בקיצור...

  • מטגנים ומאדים את הירקות.
  • מתבלים, ומוסיפים מים.
  • מביאים לרתיחה ומוסיפים מש, עדשים,וקינואה.
  • מבשלים ומתקנים תיבול.
  • מגישים חם .

אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מרקים » מרקים חמים » מרק מש עדשים וקינואה

מרק מש עדשים וקינואה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מרק מש עדשים וקינואה


פסקל פרץ-רובין


אחד מהמאכלים האהובים עלי ועל ילדי הוא המרק- היכולת ליצור מנה מעניינת מלאה בתוכן ומפתיעה ממצרכים פשוטים ונגישים מוצאת חן בעיני. 

 

ככלל הכנת מרק אינה מורכבת ואף מאוד פשוטה. אנו צריכים ירקות, נוזלים ונותני טעם. המאאמאה, לפעמים אפשר להפוך את המרק למנה עשירה ומורכבת,

 

כאשר אל הירקות הבסיסים מוסיפים שפע של תוכן.  במילה תוכן אני בעצם כוללת את כל הדגנים, הקיטניות, בצקניות וכדורי בשר וכל שעולה על דעתכם. 

 

כך, ממרק סתמי או רגיל, הופך המרק למנה עשירה מלאה ב"הפתעות" וסמיכה משהו. בעצם סוג של ארוחה שלה. 

 

בצורה כזו  המרק מחממם אותנו, משביע ומעניין ….

 

לפניכם מרק בו עשיתי שילוב בין שועיות המש, עדשים שחורות, ומעט קינואה.  אשר בתום בישול, קרוב לשעה התקבל מרק עשיר , סמיך וטעים.

 

 

מרק מש, עדשים וקינואה

מרק מש, עדשים וקינואה

 

2 כפות שמן זית 

1 בצל  גדול קצוץ דק

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות 

5 שיני שום קצוצות 

1 גמבה קטנה נקייה וחתוכה לקוביות

עלים מ5 גבעולי פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק

1 כף כמון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 1/2 כפית פלפלת אדומה

1 כף רכז רימונים – לא הכרחי

1/2 כפית כורכום

4 כפות עגבניות מרוסקות

1 כף גדושה רסק עגבניות 

10 כוסות מים 

1 כוס שעועית מש שטופה ומסוננת 

1 כוס עדשים שחורות שטופות ומסוננות 

4 כפות קינואה שטופות 

 

 

מחממים שמן בסיר גבוהה, מוסיפים את הבצל הקצוץ  ומטגנים קלות עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגזרים, השום, וקוביות הגמבה מערבבים ומאדים שתיים שלוש דקות.

 

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה כל התבלינים ,העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מערבבים ויוצקים את המים. 

 

מבשלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה מוסיפים את שעועית המש, העדשים, והקינואה בוחשים ומביאים שוב לרתיחה מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-20 דקות בסיר מכוסה.

 

טועמים מהמרק ומתקנים תיבול, יוצרים עוד כוס מים מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כ40 דקות או עד להסמכה ועיבוי המרק. 

 

החומרים – 8-6 סועדים 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ