סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » מסע הקסם הצרפתי

מסע הקסם הצרפתי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


השף כריסטוף מישאלאק, אמן פטיסרי בעל שם עולמי, היגע לישראל כדי להעביר סדנה. כך תכינו את הפחזניות השוות שנוצרו תחת ידיו המיומנות.

 

אין כמו עוגה בתנור כדי למלא את ארבעת הקירות  בחום ובניחוח מזמין המושך את כל בני המשפחה כבמטה קסם אל לב לבו של הבית – המטבח – שם מתרחשים דברים מדהימים ובעיקר טעימים.

 

כריסטוף מישאלאק בוחן את הפחזניות בתנור

כריסטוף מישאלאק בוחן את הפחזניות בתנור

 

מי שהכין אפילו פעם אחת בחייו עוגה יודע בוודאות שבאפייה חייבים לעבוד נכון ולדייק.  לעקוב היטב אחר הוראות ההכנה, שלב אחר שלב. לא לדלג, לא לעקוף, לא לשנות חומרים כי אין מוצר מסוים.

 

אפייה היא כמו מדע מדויק. הסוד להצלחה הוא בראש וראשונה המתכון  וההקפדה על הוראות ההכנה.  אך לא די בכך, לדעתי, יש עוד הבדל מאוד מאוד ברור והוא הבדל בין האפייה הביתית לבין האפייה המקצועית.  

 

לזו האחרונה, יש שפה משלה, שונה ומתומצתת, התייחסות לכמויות היא במשקל בלבד!  השקילה  בכוסות, כפות כפיות אינה קיימת כלל.

 

הפחזניות של מישאלאק

הפחזניות של מישאלאק

 

בנוסף, לא פעם עושים שימוש במוצרים שבחלקם הגדול לא נמצאים במרכולים ו/או בחנויות המתמחות. יש עוגות שהכנתן משלבת טכניקות מורכבות ומגוון של סוגי בצק וקרמים הדורשים לא רק מיומנות מקצועית גבוהה אלא גם ובעיקר זמן.

 

כשקונדיטור מגיש מתכון לאפייה הביתית, הוא נאלץ תמיד ל "תרגם"  ולפשט  את המתכון למטבח הביתי. תרגום זה מורכב, לא פשוט, לכן ישנם הבדלים בין העוגה הביתית לזו המקצועית מהקונדיטוריה.

 

עם השנים, הלימודים והניסיון גיליתי את התהליכים הכימיים העומדים מאחורי פלא האפייה, ובעצם מהו הקסם המצוי מאחורי כל עוגה. הרבתי לעסוק בפישוט תהליכי הבישול ו/או האפייה כדי להקל על תהליכי העבודה במטבח הביתי.

 

בדרך זו הצלחתי לפצח סודות ולחשוף טכניקות לקבלת עוגות נפלאות גם במטבח הביתי, הפשוט.

 

חיתוך הפחזניות

חיתוך הפחזניות

 

לכן שמחתי כשהוזמנתי להצטרף לסדנת מתוקים מיוחדת במינה, "עולם הפטיסרי של כריסטוף מישאלאק", שהתקיימה ב "בית הספר הגבוה לקולינריה – בישולים", במסגרת תוכנית "ענקי הקולינריה" שיזם השף מאיר דנון, מנהלו המקצועי של בית הספר.

 

מדובר בסדרת כיתות אומן בהנחיית גדולי השפים והקונדיטורים בעולם,  שמעבירים סדנאות מרוכזות בנות שבוע לאנשי המקצוע המקומיים, כמו גם לחובבי בישול,

 

זילוף הקרם

זילוף הקרם

 

כולל תרגום סימולטני- המאפשרות למשתתפים היכרות אינטימית ובלתי אמצעית עם אנשי המקצוע המוערכים ביותר בעולם והזדמנות לקבל השראה, להתייעץ, לפתח ולהעשיר את עולמם המקצועי.

 

לסדנה שאליה הוזמנתי הגיעו מיטב הקונדיטורים בארץ  לצפות וללמוד ממישאלאק,  הנחשב לכוכב בקנה מידה בינלאומי. הוא  ידוע כאחד המטאורים של הקונדיטוריה העולמית ונחשב כפורץ דרך, בעל ראייה חדשנית ופרשנות אישית לא שגרתית.  

 

מישאלאק בעל תואר אלוף העולם בפטיסרי ומשמש כקונדיטור של Palaza Athene בפריז לצדו של המגה שף אלאן דוכאס. הוא מככב בתוכניות טלוויזיה רבות בצרפת.

 

מילוי הפחזנית

מילוי הפחזנית

 

בכיתת האומן הציג  מישאלאק את קולקציית הפטיסרי שלו לשנת 2014 בין שפע המתוקים היו קינוחים שזכו לשמות מסקרנים כגון "מדאם פרובנס", "פריז-מוסקבה," "אקלייר דולסי" ו "אדון יוזו", תוך מתן הסברים על הפילוסופיה שלו, שיטות העבודה ונקודות המבט המאפיינות את יצירתו.

 

שמחתי לגלות שהבשורה על פי מישאלאק היא חזרה לפשטות ולטעמים המקוריים של חומרי גלם טריים ושימוש מופחת בסוכר, בצבעי מאכל, בקישוטים ובדקורציות. כמעט חזרה הביתה למטבח הביתי.

 

חיבור עם שוקולד וזילוף

חיבור עם שוקולד וזילוף

 

בסיום סדנה מעניינת ומורכבת, הבנתי ששוב אני צריכה לקחת את הכלים שקיבלתי בסדנה המקצועית ולנסות לתרגמם למטבח הביתי שלי. במילים אחרות,  לפשט את המתכון כך שתצליחו גם אתם להכין מאפים מיוחדים, מורכבים ובעיקר איכותיים מהמטבח הצרפתי במטבח הפרטי שלכם.

 

המתכון כאן מתבסס על המתכון של מישאלאק עם שינויים והתאמות שערכתי. אל המתכון היכנסו….

 

לסיום בוזקים אבקת סוכר

לסיום בוזקים אבקת סוכר

 

 

זכרו, האפייה טובה גם לנשמה! הפשילו שרוולים יחד אתי והתחילו במלאכת האפייה, כי הקסם רק מתחיל.

 

 

פחזנית ממולאת קרם נפלא

פחזנית ממולאת קרם נפלא

 

צילומים: סטודיו שירן כרמל 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ