בקיצור...

  • מכינים את הירקות למילוי.
  • ממלאים את הירקות.
  • מכינים רוטב עגבניות.
  • מכניסים את הממולאים לרוטב.
  • מבשלים עד לריכוך והסמכה.

"טעים ללא גלוטן"

ספר מתכונים חדש של רות טרכטמן  מנסה בעזרת מתכונים בגובה העניים ונטולי גלוטן לאפשר לכל אחד לאכול כל דבר אפילו בוקרס וג'חנון

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עיקריות » עלי סלק,כרוב ותפוחי אדמה ממולאים

עלי סלק,כרוב ותפוחי אדמה ממולאים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עלי סלק,כרוב ותפוחי אדמה ממולאים


פסקל פרץ-רובין


אין מנה טעימה יותר, יפה ומסקרנת משלל עלי ירקות ממולאים השוחים ברוטב אדמדם פיקנטי ובתוספת תפוחי אדמה מרוקנים וממולאים במלית בשר . 

כל מה שנותר להחליט איזו תוספת מגישים עם המאכל הנפלא הזה  ? גרגרי אורז, קוסקוס  או פתיתים.

 

 

עלי סלק, עלי כרוב , ותפוחי אדמה ממולאים

עלי סלק, עלי כרוב , ותפוחי אדמה ממולאים

 

 

הירקות:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ושטופים

5 עלי סלק ירוק –מנגולד

6 עלי כרוב

 

למלית:

15 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק

2 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים דק

300 גרם בשר בקר טחון (קצת שמן, מיועד לקציצות)

6 שיני שום, קלופות, שטופות וכתושות

1 פרוסת לחם, שרויות במים

3/4 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה קינמון טחון

2 ביצים

 

לרוטב:

3 כפות שמן

1 בצל גדול, קלוף, שטוף וקצוץ

2 שיני שום, קלופות, שטופות וכתושות (לא הכרחי)

 3 עגבניות שטופות וחתוכות לקוביות קטנות

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה

1 כפית פלפלצ'ומה

3-2 כוסות מים

 

 

מבשלים ברוטב עגבניות על להבה נמוכה

מבשלים ברוטב עגבניות על להבה נמוכה

 

מרוקנים את פנים תפוחי האדמה בכף פריזאית ויוצרים מעין כיס. שוטפים את העלים.

 

שמים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

 

תפוחי אדמה- נוטלים 1-2 כפות מהמלית, צרים כדור ודוחסים אותו אל הגומה בתפוח אדמה.

 

עלי הסלק והכרוב- משטחים את עלה הכרוב או הסלק על שולחן עבודה. מניחים כף גדושה מהמלית מקפלים את העלה משני הצדדים על המלית ומגלגלים מקבלים מעטפת ממולאה.

 

בדרך זו מכינם את יתר העלים. במידה ונותרת מלית יוצרים ממנה כדורים אותם מצופפים ברוטב. . בדרך זו מכינים את כל הקציצות ומניחים על מגש.

 

להכנת הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך . מוסיפים אליו את הבצל ומטגנים עד לגוון זהוב. מוסיפים את השום ואת קוביות העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים.

 

מערבבים תוך הוספת המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מסדרים ברוטב את הירקות הממולאים כשהם חופפים  (על הנוזלים לכסות בכ-1 ס"מ את הממולאים).

 

מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים  ומבשלים כ 40-50 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת והרוטב מסמיך. מגישים חם.

 

החומרים: 8-10 מנות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ