בקיצור...

  • מערבבים את כל החומרים.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • נוטלים מהבלילה ומניחים בשמן.
  • מטגנים לגוון זהבהב.
  • מצפים בסוכר או ממלאים בריבה.

קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » חנוכה » סופגניות מהירות הכנה

סופגניות מהירות הכנה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סופגניות מהירות הכנה


פסקל פרץ-רובין


שולחן העבודה שלי  עמוס. ספרים, מחברות, טפסים, כלי כתביה  וניירת לטיפול. בקיצור, בלגן. בעודי מסדרת ומניחה כל דבר במקום,

 

נתקלתי בספרי "מטעמי ישראל ",  שראה אור ב- 87' . זהו ספר עשיר ומיוחד, שהוצאתי אחרי שנים של כתיבת  המדור "מאכלי עדות " בשבועון לאישה. הספר מכיל כ-450 מתכונים מ-15 עדות שונות.  

 

 המפגש המחודש עם הספר גרם לי להפסיק לסדר ולארגן את שולחן עבודתח. התחלתי לעלעל בספר והרגשתי כאילו  חזרתי בזמן. הוצפתי בזיכרונות. בשנים ההן חקרתי ובדקתי כל מטבח ומטבח,  

 

הגעתי לבתים שונים ברחבי הארץ ותיעדתי מתכונים מיוחדים ואהובים, שהיו  אבני היסוד לבישול במטבחי עדות ישראל .

 

בעמוד 231 מצאתי שני מתכונים נהדרים להכנת סופגניות מהירות,ללא שמרים.  סופגניות שלא צריך לחשוש שהבצק לא יתפח, והסופגנייה לא תצליח. כאן בעיקר חוסכים זמן. קראתי להן בספר סופגניות מהירות הכנה, וסופגניות גבינה.

 

שכחתי את מלאכת הסידור ומבלי לחשוב פעמים נכנסתי למטבח, להכין  אותן ולחזור לטעמן הנשכח. אחרי ההכנה והנגיסה הראשונה הבנתי שהן עדיפות על כל סופגנייה ממולאת קרמים וציפויים מוזרים.

 

אם החלטתם לשדרג את הסופגניות שלכם השנה, כדאי שתבחרו הפעם לגוון במרקם הבצק.

 

ערבוב החומרים

ערבוב החומרים

 

במקרה הזה לא צריך לחשוש שהבצק לא יתפח ושלא תצליחו במשימה.  כאן בעיקר חוסכים זמן. להכנת הסופגניות המהירות משלבים בבצק אבקת אפייה וגביע לבן. ניתן לגוון בטעם ובמרקם אם מחליפים את הלבן בשמנת או יוגורט. על אחוזי השומן החליטו בהתאם לטעמכם.

 

המתכון השני בספר היה לסופגנייה בעלת מרקם  אוורירי וקליל המתקבל מהשימוש בגבינה וביצים. גם כאן ההתפחה מתקבלת מאבקת אפייה.

 

צורתן של סופגניות אלו  אינה עגולה ומדויקת היות שלהכנתן משתמשים בשתי כפות. באחת, נוטלים מהבצק, ובשנייה נעזרים  על מנת להטיל את  הבצק לשמן החם. כשהכנתי אותן השתמשתי בכף גלידה שמאפשרת שליטה נוחה על כמות הבצק והצורה.

 

נוטלים מהבלילה בעזרת כף גלידה

נוטלים מהבלילה בעזרת כף גלידה

 

רצוי למלא רק מחצית מתכולת כף הגלידה, כך מקבלים סופגניות ביס קטנות.  בדרך זו אפשר לשלוט על גודל הסופגניות ועל כמות הקלוריות שאותה צורכים  במהלך החג.

 

אם אין לכם כף גלידה, השתמשו בכפות או כפיות, כך מתקבלות סופגניות בגדלים בינוניים או קטנים.

 

אפשריות הגשה בתום הטיגון. הסופגניות הללו נפלאות כמות שהן, אבל אם לאחר הכנתן מלבישים אותן בתוספות מפנקות מתוקות, או אז שמח יותר. תוכלו למלא אותן בריבה אדומה ולבזוק מעל אבקת סוכר, או לבחור באחת או יותר מבין האפשרויות הבאות:

 

מתקרבים לשמן החם

מתקרבים לשמן החם

 

 

הגשת סוכר-  מניחים סוכר בצלחת רחבה ומגלגלים בו את הסופגניות בעודן חמות.

 

הגשת קינמון  מניחים בצלחת רחבה כוס סוכר, מוסיפים כף וחצי קינמון, ומערבבים. מגלגלים  את הסופגניות בתערובת בעודן חמות.

 

הגשת סירופ –  מבשלים כוס סוכר, שתי כוסות מים רמיץ מחצי לימון  עד לקבלת סירופ צמיגי. מתבלים בקינמון , וניל או רום.

 

טובלים את הסופגניות בסירופ ומניחים בכלי. אפשר לפזר עליהן אגוזים קצוצים.

 

מוציאים מהשמן עם תום ההזהבה

מוציאים מהשמן עם תום ההזהבה

 

הגשת  ציפוי גורמה –  במקרה הזה על הקרמים והציפויים להיות איכותיים ועשירים. בעיקר רצוי שהיו מבוססים על שוקולד מרירי ושמנת או ממרח שוקולד איכותי,ממרחי חלב, מרציפן או ממרח אגוזים.

 

מניחים את הממרחים בצלוחיות, וכל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב עליו. אפשר לשלב פירורי שוקולד, אגוזים סוכריות צבעוניות.

 

 אל המתכון לסופגניות גבינה  היכנסו…

 

אחרי שהכנתי את שני סוגי הסופגניות שהופיעו בספר, אבל החלטתי להמשיך למתכון שלישי. הפעם הכנתי את הסופגניות בגרסה מתחשבת, נטולת גלוטן, עם חלב סויה ותחליף סוכר.

 

אל המתכון לסופגנייה מתחשבת היכנסו…

 

 

סופגנייה בצי'ק צ'ק

סופגנייה בצי'ק צ'ק

 

 

1/2 1  כוסות קמח מנופה

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר או אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 ביצה  גדולה

1 גביע יוגורט ( 200מ"ל) (או שמנת, אשל, מעדן סויה)

שמן לטיגון

להגשה :

1 כוס סוכר, קינמון, ריבה, אבקת סוכר

 

שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת דלילה.

 

מחממים את השמן לטיגון עמוק, נוטלים בכף/ כפית או בכף גלידה מהבלילה ויוצקים אל תוך השמן החם. מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום-זהבהב.

 

מוציאים על מגבת נייר סופג. מגלגלים בסוכר או בסוכר עם קינמון. או ממלאים בריבה ובוזקים באבקת סוכר.

 

החומרים ל- 16-18 סופגניות קטנות

 

מכינים ציפויים להגשה אישית

מכינים ציפויים להגשה אישית

 

 

 אל המתכון לסופגניות גבינה  היכנסו…

 

 

אל המתכון לסופגנייה מתחשבת היכנסו…





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ