מרפסת הצופה לים – SEA VIEW

בתחילת יוני  הושקה במלון הילטון תל-אביב מרפסת הסי ויו (SEA VIEW) ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון, מים כחולים, מפרשיות ויכטות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » קרפלך כרובית חריפים

קרפלך כרובית חריפים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קרפלך כרובית חריפים


פסקל פרץ-רובין


כיסני קרפלך עם טויסט נחמד. הכיסנים ממולאים במלית פיקנטית של תערובת כרובית מתובלת בכוסבר, פלפלים, שום ובצל.

 

הקראפלך יושבים אלו לצד אלו בתוך תבנית אפייה מוברשים בביצה טרופה ונכנסים לתנור חם שחומם מראש. מקבלים מאפה מיוחד ועשיר בטעמו.

 

לבצק: 

 

500 גרם קמח רב-תכליתי

 

10 גרם שמרים טריים

 

150 מ"ל מים

 

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

 

1/2 כפית זרעי שומר כתושים

 

1 כפית מלח

 

למלית:

 

2 תפוחי אדמה

 

1 כפית זרעי חרדל

 

1 כפית זרעי כוסברה

 

1/4 כפית הל קלוי

 

1/4 כוס שמן זית (או שמן חרדל, אם יש לכם)

 

2 בצלים קצוצים דק

 

1/2 כרובית בינונית, קצוצה דק

 

3 שיני שום כתושות

 

2-1 פלפלונים חריפים יבשים (סודנים) כתושים

 

מלח לפי הטעם

 

 להברשת הבצק:

 

1 ביצה טרופה עם מעט מים 

 

 

 

לבצק – מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים עד שנוצר בצק. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, תוך לישה, ולאחר מכן את זרעי השומר והמלח. לשים עד שנוצר בצק אחיד ולא יותר.

 

 

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד לילה.

  

 

למילוי -מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מצננים מעט, קולפים ומגררים על פומפייה גסה. קולים את התבלינים במחבת קטנה ולאחר מכן כותשים אותם במכתש ועלי.

 

  

מחממים 2 כפות מהשמן במחבת ומאדים את הבצלים עד שהם שקופים. מעבירים לצלחת. מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומקפיצים את הכרובית עד שהיא מקבלת מעט גוון ומתרככת מעט.

  

 

מחזירים את הבצל למחבת, מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה, התבלינים והפלפל החריף ומערבבים. מוסיפים את השום הכתוש ומלח. מסירים מהאש ומקררים.

 

 

עיצוב ותפיחה שנייה -מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ככל האפשר. קורצים מהעלה עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. ממלאים כל עיגול בכף מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים היטב את השוליים. 

  

 

מכופפים את חצי העיגול לאחור ומהדקים את הקצוות שלו זה לזה, כמו שמכינים טורטליני. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים במקרר כשעה. 

 

 

מחממים את התנור ל-200 מעלות. מברישים את הקרפלך בביצה הטרופה ואופים כ-15 דקות.

 

 

זמן תפיחה כולל: 3 שעות, או לילה במקרר + שעה

 

המתכון מתוך הספר – ספר האפייה של ארז קומורובסקי  צילומים: ארז בן שחר

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ