"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » חנוכה » סופגניות מהירות ללא גלוטן

סופגניות מהירות ללא גלוטן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סופגניות מהירות ללא גלוטן


פסקל פרץ-רובין


סופגניות ללא…. סופגניות ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא חלב… בקיצור סופגניות ללא!

בספרי "מטעמי ישראל ",  שראה אור ב- 87' . ספר עשיר ומיוחד, שהוצאתי אחרי שנים של כתיבת  המדור "מאכלי עדות " בשבועון לאישה. ומכיל כ-450 מתכונים מ-15 עדות שונות.

מצאתי בעמוד 231 שני מתכונים נבדרים להכנת סופגניות מהירות.  סופגניות  ללא שמרים, לא צריך לחשש שהבצק לא יתפח והסופגנייה לא תצליח, ובעיקר חוסכים זמן.

קראתי להן  בספר סופגניות מהירות הכנה, וסופגניות גבינה. אחרי שהכנתי את שתי הגרסאות החלטתי שאני מכינה את הסופגניות בגרסה מתחשבת לכן הן נטולת גלוטן, ובמקום חלב תמצאו חלב סויה ובמקום סוכר תחליף.

לפניכם המתכון לגרסה המתחשבת שלי לחנוכה למי שהגלוטן אינו חברו, והסוכר מהווה בעיה וגם למי שיש בעיה עם מוצרי חלב.

וזו התוצאה:

סופגנייה-בלי-גלוטן

סופגנייה-בלי-גלוטן

 

1/2 1 כוסות קמח תמי *

1/4 2 כפיות אבקת אפייה

4 כפות תחליף סוכר –כמוסוכר

1 כף סילאן ללא סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 ביצה גדולה

1 גביע מעדן סויה בטעם אפרסק ( 125 גרם)

150 מ"ל מים או חלב סויה

שמן לטיגון עמוק

שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת דלילה.

מחממים את השמן לטיגון עמוק, נוטלים בכף/ כפית או בכף גלידה מהבלילה ויוצקים אל תוך השמן החם. מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום-זהבהב.

מוציאים על נייר סופג. מגלגלים בסוכר או בסוכר עם קינמון.

אחרי הטיגון בוזקים סוכר וקינמון

אחרי הטיגון בוזקים סוכר וקינמון

בתום הטיגון,  ספר אפשריות הגשה:

הגשת סוכר-  מניחים צלחת רחבה ומגלגלים את הסופגניות בסוכר בעודן חמות.

הגשת קינמון – מניחים בצלחת רחבה כוס סוכר מוסיפים כף וחצי קינמון ומערבבים. מגלגלים  את הסופגניות בסוכר וקינמון בעודן חמות.

הגשת סירופ – מכינים סירופ סוכר בסיסי . מבשלים כוס סוכר ושתי כוסות מים מיץ מחצי לימון  עד לקבלת סירופ צמיגי. מתבלים בקינמון , וניל או רום. טובלים את הסופגניות בסירופ מוציאים לכלי. אפשר להגישן כך או לגלג ל אותן באגוזים קצוצים.

הגשת גורמה – מכינים  ציפוי שוקולד עשיר, המבוסס על שוקולד מרירי ושמנת או ממרחי שוקולד כמו נוטלה וממרחי חלב, מרציפן , וממרח אגוזים.

מניחים את הממרחים בצלוחיות וכל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב. אפשר גם לשלב פירורי שוקולד אגוזים סוכריות צבעוניות.

החומרים ל- 18- 20  סופגניות

טובלים בציפוי שוקולד, חלבה, פרלין

טובלים בציפוי שוקולד, חלבה, פרלין

 אל המתכון בגרסה המהירה ללא שמרים עם גבינה היכנסו…

*קמח תמי- מאפשר החלפת קמח רגיל אחד לאחד. מצוי בכל המרכולים





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ