בקיצור...

  • מכינים את הבצק.
  • ממלאים את עטרות הנייר.
  • אופים ומצננים.
  • מכינים ציפוי שוקולד.
  • מצפים ומעטרים.

ספר – סלטים

ספר בישול חדש נחת על שולחני סלטים - רפי כהן  צילום עטיפת הספר מיוחדת ולא שגרתית לא עוד שלל מנות של סלטים מביטים אלי דרך הכריכה

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » קאפקייקס שוקולד

קאפקייקס שוקולד

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קאפקייקס שוקולד


פסקל פרץ-רובין


לפעמים אני רק מחפשת תירוץ להכין עוגיות אישיות. עוגיות קאפקייקס שוקולד, עשירות ונמסות בפה עם כל נגיסה.

 

הן קלות להכנה, והאמת אפשר לגוון ולשדרג אותן בכל תוספת וציפוי אהוב.

 

החלטתי להכין  קאפקייקס לכבוד יום המשפחה שחל בשישי האחרון. כשציפיתי אותם בציפוי שוקולד הם התקבלו כל כך יפים, בוהקים ומזמינים שהחלטתי לא להוסיף עליהם דבר.

 

אתם כמובן יכולים לעטר ולקשט את הקאפקייקס שלכם בשלל תוספות, בגוונים ובטעמים.

 

כאן השתמשתי בעטרות נייר פשוטות ומעוטרות, אותן הנחתי בתוך תבנית  שקעים. אך כיום קיימים בשווקים שלל תבניות מיוחדות לקאפקייקס מעוצבות ומעוטרות.

 

הן  כל כך יפות, ומוסיפות נופח ויופי לעוגיות הקאפקייקס.  ממליצה בחום להשתמש בהן.

 

 

 

200 גר חמאה רכה

 

1/2 1 כוסות סוכר

 

2 שקיות סוכר וניל

 

3 ביצים

 

3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה

 

1 גביע יוגורט

 

1/2 כוס  חלב

 

4 כפות אבקת קקאו

 

 

לציפוי:

 

100 גרם חמאה

 

1/2 כוס סוכר או אבקת סוכר

 

3 כפות אבקת קקאו

 

1 כף אבקת קפה נמס

 

1/2 כוס מים

 

100 גרם שוקולד מריר

 

 

מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.

 

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט, החלב , אבקת הקקאו.

 

מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעים . יוצקים את בלילת הבצק אל  עטרות הנייר. ממלאים עד לכ -3/4 מגובה עטרות הנייר (לאפשר תפיחה הבצק).  

 

אופים בתנור שחומם מראש  לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-40-45 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.

 

הכנת הציפוי – שמים בסיר קטן את החמאה, סוכר, אבקת הקקאו ואבקת קפה נמס. ממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה תימס, מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת אחידה.

 

נוטלים בכף ומצפים את העוגיות האישיות . אפשר להשאיר כך או כמובן לעטר בנטיפי שוקולד, סוכריות צבעוניות קרמים ועוד….

 

החומרים ל-12-16 עוגיות אישיות

 

 

עטרות נייר בתבנית שקעים.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ