ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » חנוכה » מיני סופגניות לפונדו חנוכה

מיני סופגניות לפונדו חנוכה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מיני סופגניות לפונדו חנוכה


פסקל פרץ-רובין


רוצים  להצליח בהכנת הסופגניות ? קבלו את שלושת הסודות להצלחה בטוחה: * לישה מתאימה, * תפיחה טובה, *טיגון נכון. סטפן לייק, הקונדיטור של "שמרית" מסביר כיצד:

 

לישה מתאימה- מומלץ ללוש את הבצק במיקסר ולא במעבד מזון. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ללא הנוזלים (המים או החלב), מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים,

 

כשהחומרים מתחברים לגוש, מעלים את מהירות הלישה לבינונית וממשיכים ללוש לפחות עוד כ-8 דקות , יש להמשיך עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

 

תפיחה טובה- כאשר משתמשים במשפר לאפיה ביתית של שמרית, מספיקה השהייה של הבצק בגמר הלישה למשך כ-20-30 דקות בלבד ( אין צורך בתפיחה ראשונה ארוכה יותר).

 

לאחר יצירת כדורי הבצק וסידורם על משטח משומן היטב, חשוב מאד להקפיד ולהתפיחם שוב עד להכפלת נפחם. רצוי להתפיח את כדורי הבצק במקום חמים ללא לחות.

 

לזירוז התפיחה: מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה הנמוכה ביותר (כ-50 מעלות), מכניסים את המגש המשומן עם כדורי הבצק, סוגרים את דלת התנור ומכבים את התנור.

 

טיגון נכון בסיום התפיחה – מרימים הסופגניות בעדינות בעזרת כף שטוחה דקה משומנת, מכניסים בזהירות לשמן שחומם מראש כשצדה העליון של הסופגנייה כלפי מטה.

 

טמפרטורת שמן נאותה: לאחר חימום השמן מכניסים כף עץ לשמן ובודקים שמופיעות בועות קטנות מסביב לה, אם הבועות גדולות ורבות, השמן חם מדי, יש להנמיך את האש או לסגור

 

אותה למספר דקות או להוסיף שמן מהבקבוק.

 

כאשר השמן חם מדי, הסופגנייה תשחים מהר בעוד הבצק בפנים יישאר דביק ולא אפוי. זמן הטיגון תלוי בגודל הסופגנייה. לסופגניות גדולות רצוי זמן טיגון של כ- 2-3 דקות מכל צד, או עד שהסופגנייה בצבע זהב.

 

סופגניות קטנות יש לטגן כ- ½ 1 דקות מכל צד עד להזהבה. בתום הטיגון להוציא בכף מחוררת ולהניח על גבי נייר סופג. לאחר מספר דקות מומלץ להזריק את הריבה ולבזוק אבקת סוכר.

 

לפניכם מתכון לפונדו מיני סופגניות, עם רוטב שוקולד ובציפוי אגוזי פקאן סיני, סוכריות, שבבי שוקולד וקוקוס. פונדו חנוכה מתוק לאור נרות החנוכה.

 

 

 

 

לבצק:

 

כ-3 ½ כוסות קמח (1/2 ק"ג)

 

½ שקית או ½ קוביית שמרים טריים שמרית (25 גרם)

 

1/2 שקית משפר אפיה שמרית (25 גרם) – לא חובה

 

4 כפות גדושות סוכר (80 גרם)

 

¾ כוס + 2 כפות חלב (200 מ"ל)

 

2 ביצים

 

½ כפית מלח (5 גרם)

 

גרירה מקליפת תפוז אחד

 

5 כפות חמאה (80 גרם)

 

לפונדו – רוטב שוקולד:

 

150 גרם שוקולד מריר

 

2/3 מיכל שמת מתוקה (150 מ"ל)

 

1 כף חמאה (20 גרם)

 

 

 

 

לבצק – שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה  5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.

 

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו.

 

לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-25 כדורים במשקל כ-15-20 גרם כל אחד. או לחילופין ניתן לרדד את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ.

 

מניחים את הכדורים או העיגולים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

 

לטיגון – מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה. מסננים מהשמן ונועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד רוטב השוקולד לפונדו

 

לרוטב שוקולד- מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.

 

להגשה- מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.

 

טובלים כל סופגנייה ברוטב ואח"כ בציפוי הנבחר.

 

חומרים (כ-25 יחידות)

 

המתכון באדיבות  הקונדיטור ערן שוורצברד צילום: פיליפ מיטראי





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ