בקיצור...

  • צלוים את העגבניות.
  • מכינים את בסיסי המרק.
  • מוסיפים את העגבניות.
  • מבשלים כחצי שעה.
  • מרסקים מתבלים בלימון ומגישים.

שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מרקים » מרקים חמים » מרק עגבניות צלויות

מרק עגבניות צלויות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מרק עגבניות צלויות


פסקל פרץ-רובין


הבעל, עם שפעת, ביקש מרק עגבניות. איזה חולה מבקש מרק עגבניות? אז הוספתי שומר שקרץ אלי מהמדף, הרבה שום וג'ינג'ר, שיילחמו בחיידקים, וגם קינואה, כדי שיהיה משביע ועשיר בערכים תזונתיים. לבעל שלום.

 

 

1 כף שמן זית

 

1 בצל קצוץ

 

4 גבעולי סלרי קצוצים

 

3 גזרים קצוצים

 

1 שומר קצוץ

 

5 שיני שום קצוצות

 

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ

 

4 עגבניות פרוסות

 

10-8 כוסות מים או ציר ירקות

 

1 כף אורגנו (או בזיליקום) יבש

 

1 כפית פפריקה

 

1 כפית סוכר

 

מלח ופלפל

 

1 כוס קינואה (או דוחן, או אורז מלא)

 

מיץ מ-1 לימון

 

לעגבניות הצלויות:

 

4 עגבניות פרוסות

 

15 עגבניות שרי חצויות

 

2 כפות  שמן זית

 

1 כפית סוכר מלח ופלפל

 

1 כפית בזיליקום יבש

 

 

מכינים את העגבניות הצלויות: מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות). מסדרים את העגבניות בשכבה אחת בתבנית שטוחה, בוזקים עליהן את השמן, הסוכר, מלח, פלפל והבזיליקום וצולים כ-25 דקות.

 

להכנת המרק, מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל, הסלרי, הגזר, השומר, השום והג'ינג'ר במשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב.  מוסיפים את העגבניות הטריות, העגבניות הצלויות, המים (או הציר), האורגנו, הפפריקה, הסוכר, מלח ופלפל, ואת הקינואה.

 

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומרסקים  את המרק (או רק חלק ממנו).

 

המתכון מתוך הספר "סיפור בריא" זהר לוסטיגר בשן,  צילום: דניאל לילה





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ