סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » המוציא לחם

המוציא לחם

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


חג הפסח אחרנו, הספיק שבוע ימים ואנו כבר התגעגענו ללחם. איני חושבת שיש משהו יותר פשוט ומענג בו זמנית מככר לחם שנאפתה זה עתה. התחושה היא שמתרחשים כמה דברים במקביל.

 

 

זה מתחיל עם ניחוח המתפשט בכל חלקי הבית בשעת האפייה, דרך גוון שחום זהוב המתקבל עם האפייה, והקרום הפריך שנוצר בסיומה, וכמובן- הפריסה שאחרי הצינון,

 

 

ואז כשבחדר עדין מהדהד צליל חיתוך הלחם בסכין המשוננת, ורחש פיצפוצו של  קרום כיכר הלחם משלימים את המלאכה, בלוטות הטעם מתעוררות.

 

פרוסה רכה וחמימה פוגשת חמאה, ריבה או גבינה נמרחים, נגיסה וזה קורה.. מתחילה סימפוניה של טעמים להתנגן בפה.

 

לא שוכחים את הילדים - מוסיפים שוקולד

לא שוכחים את הילדים – מוסיפים שוקולד

 

לחם – דבר כל כך בסיסי, מאכל מזין ופשוט ביותר, מהווה מצרך יסודי ברחבי העולם כולו. יש בו מן הילת קדושה. מברכים על הלחם בשבת, מברכים את הבאים לעיר בלחם ומלח, נכנסים לדירה חדשה, מכבדים בלחם ומלח ועוד…

 

המרכיבים להכנתו בסיסים: קמח, מים, מלח וחומר התפחה. מהדבר הפשוט הזה אפשר ליצור שלל סוגים וגיוונים ללחם למשל: להעשירו בתוספות  מלוחות, מתוקות  ומיוחדות. בנוסף על ידי שינוים קלים  בסוגי הקמחים,

 

הנוזלים וחומרי ההתפחה,  כמו גם  שינוי טמ"פ  וזמני התפיחה אפשר ליצור שלל סוגי לחמים מורכבים, מתובלים ומעניינים המניבים  מבחר לחמים במרקמים, גוונים וטעמים שונים.

 

מניסיוני אפשר לגוון, לשדרג ולעצב סוגי לחמים מיוחדים גם עם מכינים אותם בדרך הקלה הפשוטה והכי בסיסית להכנת  לחם במטבח הביתי.

 

אפשר גם בלי שמרים

אפשר גם בלי שמרים

טעמו של הלחם הביתי עולה על טעמו של לחם במרכול. כשנשאלתי על הכנת הלחם הביתי תשובתי הייתה שאיני מבינה מה מורכב כל כך בהכנת בצק בסיסי?

 

לעניות דעתי עיקרי ההכנה הם: ערבוב החומרים, לישה והתפחה ראשונה, הוצאת האוויר ועיצוב הלחמים, התפחה שנייה, אפייה הוצאה מהתנור וצינון על רשת. זהו! הכי פשוט הכי קל.

 

לדעתי, הקושי והבעיה העיקרית היא מה לעזאזל אני מורחת קודם על הפרוסה הנפלאה הזו?!  חמאה, שוקולד, או ריבה ביתית .

 

 

הכי בסיסי - לחם

הכי בסיסי – לחם

 

בצק שמרים נפלא לעבודה, זהו בצק קל נוח, נפלא ללישה ידנית, אך אני מכינה אותו  בעיקר במערבל חשמלי עם וו הלישה, צריך לתת לו לנוח ולפעמים כשאין זמן פשוט נותנים לו לנוח במקרר, אגב זהו פתרון נהדר במיוחד כשנערכים להכנות של שבת עם שאר המנות והתבשילים.

 

דבר נוסף אפשר להכינו באמצע השבוע ולהקפיאו כבצק טרם האפייה. תתפלאו, בצק שמרים  אפשר לאפות ולהקפיא, במקרה זה  אופים  אתו כמעט  עד לסיום, מוציאים מהתנור 5-7 דקות לפני תום האפייה ומקפיאים.

 

כשרוצים להשתמש, מפשירים במקרר ולפני ההגשה מכניסים לתנור בחום בינוני 180 מעלות צ'  אופים 5-7 דקות, כך מחזירים לו את הטריות.

 

 

טיפסקל לשימוש בשמרים

אפשר להשתמש בשמרים טריים קובייה או בגרגרים. מספיק לערבב את גרגרי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל  ואו להתסס אותם קודם לעבודה.

 

טיפסקל לאיחסון השמרים

בשווקים תמצאו גם שמרים יבשים – הם טובים מאוד, כי יש להם חיים ארוכים, שומרים אותם במקרר או במקפיא וכך תמיד יש שמרים בבית.

 

 טיפסקל  כמה שווה?

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.

 

טיפסקל להוספה נכונה של פירות מיובשים

רצוי לערבב את הקמח או מעט קמח עם התוספות כמו צימוקים אגוזים וכו' לפני הוספת יתר החומרים

 

אפשר לגלגל, לעצב ולתבל

אפשר לגלגל, לעצב ולתבל

 

בחרתי כאן להציע לחמים שהכנתם עם שמרים וללא שמרים וגם כאלו ללא גלוטן.

 

אל המתכונים היכנסו: 

לחם בטעמים 

לחם בירה ופירות מיובשים 

לחמניות מתוקות 

לחם פסטו

לחמניות שוקולד ומשמש

לחמניות הפתעה עם סירטון הדרכה 

לחמניות מפנקות 

לחם ממולא 

לחם יוגורט וזיתים 

לחם אגוזים וחמוציות 

לחם ללא גלוטן וללא שמרים 

לחמניות בצל וגבינה 

חלה מתוקה 

לחם עגבניות מיובשות ותבלינים 

לחם שקדים ללא גלוטן 

רוצים ללמוד על בצק שמרים וכיצד עובדים נכון איתו? היכנסו…….

ועוד על חלות ..בואי חלה  היכנסו…..

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ