כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » ירקות ממולאים

ירקות ממולאים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.

 

הממולאים מתחברים אסוציאטיבית עם אוכל ביתי מסורתי, הכרוך בעבודה מורכבת וארוכה במטבח.  לכן נמצא שלל מתכוני ממולאים במטבחים  השונים.

 

הם  בעיקר נחשבים לתבשילים מסורתיים שלהם הילה הנובעת, כנראה, מטכניקה מיוחדת להכנה, מורכבות וייחודיות ההופכות את המאכל למעודן וטעים במיוחד.

 

הממולאים יכולים להיות על בסיס ירקות, ובצקים שונים. בעזרת הממולאים אפשר לגוון ולשדרג את הארוחה. יש ממולאים שיכולים להיות הפתיח המתאבן לכל הארוחה, ויש כאלה שהופכים למנה המרכזית.

 

ויש כאלו, כך אני מרגישה, שמספרים סיפורו של בית, סיפור של מסורת ומשפחה.

 

 

 

 

מרוקנים את הירק וממלאים

מרוקנים את הירק וממלאים

 

כך התאהבתי בממולאים.  זיכרונות של בוקר יום שישי, על השיש במטבח הקטן בבת ילדותי  נערמו שלל ירקות ועשבי תיבול. אימי אסתר ז"ל הייתה ממיינת במיומנות  את הירקות מי לתבשילים, לסלטים, למאפים ובעיקר מי המתאימים למילוי.

 

כשהפור נפל, מתחילה  מלאכת הניקוי והכנת הירקות למילוי. ביד אחד אחזה את הירק בשנייה החלה בקילוף עדין של הירק, עוברת  לפריסה וחיתוך-  לפלפלים קוטמים את ה"כובע" ושומרים בצד,

 

מרוקנים את התוך כך שהמלית תשב בנחת בתוכו, את תפוחי אדמה חותכים ככריך או כספירלה בדרך זו אפשר למלא בנוחות את הירק במלית הנבחרת. לקישואים,

 

לחצילים  ולדלעת מעצבים צורת מלבן או ריבוע ואף אותם פורסים בצורת כריכים עדינים שלתוכם  דוחסים את מלית. וכך על השיש הקטן נערמו שלל ירקות קלופים, שטופים  וחתוכים בצורות שונות ומגוונות מחכים אחר כבוד למלית.

 

 

 

מכניסים לרוטב מתאים

מכניסים לרוטב מתאים

 

 

 

 

קערה רחבת שוליים נשלפת מהארון הקטן, לתוכה הניחה בשר טחון טרי! חייב להיות הבשר טרי! ואז בזה אחר זה נוספו התוספות שאמורות להפוך את עיסת הבשר למעדן מושך במיוחד.

 

פרוסות לחם שהושרו במים מבעוד מועד נסחטות היטב ומפוררות והופ לקערה, בזיקת שלל תבלינים  בזה אחר זה בגוונים וניחוחות שונים: הכמון, הכוסברה, המלח, הכורכום הפלפל שחור  ופלפלת אדומה ולבסוף כף גדולה וגדושה של הריסה  הם נראו כמו קשת של צבעים בקערה.

 

אל הקערה,  מוסיפים כמות גדולה של בצלים ועשבי תיבול קצוצים דק והושרו  מראש בקערה נפרדת עם מים. אימי, נוטלת מהקערה כמות מהעשבים הקצוצים סוחטת היטב ומוסיפה אל קערת הבשר,

 

וחוזרת על פעולה זו שוב ושוב  אוספת, סוחטת ולקערה. שתי ידיה נדחסות לקערה, ולשות בתנועות נמרצות את הבשר על כל התוספת ולבסוף מתקבלת עיסה אחידה וחלקה.

 

 

 

מבשלים על להבה נמוכה

מבשלים על להבה נמוכה

מיד היא חופנת כמות קטנה של מלית  מלפפת  בכף היד ודוחסת במיומנות תוך ליפוף אל הירק,  וכך תוך מספר דקות שלל הירקות שהוכנו למילוי  ערוכים על מגש,

 

כמו חייליים במסדר המפקד, שורות, שורות של סוגי ירקות בחיתוכים  שונים וממולאים.  מחכים לשלב הבא! ליפוף בקמח, בביצה טרופה וטיגון בשמן החם. בתום שתיים שלוש דקות הם נשלפים ממחבת הטיגון שחומים תפוחים וניחוח נפלא באוויר!

 

במקביל לטיגון הונח סיר שטוח ורחב על הכיריים ותוך  דקות החלה אימי לטגן בצל בשמן,  הוסיפה עגבניות מרוסקות ושלל ירקות. לימים למדתי שזהו מצע הירקות לממולאים.

 

הוספת  נוזלים ותבלינים הבאה לרתיחה ואז הוכנסו כל הירקות הממולאים לסיר כשהם חופפים זה לזה כמו רעפים.

 

כמו מנצח על התזמורת במיומנות ובביטחון אוחזת אימי בשתי ידיות סיר הממולאים,  נענוע קל של הסיר כך שכל הנוזלים יצפו היטב את הממולאים  כיסוי הסיר והנחה על הכיריים.

 

עכשיו הפלא מתחיל,  בישול איטי וממושך על להבה נמוכה צמצום וריכוז הרוטב הופך  את הממולאים לשזופים,  שחומים ומושכים במיוחד והריח את הריח…. קשה לתאר והטעם הנפלא אותו

 

אני מנסה לשחזר שוב ושוב במטבחי.

 

פרחי כרובית ממולאים

פרחי כרובית ממולאים

טיפסקל  לילדים סרבני ירקות

 

מניסיון ילדים תמיד "חופרים "בירקות הממולאים ואוכלים רק את המלית – לכן תמיד צרו מספר כדורים מהמלית ללא הירק ותנו להם להתבשל ברוטב כך הילדים  לא יפרקו את הממולאים עליהם עובדים לקבלת עיצוב  נאה.

 

טיפסקל  להסמכת רוטב

 

אתם תמיד יכולים להסמיך יותר את הרוטב על ידי הוספת ירקות עמילנים  מרוסקים אל הרוטב או הגדלת עשבי תיבול קצוצים.

 

טיפסקל להעשרת המלית

 

 

את כל המליות אפשר להעשיר בפירות מיובשים, ואגוזים כמו – חמוציות, צימוקים צנוברים  ואגוזי מלך קצוצים. אפשר לשלב גם בזיליקום ותימין ברוטב או במלית.

קבלו מבחר מגוון של מתכונים לירקות ממולאים:

 

פלפלים צבעוניים ממולאים

עלי סלק,כרוב ותפוחי אדמה ממולאים

פרחי כרובית ממולאים 

תפוחי אדמה ממולאים / מפרום 

עלי גפן ממולאים 

פלפלים וקישואים ממולאים 

קישואים ממולאים ומטוגנים 

ארטישוק ממולא בנוסח פרובנס

פלפלים במלית קינואה צנוברים ועשבי תיבול 

דלורית במילוי קוסקוס ופירות 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ