רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » פחזניות תל אביב –פריז

פחזניות תל אביב –פריז

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פחזניות תל אביב –פריז


פסקל פרץ-רובין


השף כריסטוף מישאלאק, אמן פטיסרי בעל שם עולמי, היגע לישראל כדי להעביר סדנה. כך תכינו את הפחזניות השוות שנוצרו תחת ידיו המיומנות.

 

הרעיון הוא שתי פחזניות קטנות מחוברות עם פסי שוקולד  דקיקים היוצרים את הקשר בין פריז -לתל-אביב.

 

 

קרמבל לפחזנית:

100 גרם חמאה

120 גרם סוכר דמררה               

120 גרם קמח                           

 

בצק רבוך לפחזניות:

125 גרם מים                            

125 גרם חלב                            

5 גרם סוכר                              

5 גרם מלח                               

100 גרם חמאה                         

140 גרם קמח מנופה                              

4 ביצים                                   

 

קרם פרלינה לוז – פקאן:

6 חלמונים

70   סוכר

50   קורנפלור

500 מ"ל  חלב

120  גרם  פרלינה אגוזי לוז  (אפשר לקנות בחניות המתמחות )

30 גרם פקאן קלוי טחון גס  

1 גרם מלח 

250 מ"ל שמנת מתוקה 

לבזיקה –  אבקת סוכר

 

 

לכנת הקרמבל – במערבל חשמלי עם וו גיטרה  מערבבים את החומרים עד קבלת בצק הומוגני. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעובי של 2 מ"מ. ומקפיאים.

 

לכנת הפחזניות- בקלחת מרתיחים מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה. מוסיפים קמח ומערבבים תוך טריפה מהירה עד שהבצק מתאחד וניתק מהדפנות. מעבירים למערבל עם וו גיטרה ומקררים.

 

מוסיפים תוך כדי ערבול את הביצים בזו אחר זו  עד לקבלת בצק דליל. בעזרת שק זילוף מצויד בצנתר חלק מספר 12 מזלפים פחזניות בקוטר של 3 ס"מ.

 

בעזרת כוס קטנה (מיקד) בקוטר 3 ס"מ  קורצים עיגולים קטנים מבצק הקרמבל הקפוא  ומניחים על כל פחזנית. אופים כ 35 דקות בתנור שחומם ל 170 מעלות.

 

לכנת הקרם – בקערה גדולה טורפים את החלמונים והסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים  לתערובת חלקה. בקלחת מרתיחים את החלב ויוצקים על תערובת החלמונים, תוך טריפה מהירה  ומחזירים לסיר.

 

מבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת רותחת כחצי דקה לפחות. מוסיפים את הפרלינה, הפקאן הטחון והמלח. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.

 

מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתערובת, מקררים לפחות שעה לפני השימוש.

 

להרכבת הפחזניות – חותכים כל פחזנית לרוחבה ומזלפים לתוכה קרם פרלינה לוז – פקאן בעזרת צנתר משונן מספר 14. מניחים מעל את החלק השני של הפחזניות . בוזקים מעט אבקת סוכר.

 

הפחזניות של מישאלאק

הפחזניות של מישאלאק

קרם מהיר של פסקל 

רוצים לקצר תהליכים?  קבלו מתכון לקרם שאני נוהגת להכין הוא טעים ובעיקר מהיר

1 מיכל שמנת מתוקה

1 חבילת אינסטנט פודינג

1 כוס חלב

1 חבילה של גבינת מסקרפונה

2 כפות ריבת חלב

1/2 כוס פקאן קלוי וטחון

שמים בקערת מערבל את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג וניל ,והחלב מקציפים לקצפת יציבה. מבליעים את הגבינה ,ריבת החלב, ןהפקאן הקלוי לקבלת קרם יציב וחלק. (במידה והקרם סמיך מידי אפשר להוסיף עוד  כ1/4-1/2 כוס חלב ) .

 

חיבור עם שוקולד וזילוף

חיבור עם שוקולד וזילוף

 

צילומים: סטודיו שירן כרמל 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ