בקיצור...

  • מכינים את כדורי העוף.
  • מכינים את הרוטב.
  • מוסיפים את כדורי העוף וגרגרי החומוס
  • מוסיפים דלעת וסלק.
  • מסשלים עד לריכוך.

החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עיקריות » כדורי עוף מתובלים

כדורי עוף מתובלים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

כדורי עוף מתובלים


פסקל פרץ-רובין


המטבח הביתי שלי, כמו שאתם מבינים, כל הזמן בפעולה. פעם הדגש על מטעמים מתוקים  ופעם  על תבשילים מיוחדים ופיתוח מתכונים, בין לבין אני שוקדת על הכנת מאכלים ותבשלים למשפחתי, כך שתמיד יש גיוון ועניין במנות המוגשות לבני ביתי.

 

בין רפרטואר המנות ישנן מספר מנות שבני משפחתי ובעיקר ילדי לא מוכנים לוותר עליהן, גם אם המקרר עמוס בתבשילים מיוחדים ומורכבים שהכנתי במסגרת תחקירים, בדיקה וניסיונות במטבח.

 

למשל: כדורי בשר פיקנטיים השוחים ברוטב עגבניות סמיך, כשאני מכינה אותם – אין מאושרים מהם. הפעם, לאור מחאותיו של בני הצעיר על כך שאיני מרבה להכין כדורי בשר,  ובוחרת להגיש רק מנות " של ניסיונות וכאלו מפונפנות " (סוף ציטוט)

 

לכן בחרתי להתמקד היום בכדורי בשר עוף עגולים שאולי אינם מפונפנים אך הם חובקים בתוכם טעם נפלא, והם שייכים למה שאנו קוראים אוכל מנחם אוכל של בית.

 

כשמכינים כדורי בשר מכל סוג, ניתן להעשיר ו"לשדרג" את עיסת הבשר הבסיסית בשלל תוספות כמו: עשבי תיבול, אגוזים, לחם  או פירורי לחם , לתבל בתבלינים בסיסיים או אקזוטים ועוד…

 

אחרי שמניחים בקערה את החומרים, לשים היטב ומכדררים את כדורי הבשר, מתפנים להכין את הרוטב ,וההפתעה כאן כפולה כי לאותם כדורי בשר אפשר להכין רוטב שונה, אחר ומגוון אשר תמיד יתקבל בשמחה ובעניין גדול על ידי ה "לקוחות  שלנו" קרי בני המשפחה.

 

אפשר להכין את כדורי הבשר בגרסה הכי פופולרית ובסיסית, ברוטב עגבניות עשיר ופיקנטי או לגוון ולשדרג אותם על ידי בישול בתבשיל עשיר בירקות, דגנים  וקטניות ההופכים את המנה לתבשיל קדרה מעניין, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה.

 

 

 

לכדורי העוף:

 

1/2 ק"ג בשר חזה עוף טחון

 

1/2 כוס שקדים קצוצים דק

 

5 גבעולי כוסברה קצוצים דק

 

5 עלי פטרוזיליה קצוצים דק

 

1 בצל גדול קצוץ

 

1 ביצה

 

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

1/2 כפית אבקת אפייה

 

1/2 כפית כמון

 

1/2 כפית פלפלת חריפה

 

1/4 כפית כורכום

 

2 שיני שום כתושות

 

לרוטב:

 

3 כפות שמן זית

 

1 בצל גדול קצוץ

 

5 שיני שום כתושות

 

2 כפות רסק עגבניות

 

מלח ופלל לפי הטעם

 

1/2 כפית כורכום

 

1/2 כפית פלפלת חריפה

 

1 כפית כמון

 

3 כוסות  מים

 

2 כוסות גרגרי חומוס מושרים במים יום קודם להכנה

 

250 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

 

3 עלי סלק ירוק (מנגולד) חתוכים לרצועות בינוניות

 

 

מניחים את כל חומרי המלית בקערה ולשים לעיסה אחידה. צרים כדורי בגודל של 3-4 ס"מ ומניחים על מגש.

 

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לגוון זהבהב. מוסיפים את השום הכתוש ורסק העגבניות ומערבבים.

 

יוצקים חצי כוס מים ומוסיפים את התבלינים מערבבים ויוצקים את כל הנוזלים מכסים ומביאים לרתיחה.

 

מוסיפים את כדורי העוף וגרגרי החומוס המסוננים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות . מוסיפים את קוביות הדלעת ורצועות הסלק. ממשיכים לבשל עוד 30-40 דקות טועמים ומתקנים תיבול.

 

החומרים ל-6-8 מנות

 

טיפסקל להפחתת כמות השומן

 

שלבו מספר סוגי בשרים לקבלת תערובת בשר עם פחות שומן אבל עם טעם עשיר ונהדר.

 

טיפסקל לכדורי בשר מוצלחים

 

חשוב לשמור על יחס נכון של בשר לעומת תבלינים, עשבי תיבול, לחם ופירורי לחם.

 

הקפדה זו מעניקה לכדורי הבשר  מרקם, עסיסיות וניחוח משגע למנה שתתקבל בסוף הבישול.

 

 

 

 

תבשיל עשיר כדורי עוף ,חומוס, דלעת וסלק.

תבשיל עשיר כדורי עוף ,חומוס, דלעת וסלק.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ