונפנות- מצופות בשלל קרמים, כמובן משוקולד, בנוסף לציפוי שוקולד וקישוטי שוקולד על הדרך תוך כדי העבודה אני אף פעם לא שוכחת להוסיף אם  אפשר ממתקי שוקולד,

 

חטיפים וקינוחים שכולם משוקולד.ואין כמו חג האהבה כדי להפציץ עם העוגות המתוקות המתוקות האלה.

 

מתכון קלאסי על טהרת השוקולד שימלא לכם את הבית בניחוחות מאפייה מפתים. אפשר לצפות את העוגה בשוקולד, ולעטר כטוב בעיניכם.

 

 

200 גרם שוקולד מריר

 

200 גרם חמאה

 

1/2 1 כוסות סוכר

 

3 כפות אבקת קקאו,מנופה

 

1 כף אבקת קפה נמס

 

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

 

3/4 1 כוסות קמח מנופה

 

1 שקית אבקת אפייה

 

4 כפות ברנדי

 

 

לציפוי:

 

100 גרם חמאה

 

1/2 כוס סוכר

 

3 כפות אבקת קקאו

 

1 כף אבקת קפה נמס

 

1/2 כוס מים

 

100 גרם שוקולד מריר

 

 

לעיטור:

 

1/2 כוס אגוזים  קצוצים

 

1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ

 

 

 

 

מניחים בכלי זכוכית או בקלחת בינונית  את השוקולד החמאה, כוס סוכר, אבקת הקקאו, אבקת קפה נמס וממיסים באמבט מרים (ביין מארי)  או במיקרוגל ובוחשים עד להמסה חלקה של השוקולד.

 

מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

 

טורפים את החלמונים ומוסיפים אל קצף החלבונים ומקפלים פעם פעמיים בקצף. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים אל הקצף עד שייבלע קליל.

 

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לבלילה. מוסיפים את הברנדי. מעבירים את הבלילה לתבנית  ומשטחים.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגה ומצננים.

 

להכנת הציפוי- שמים בסיר קטן את החמאה, סוכר, אבקת הקקאו ואבקת קפה נמס. ממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה תימס, מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת אחידה.

 

מצפים את פני העוגה ודופנותיה בציפוי השוקולד, מעטרים באגוזים הקצוצים ובשוקולד הקצוץ. כורכים סרט ורוד ונועצים קיסם עם לב ורוד מבצק סוכר.

 

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, משומנת או תבנית מרובעת.

 

 

 

עוגה חגיגית ומיוחדת

עוגה חגיגית ומיוחדת

 

 

טיפסקל ליעילות

 

הכינו את העוגה והציפוי כשיש לכם מעט זמן פנוי  – והקפיאו . כשרוצים להגיש את העוגה, מפשירים יום קודם במקרר, מצפים, מעטרים ונהנים.

 

טיפסקל לסביבת העבודה

 

כאשר עובדים עם שוקולד, חשוב שהסביבה תהיה קרה. זכרו ששוקולד אוהב קור, לכן בקיץ מומלץ לקרר את הבית ל- 18 מעלות ובחורף – לעבוד בסביבה לא מחוממת.

 

צילום- אנטולי מיכאלו

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ