קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » גפילטיפיש / קציצות דג

גפילטיפיש / קציצות דג

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

גפילטיפיש / קציצות דג


פסקל פרץ-רובין


כפי שהבטחתי לפניכם המתכון האוורירי והמיוחד של חברתי חייה להכנת קציצות הגפילטיפיש בדיוק לפי המתכון של אמה אסתר בסיס ז"ל

 

חשוב לדעת שחייה נוהגת להכין את הגרסה המקוצרת קרי הכנת הקציצות בלבד אולם אפשר להכין את הגרסה המורכבת ולהטמין את הקציצות בתוך פרוסות דג כפי שאסתר בסיס ז"ל הכינה.

 

 

לקציצות הדגים:

1/2 1 ק"ג קרפיון  מפולט וטחון גס ללא עור.

2 ביצים

1 ביצה קשה מגוררת

1 בצל גדול קצוץ ומטוגן בשמן לגוון זהוב ומסונן

1 בצל גדול מגורר

מלח פלפל לפי הטעם

1/2 כפית סוכר

3-2 כפות קמח מצה

 

לציר הדגים:

2 בצלים פרוסים

2 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות

1 סלרי  אמריקאי קלוף וחתוך לקוביות או פלחים

1 גבעול סלרי נקי חתוך לקטעים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כפית סוכר

 

 

בקערה רחבה מניחים את הדג הטחון ומוסיפים את שאר החומרים לקציצות מערבבים היטב ומשהים במקרר כשלוש שעות.

 

מכניסים את הירקות החתוכים של ציר הדגים לסיר רחב ושטוח. יוצקים 4-5 כוסות מים מערבבים מבשלים ומביאים לרתיחה  מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כ-20 דקות.

 

בידיים רטובות נוטלים מעט מעיסת הקציצות,  וצרים קציצה אליפטית, מניחים אותה בזהירות  בתוך  הציר. בדרך זו מכינים את יתר הקציצות.

 

מסדרים  אותן בשכבה אחת ובעדינות בתוך הציר. אפשר לנענע קלות את הסיר כך שהקציצות יאפשרו מקום אחת לשנייה בנוחות.

 

מבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעתיים וחצי עד שלוש. הסוד כאן הוא הבישול האיטי. חשוב להקפיד לא להביא את הנוזלים לרתיחה, במידה והנוזלים רותחים הקציצות מתפרקות ומתפוררות.

 

בתום הבישול חשוב לקרר את הציר עם הקציצות מספר שעות (2-3 ) ורק כשזה ממש פושר מסדרים את הקציצות בכלי הגשה ומעטרים בפרוסות הגזר.

החומרים ל-8-10 מנות

 

טיפסקל לגיוון מוצלח

 

במידה ומעוניינים למלא את הקציצות בפרוסות דג , יש לפרוס ולנקות היטב את הדג.

 

למלא בנוחות את מלית הקציצה ברווח פרוסות הדג. כך שיכיל אותן בנוחות. מסדרים אותן בציר הדגים וממשיכים בבישול.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ