בקיצור...

  • ממיסים שמנת,גלוקוזה ותבלינים.
  • ממיסים שוקולד ומוסיפים לשמנת .
  • מבליעים שמנת בשוקולד.
  • מוסיפים חמאה ומצננים .
  • מכינים כדורים ומצפים בשוקולד.

שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » טראפלס בסיסי

טראפלס בסיסי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

טראפלס בסיסי


פסקל פרץ-רובין


החלטתי להכין טראפלס. 

 

למי שלא מכיר, "טראפלס" הם כדורי שוקולד עשירים, שמוצאם מצרפת, והם נקראים כך על שם פטריית הכמהין, בשל הדמיון הרב ביניהם.

 

את הטראפלס אפשר להכין מכל סוגי השוקולד ובשלל צורות, צבעים וציפויים מדליקים שהופכים אותם למעדן של ממש.

 

כדי להרחיב את הידע שלי בתחום, פניתי לרונן אפללו,שוקולטייר מבוטיק השוקולד "אמיליה שוקולד". רונן רכש את הידע והניסיון בעבודה עם שוקולד בבית ספר לשוקולטיירים בצרפת ובסדנאות לשוקולטיירים מקצועיים בעולם.

 

 

לשמחתי, הוא תמיד מספק הפתעות בתחום השוקולד בנוסף לטרנדים הכי חמים מהעולם.

 

הטראפלס עשויים משוקולד מומס מעורבב עם שמנת מתוקה. יחד הם יוצרים – גנאש, שאליו מצטרפים חמאה או חלמונים המעניקים מרקם קרמי עדין.

 

אם רוצים להעשירם, ניתן להוסיף חומרי טעם שונים כגון ליקרים, קליפות תפוז או לימון, מחיות פרי או אגוזים, תבלינים וכדומה. לאחר שנותנים לתערובת להתקשות מעט יוצרים ממנה כדורים אותם אפשר להגיש כמו שהם או לצפות בקקאו, אבקת סוכר, ועוד.

 

 

 

125 מ"ל שמנת מתוקה 32%

35 גרם גלוקוזה

1 מקל וניל

310 ג' שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו

20 גרם חמאה בטמפרטורת חדר.

לציפוי וקישוט :

לציפוי:

300 גרם שוקולד איכותי לטעמכם

150 גרם תלתי שוקולד

 

 

 

מניחים בסיר, את השמנת עם הגלוקוזה ותוכן מקל הוניל רצוי יחד עם המקל. יש להביא לסף רתיחה (כשמתחיל לבעבע לכבות את האש).

 

ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 50 שניות (יש להוציא את השוקולד ולערבב אחרי כל פולס) עד שמקבלים שוקולד נוזלי.

 

מוסיפים את השמנת לשוקולד המומס בשיטת ה"מיונז"- שליש בכל פעם- ולערבב עד לקבלת מרקם אלסטי ומבריק.

 

עזרת מוט בלנדר ידני  מערבלים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

 

כאשר כל המסה תגיע ל35 מעלות (פחות או יותר טמפרטורה של חום גוף) מוסיפים את החמאה ומערבלים בעזרת מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם אלסטי מבריק ואחיד.

 

מכסים ביריעת פלסטיק ניצמד ומכניסים למקרר ל- 4 שעות. בתום הקירור נוטלים מהמסה כפית מגלגלים  כדורים קטנים (10 גרם לכדור).

 

ממיסים את השוקולד לציפוי במיקרוגל  בפולסים של 50 שניות מערבבים עד לקבלת שוקולד נוזלי. טובלים את כדורי הטראפלס בשוקולד המומס

 

ומגלגלים אותם בתלתלי השוקולד. מסדרים על מגש ושומרים במקרר עד להגשה.

 

 החומרים  ל-כ-20 יחידות קטנות

 

 

מביאים לרתיחה שמנת ותבלינים

 

 

 

טיפסקל להצלחה

גלוקוזה הוא מוצר מדף זמין היום בכל חנות אפייה, הוא זול-  כ-15 ש" ח לחפיסה- ומחזיק המון זמן. הוא אחראי לעשות את ההבדל בין "סתם" טראפל לטראפל עם מרקם נכון ומעניין.

 

סוד ה"טראפלס" הוא במרקם, לכן יש להקפיד לעבוד ב"שיטת המיונז" שהיא הוספה הדרגתית תוך טריפה נמרצת.

 

שיטת המיונז: מוסיפים את כמות הנוזל לשוקולד בשלוש פעימות – שליש נוזל, מערבבים היטה בלקקן. עוד שליש נוזל ושוב מערבבים  בלקקן  – ושוב. בערבוב  האחרון מתקבל מרקם מבריק, צמיגי ואלסטי.

 

אפשר לגוון עם ציפויים מעניינים כמו עשבי תיבול ותבלינים – תופתעו לגלות איך שוקולד משתלב עם כמעט כל דבר- רוזמרין עם שמן זית, כוכבי אניס ואוזו, זרעי כוסברה, פולי קפה קלויים וטחונים גס וכו'.

 

מומלץ להוסיף ליקר כלשהו, וויסקי יכול לתת טוויסט מעולה. את האלכוהול יש להוסיף בשלב שבו מוסיפים את החמאה, אחרת הוא יתאדה ונשאר עם נוזל ללא ערך של טעם.

 

מעט צ'ילי גרוס או מלח שולחן יהפוך את ה"טראפלס" שלכם לקינוח מתוחכם למטיבי לסת, בכלל, כל תבלין מעניין (נסו לפני השימוש) יכול לבוא בחשבון.

 

 צילום- אלכס אוקון

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ