בקיצור...

  • מערבלים חמאה, סוכר,ביצים.
  • מוסיפים קמח,א.אפייה,ונותני טעם
  • מערבים עם שוקולד צי'פס.
  • מסדרים ברווחים בתבנית.
  • אופים, מצננים ונהנים.

סיר ומחבת עם פטנט

מי שרוצה להתחדש  בסיר או מחבת מוזמן  להציץ בשלל מוצרי BALLARINI  האיטלקי לאחרונה  השיקו  קולקציה חדשה של סירים ו

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות שוקולד צ'יפס


פסקל פרץ-רובין


על השיש במטבח שבביתי מונחות מספר צנצנות זכוכית שקופות ובתוכן עוגיות במגוון צורות, צבעים וטעמים. הן כאן על מנת להבטיח את טעמו המושלם של כל משקה חם.

 

באחד הימים הופתעתי מאכזבתו  של אחד מילדי חברתי,  שביקש להבין  למה בביתי  תמיד העוגיות מוזרות, מורכבות, ממולאות  ואחרות.  

 

למה אני לא מכינה סתם עוגיות פשוטות כמו עוגיות שוקולד צ'יפס?  הוא שאל בעיניים מתחננות  והוסיף: " הן כל כך טעימות, ואפשר לטבול אותן במשקה של שוקו חם".

 

הערה הזו הפתיעה אותי וכשהרהרתי בדברים, הבנתי שהצעיר צודק. באחת חזרתי למתכון פשוט ובסיסי, מיד הנחתי על השיש מספר מצרכים  ובין שיחה וצחקוקים בחשתי מספר חומרים בקערה.

 

לא עברה חצי שעה והמטבח היה אפוף בריח אפייה של עוגיות פריכות ומנוקדות בכמות נדיבה של נטיפי שוקולד.

 

עוגיות אהובות על קטנים ובוגרים כאחד. העוגיות לא מסובכות להכנה, וכיף להכין אותן עם הילדים הצעירים , והבוגרים  בימים אלו  – כשהיום התקצר ומחשיך מוקדם.

 

אני נוהגת לכנותן עוגיות "זיקית " היות ומספיק להוסיף מרכיב  אחד או  להחליף מרכיב והן משנות את גוונן, מרקמן, צורתן וטעמן.  הבצק גמיש ומאפשר יצירת עוגיות בטעמים ובמרקמים שונים.

 

אפשר למשל לשלב נטיפי שוקולד לבן, אגוזים קצוצים, פירות מיובשים קצוצים, סוכריות שוקולד או עדשים צבעוניות . אפשר להחליף חצי כמות הקמח באבקת קקאו, גרגרי שומשום קוקוס ועוד כיד הדמיון.

 

במתכון זה הבצק הוכן באמצעות מערבל חשמלי,  אך אפשר להכינו גם  בעזרת מטרפה ידנית.

 

 

 

נגיסה של שוקולד

נגיסה של שוקולד

 

150 גרם חמאה או מחמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום  (100 גרם ) או סוכר דמררה

1/4 כוס (50 גרם)  סוכר לבן

2 ביצים

2 כוסות קמח מנופה (280 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית ליקר שוקולד

200 גרם נטפי שוקולד צי'פס

 

 

מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה או המחמאה מוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן ומערבלים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את  ביצים ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד.

 

מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה תוך ערבול את הקמח המנופה, ואבקת האפייה  ותמצית הוניל. מערבלים לאיחוד החומרים .

 

מוסיפים  את שוקולד הצ'יפס, מבליעים אותם היטב בעיסת הבצק. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

 

נוטלים מעיסת הבצק  בעזרת כפית ובכפית נוספת מורידים אל תבנית האפייה תלוליות בצק. מסדרים את תלוליות הבצק ברווחים של  שלושה ס"מ אחת מהשנייה.

אופים בתנור שחומם היטב בחום  בינוני של 180 מעלות צ' כ- 15 דקות .          

 

החומרים: לכ – 45-50 עוגיות

 

טיפסקל לגיוון והעשרת העוגיות

 

ומספר נקודות חשובות קודם להכנה 

 

אפשר להוסיף בנוסף לנטיפי שוקולד הציפס, אגוזי מלך קצוצים או חמוציות. ולשלב גם אבקת קקאו.

 

אוהבי שיבולת שועל יכולים להפחית חצי כוס מכמות הקמח ולהוסיף במקום שיבולת שועל. החלפה זו משפיעה על המרקם וטעם העוגיות.

 

חשוב להקפיד על הרווחים בתבנית האפייה- העוגיות מתפשטות ומשתטחות בתבנית. והן צריכות מקום אחרת הן מתחברות אחת לשנייה

 

 

כיף וטעים להכין עם הקטנים

כיף וטעים להכין עם הקטנים

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ