אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עיקריות » עוף ותפוחי אדמה

עוף ותפוחי אדמה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוף ותפוחי אדמה


פסקל פרץ-רובין


המטבח הפרטי שלי הוא כל הזמן בפעולה, הכנת מאכלים ותבשלים למשפחה, בדיקת מתכונים, פיתוח מתכונים, ניסוי מוצרים חדשים ומתכונים מעניינים, כך שתמיד יש גיוון ועניין במנות המוגשות לבני ביתי.

 

הופתעתי השבוע לשמוע מחאה קלה מצד בני הצעיר כשהצעתי לו לטעום מנה שבדקתי.  והוא ביקש בעדינות שאכין את תבשיל העוף ותפוחי אדמה שלי. כשהוא טורח להזכיר לי,  שממש, אבל ממש מזמן, לא הכנתי את המנה הספציפית הזו.  

 

הופתעתי, עוף ותפוחי אדמה? זו מנה בסיסית שהחומרים בה הכי זמינים ופשוטים.

 

מה צריך?  עוף, תפוחי אדמה ורוטב צילי נפלא.  לפעמים אני משנה ומגוונת את המנה בהתאם למצרכים המצויים אצלי במקרר.

 

"הסוד" או "הפטנט"  להצלחת המנה הוא בבישול הממושך בתנור ההופך את ההעוף לקריספי ותפוחי האדמה לרכים ונימוחים.

 

היות והמנה דורשת בילוי ממושך בתנור לריכוך ושיזוף. אני נוהגת להכינה בבוקר, מכניסה לתנור בחום נמוך כמעט חום פלטה, מה שמאפשר לתבשיל להפוך לקריספי ותפוחי האדמה נמוחים.

 

 

 

6-7 מנות עוף

3/4 כוס צ'ילי חריף מתוק

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב טריאקי

6 שיני שום קצוצות דק או להשאיר שלמים

1 כף דבש או סילאן

2 כפות רסק עגבניות או עגבנייה 1 מגוררת

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 -3/4 כוס מים

4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות או רבעים

 

 

מנקים היטב את מנות העוף ( אפשר להסיר את העור –אך איני ממליצה היות והעור  שומר על עסיסיות הבשר).

 

מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ומערבבים היטב. מוסיפים את מנות העוף הנקיים ומערבבים ומעסים היטב הכול יחד. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.

 

מעבירים הכול לתבנית רחבה או לכלי חסין אש. ומסדרים את הנתחים ותפוחי האדמה היטב בתבנית.

 

מכסים בנייר אפייה ומעל סוגרים היטב ברדידי אלומיניום. (יש להניח את רדידי האלומיניום כך שהצד הבוהק כלפי העוף . סוגרים היטב.

 

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 30 דקות מנמיכים ל150 מעלות צ' ואופים לפחות שעתיים.

 

מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה . משקים את מנות העוף וקוביות תפוחי האדמה ברוטב וממשיכים לאפות כחצי שעה עד שעה להשחמה אחידה וחלקה של העוף ותפוחי האדמה.

 

מקבלים המון נוזלי רוטב, מידי פעם משקים את העוף ותפוחי האדמה ברוטב. זו הדרך לקבלת השחמה יפה וקריספיות של נתחי העוף.

 

החומרים ל- 8-6 מנות

 

 

עוף ותפוחי אדמה לפני האפייה

עוף ותפוחי אדמה לפני האפייה

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ