קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » פסקל ממליצה » ניסוי וטעימה » סופגניות חגיגיות

סופגניות חגיגיות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


הן מחייכות אלי מבעד לחלונות הראווה, ומדוכנים שונים במרכולים הגדולים, וברשתות המזון. הצלחתי לזהות אותן, אך בקושי.

 

בשנים האחרונות הסופגניות עוברות שדרוגים משדרוגים שונים. הריבה כבר לא אותה ריבה, אבקת הסוכר נדחקה החוצה לטובת ציפויים שונים, שוקולד, ריבת חלב, חלבה, קרמים על בסיס פיסטוק, אגוזים פטיסייר, סוכריות צבעוניות, ושילוב של מזרקים בטעמים.

 

נזכרתי בגעגועים באותה סופגנייה עם הלחיים הזהובות, התפוחות והמפודרות באבקת סוכר לבנה כשמעל מבצבצת הריבה האדומה (הפשוטה והלא משודרגת).

 

אני זוכרת את המאמץ שנדרש להכין את הסופגנייה, הטכניקות, הטיפים, הסודות הכמוסים ומה עושים כדי לקבל אותן עגולות עם הפס הלבן ובאותו הגודל ?

 

סופגניית טאטי

סופגניית טאטי

 

וכמובן, איך לא הורסים את צורתן העגולה בשעת הטיגון ולא משחימים אותן יתר על המידה ו….איך לא נקבל את בועות האוויר הגדולות בתוך הסופגנייה שיוצרות מעין חור ענק וריק במרכז הסופגנייה התפוחה.

 

כיום בקושי מכינים אותן בבית ומי שכבר מעיז נחשב לבשלן מדופלם ולי קצת חבל. בשבועות האחרונים כל חברת מזון, וקונדיטוריית בוטיק יוצאות עם מבצעים והכרזות על הסופגנייה המיוחדת, היפה והטעימה שהכינו עבורנו השנה.

 

אנו נתקלים בשלל ציפויים וקרמים המצפים את הסופגנייה הקלסית כשהשינויים שנערכו השנה הן במלית ובציפוי, בגודל, במרקם, ובעיקר בכמות המלית שהוכנסה אל תוך הסופגנייה האומללה.

 

לא עוד ריבה אדומה פשוטה ואבקת סוכר לבנה בוהקת אלא שלל טעמים וציפויים כשאחד יותר מוזר מהשני ולכולם קוראים סופגנייה. כשאנו נותרים עם השאלה מה קרה ? למה? הרי זה קורה פעם בשנה שאנו נוגסים בבצק הספוגי והאוורירי החובק ריבה בתוכו ולו כובע של אבקת סוכר.

 

וכשנוגסים בשילוב השמאמי הזה מקבלים חוויה מענגת של מיזוג מדויק – בין מתוק ,חמים  ונימוך ובעיקר ט…עים!

 

הסופגנייה של שמו

הסופגנייה של שמו

 

 לכבוד החג שבפתח קבלו סקירה קלילה משלל הסופגניות שתפגשו בכל הדוכנים, הרשתות והקונדיטוריות.

 

באופן כלילי כל הסופגניות הן בגודל בנוני ולא ענקיות כמידי שנה. המחירים לדעתי שערורייתיים מ-4.90 ₪ ועד ל9.50 ₪  אם תכינו בבית יותר זול, יותר טעים וגם פחות קלוריות . אך מי שמתעקש לקנות ימצא את השפע הבא.

 

קונדיטוריית בן עמי  מתחדשת  השנה בסופגנייה  אוריריות ממולאת בגנאש שוקולד, חלב וליקר אמרטו, בציפוי שוקולד מריר ותלתלי שוקולד. לצד הסופגנייה החדשה מוצעות סופגניות קלאסיות במיליות ריבה שונות וסופגניות בריוש אפויות במלית פטיסייר וניל ובמילוי טראפלס שוקולד.

 

גם כאן הסופגניות ממולאות מצופות ומעוטרות: סופגניות במילוי קרם קצפת, בציפוי שוקולד ובעיטור קצפת, סופגניות במילוי שוקולד, בציפוי שוקולד ועיטור שוקולד לבן, ועוד שפע טעמים.

 

חבל שהמלית היא בכמות קטנה מאוד ביחס לגודל הסופגנייה המחירים נעים מ-5 שקלים ועד ל- 8 שקלים

 

ב"קונדיטוריה שני" תמצאו סופגניות בטעם קרמבו, קולה לימון, מסקרפונה , קנדי קראץ, חלבה פיסטוק ושערות קדאיף  יש בינהם סוכריות שיש להיזהר מהן בעיקר ילדים.   המחירים מ-5 עד 8 שקלים.

 

 

סופגנייה של רולדין

סופגנייה של רולדין

 

 

ברשת רולדין  תמצאו השנה 12 טעמי סופגניות. מהקלאסית במחיר-  4.5 ₪ ועד למושקעות והמגוונות ב-9.5 ₪  סופגניות גורמה השנה בשלל מליות מיוחדות כמו: מלבי- סופגנייה במילוי שוקולד וריגטו קוקוס בציפוי שוקולד לבן,

  

תלתלי קוקוס וקשיו מקורמל, צייסר פטל ומי ורדים רושה פרלינה – סופגנייה במילוי קרם אנגלז פרלינה ושברי אגוזי לוז בציפוי שוקולד ותלתלי שוקולד מריר, צייסר שוקולד נוצ'לה

 

שוקולטה ביאנקו – סופגנייה במילוי גנאש קרם חלב איטלקי ציפוי שוקולד בלגי ופניני קרנץ, צייסר שוקלטה אגוזי לוז סופגניית קרמליה – סופגנייה במילוי קרמה קרמל שוקולד לבן, בציפוי שוקולד לבן בשיבוץ יהלומי קרמל.

 

מוגזמים כל השכלולים שהפכו את הסופגנייה לעוגה טעימה אבל לא סופגנייה.

 

כל המיוחדים מחירם נע מ-8 ₪ עד 9.5 ₪  חשוב במיוחד לאנשים שמקפידים לצד כל סופגנייה מופיע הערך הקלורי.

 

במאפיית הבוטיק 'טאטי לחם' הסופגניות עשירות במליות ובטעמים משובחים מעוטרות מזולפות כמעט כמו עוגות קטנות ואישיות.

 

גם כאן לא שכחו את הסופגנייה קלסית והיא מופיעה במלית  של קונפיטורת תות תוצרת הבית, שוקולד בלגי משובח, ובעיטור חינני- המגרה את העין ואת הלשון  גם כאן המחירים  מ-4.90  לקלאסית ועד 6.80  ₪

 

בקונדיטוריית ביסקוטי המגוון בטעמי הסופגניות בהשראת קינוחי רטרו קלאסיים. לצד הסופגניות הקלאסיות, תמצאו מילויים וציפויים שכולם מחווה לקינוחים

 

שהם מסע בזמן לטעמים והריחות של שנות ה-70' וה- 80'- מהפרפה חלבה של הסטייקיות, דרך המלבי שבצידי הדרכים ומרקיז השוקולד האלמותי ועד הקרם קרמל שכיכב בתפריטי המסעדות.   גם כאן המחירים מ-5 ₪ עד 8 ₪

 

 

סופגנייה של דלאל

סופגנייה של דלאל

 

 

רשת "שמו הקונדיטוריה" השיקה קולקציית סופגניות אפויות בשילובים ייחודים לצד סופגניות מטוגנות בשמן קנולה המכיל רק 7% חומצות שמן רוויות לעומת 13%-15% בשמנים אחרים עם מילויים טעימים ומקוריים.

 

השנה תמצאו גם  ספינג' מהמטבח הצפון אפריקאי ב- 5 ש"ח ודונאטסים במגוון ציפויים. והמחירים נעים מ-5 ₪ עד ל8 שקלים, השינויים במחיר בהתאם לסוג הסופגנייה המרקם המלית והציפוי הנבחר.

 

בקונדיטוריה דלאל תמצאו סופגניות קלאסיות במבחר מילויים. לצד הסופגניות בתפזורת, מוצעים בקונדיטוריה גם מארזים ייחודיים המכילים סופגניות ומזרקי מילוי במבחר טעמים. 

 

המארזים מכילים 4 או 9 סופגניות וערכה של מזרקים למילוי עצמי של הסופגניות. מזרקי המילוי מכילים: ריבת חלב, ריבת תות, שוקולד ופיסטוק. המחירים ללא מלוי –  5 ₪ לסופגניות בטעמים מיוחדים 8 ₪

 

ואם לא די בכול הטעמים, הקרמים, הריבות, הממרחים תמצאו ברשת רשת ג'לה סופגנג'לה זו סופגנייה במלית גלידה בשלל טעמים.  הסופגנג'לה במחיר של 10 שח.

 

וב "מקס ברנר" משיקים  3 סופגניות מתוקות המשלבות טעימי גלידה שונים במחיר: 38 ₪ לשלושת הסופגניות.

 

ואחרי שפע של מיני סופגניות בטעמים מגוונים ומיוחדים אני חושבת שהכי טעים בחנוכה  היא סופגנייה רכה וספוגית במילית ריבה אדומה, בזוקה בשפע אבקת סוכר, ספנג'  עגול אורירי וחם מצופה בגלימת סוכר , וביס של זלאבייה טבולה בסירופ סוכר מתובלת בקינמון או מזהר זה חנוכה בשבילי.

 

צילומי יחצ' של : דן לב,ארנון לוי, רונן מנגן,זוהר שעוני,דודו אזולאי.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ