בקיצור...

  • מכינים את הבצק.
  • מכינים את המתלית.
  • ממלאים את הכיסנים ומתפיחים.
  • מטגנים את הכיסנים הממולאים.
  • מגישים חם.

סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עדות » עיראקי » סמבוסק/ כיסני חומוס

סמבוסק/ כיסני חומוס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סמבוסק/ כיסני חומוס
מתכוני עדות מהמטבח העיראקי

תגיות: חומוס, כיסנים, סמבוסק, עדות, עיראק



פסקל פרץ-רובין


אין כמו להחזיק ביד מאפה חמים החובק בתוכו מלית עשירה ופיקנטית, נותנים נגיסה והטעם פשוט מתפרץ …  

 

קבלו את אחד המאכלים הכי מובהקים של המטבח העיראקי. הסמבוסק הוא כיסן בצק  מעניין לפעמים הוא  עשוי מבצק שמרים או כשממהרים משתמשים בבצק על בסיס אבקת אפייה. 

 

המתכון כאן הוא עם שמרים. את הכיסן ממלאים במלית מתוקה או חריפה. בגרסה שלפנכם הסמבוסק ממולא במלית חומוס פיקנטית.

 

 

סמבוסק קטנים

סמבוסק קטנים

 

 

 

20 גרם שמרים טריים 

4 כוסות קמח מנופה

1 כף סוכר

50 גרם מרגרינה מומסת 

1-2 כוסות  מים 

1 חלבון 

שמן לטיגון עמוק 

 

למלית:

1/2 1 כוסות גרגרי חומוס,  מושרים במים יום קודם להכנה.

2 כפות שמן

2 בצלים, קצוצים דק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון טחון

1/2 כפית בהרת 

1/2 כפית פלפלת חריפה 

 

 

אפויים או מטוגנים

אפויים או מטוגנים

מסננים את גרגרי החומוס המושרים ומניחים בסיר עם מים מבשלים כ-45 דקות עד שהם רכים. טוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון את הגרגרים ומעבירים לקערה.

 

שמים את הקמח בקערה רחבה וצרים גומה במרכז. שמים בגומה את המרגרינה המומסת  ומפזרים סביב הקמח את גרגרי השמרים הטריים.

 

מפזרים את הסוכר ולשים תוך הוספת המים לפי ספיגת הבצק. לשים עד לקבלת בצק עדין וחלק. מכסים ומשהים להתפחה כחצי שעה.

 

להכנת המלית- מטגנים בשמן א הבצל, מוסיפים לחומוס הטחון ובוחשים היטב. מתבלים במלח,פלפל שחור, בכמון,בבהרת ובפלפלת החריפה.

 

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס או צלוחית. מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז כל עיגול.

 

מורחים את קצוות העיגול בחלבון ומקפלים לשניים. משהים להתפחה נוספת כ- 20 דקות.

 

מחממים במחבת כבדה שמן בגובה 4-5 ס"מ או שמן עמוק. ומטגנים את הכיסנים לגוון סהוב . מגישים חם.

 

החומרים ל – 24-22 כיסנים

 

ממולאים ומטוגנים

ממולאים ומטוגנים

טיפסקל לגיוונים ,שדרוגים  ולממהרים

 

אתם ממהרים ? – אפשר להשתמש בגרגרי חומוס משומרים מסננים וטוחנים בהתאם.

 

אין זמן להתפחה ? –  השתמשו במקום השמרים ב-1 כף אבקת אפייה.

 

לא רוצים מרגרינה – החליפו ב-1/4 כוס שמן.

 

שומרים על המשקל ? – הכינו את כיסני הסמבוסק קטנים בקוטר של כוס (כ-10) מעצבים וסוגרים את הכיסן בעזרת מזלג ליצירת עיטור. לקבלת כיסנים גדולים משתמשים בקערית קטנה.

 

 

סמבוסק גדול

סמבוסק גדול

 

 

סמבוסק- מעטפת נפלאה ומלית פיקנטית

סמבוסק- מעטפת נפלאה ומלית פיקנטית

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ