קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » פסקל ממליצה » ניסוי וטעימה » השף הקטן

השף הקטן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


כשילדי היו קטנים אחד הדברים שהקפדתי הוא שילובם איתי במטבח במיוחד בפעילות אחר הצהרים אחרי שסימו את המטלות וקצת לפני ארוחת הערב. לפעמים הכנו עוגיות ומאפים מתוקים ולפעמים אף הכנו יחד את ארוחת הערב.

 

פעילות זו הייתה מחייבת אותי להתארגן מראש לפעילות להתאים קלים ומוצרים שהיו זמינים ונגישים לזאטוטים.

 

מסתבר שחברת היצרה  אורדע גילתה את הפוטנציאל הטמון בעבודה המשותפת ואת החויה הנפלא בלהיות שף במטבח הביתי ויצרה שתי ערכות מעניינות המאפשרות להורה לשלב בישול ו/או אפיה יחד עם פעילות מהנה יחד עם הילד

 

ערכה להכנת פיצה ומאפינס : לה-פיצריה, מסיבת מאפינס

 

מסיבת פיצה, הערכה כוללת כלי מטבח אמיתיים:

 

תבנית אפייה בקוטר של 20 ס"מ, גלגלת מיוחדת לחיתוך פיצה (אורך של 17 ס"מ), קערה לערבוב (קוטר של 16 ס"מ), מערוך, כף ערבוב, כוס מדידה, 4 כפות מדידה וגם סינר רב-פעמי, קופסה למתכונים אותה יש להרכיב.

 

בנוסף בערכה – 16 כרטיסיות – בחלקן מודפסים מתכונים לשימוש הילדים והאחרות ריקות כדי שהילדים יוסיפו מתכונים מהסבתא, מהדודה, מחברה ועוד.

 

בהוראות העבודה מפרטים את תולדות הפיצה שהוא אחד מן המאכלים האהובים ביותר בעולם בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. אתם תוהים מה מקור השם "פיצה"? בכל הנוגע למקור השם הדעות חלוקות… פרטים – בהוראות העבודה.

 

ועוד מפורטות כמה עובדות מעניינות על הפיצה וכמובן לומדים על כלי העבודה כמו קערה, כוס מדידה, מידות במ"ל, מקד (גלגלת), מערוך ועוד. בקיצור – חגיגת הפיצה רק מתחילה…

 

 

ערכת פיצה

ערכת פיצה

 

 

מסיבת מאפינס (מופינים-בעברית), הוא מוצר חדש וייחודי המלמד ילדים להכין מאפינס אמיתיתיים

 

הערכה כוללת כלי מטבח אמיתיים:

 

תבנית אפייה (29.5 ס"מ / 19.5 ס"מ), 12 גביעי סיליקון צבעוניים (מנז'טים בקוטר של 5 ס"מ), קערה לערבוב (קוטר של 16 ס"מ), מערוך, כף ערבוב, כוס מדידה, 4 כפות מדידה וגם סינר רב-פעמי, קופסה למתכונים אותה יש להרכיב.

 

עוד בערכה 16 כרטיסיות – בחלקן מודפסים מתכונים והאחרות-ריקות כדי שהילדים יוסיפו מתכונים מהסבתא, מהדודה, מחברה ועוד.

 

הילדים לומדים להכין מופינים (מאפינס) בטעמים שונים לפי מתכונים, מקשטים והופכים למומחי אפיה.

 

בהוראות העבודה מפרטים את ההיסטוריה המתוקה של המאפינס שזו עוגה אישית קטנה ועגולה האפויה בתבנית ובה מספר שקעים. ובעניין מקור השם – אנגלי? אמריקאי? לא ולא!

 

ועוד מפורטות כמה עובדות על המאפינס וטיפים להכנתם, וכמובן לומדים על כלי העבודה כמו קערה, כוס מדידה, מידות במ"ל ועוד.

 

הערכות מוצעות במחיר של כ 99 ש"ח

 

ניתן להשיג בכל רשתות הצעצועים המובחרות

 



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ