סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » הסברס – צבר ומה עם הקוצים??

הסברס – צבר ומה עם הקוצים??

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


הסברס -פרי שיח הצבר, הינו אחד הסמלים המזוהים ביותר עם הישראלי, יליד הארץ שבמשך שנים כונה על שמו: "צבר". סמל להיותו ישיר, "קוצני" ומחוספס. ממש כמו הסברס. קיץ ישראלי אין פירושו רק אבטיח כי אם הרבה סברס. והיום – יותר מאי פעם. ההתקדמות יוצאת הדופן בגידול הפרי, זני הסברס הרבים והיצירתיות החקלאית שלנו הביאה לכך שהיום הפרי מתוק מתמיד ורובו …ללא קוצים.

 

 

 

הצבר הינו אחד ממני הקקטוס. השם "צבר" ניתן לו מאחר והוא צובר את הנוזלים שהוא יונק המספיקים לו לזמן ממושך. מוצאו מאמריקה וממקסיקו. במאה ה16 עבר לספרד ומשם כבר לכל ארצות הים התיכון. שיח הצבר מגיע עד לגובה חמישה מטרים.

 

 

 

כילדה אני זוכרת איך בקיץ כל ילדי השכונה היו מתאחדים לקבוצות של חמישה ששה חבר'ה לביצוע קטיף של סברסים. מאחר ופרי הסברס האיכותי והבשרני ממוקם בצמרת השיח, נהגו להצטייד במקל ארוך אליו הצמידו פחית שימורים שבה היו "לוכדים" וקוטפים את הסברס.

 

 

 

בעבר נמכרו הסברסים בשווקים, לרוב על-ידי נשים ערביות שהיו יושבות בסמוך לגיגיות פח ובהן מים, גושי קרח וראשי פירות סברס ירוקים-צהובים מבצבצים מתוך המים הקרים.

 

 

 

הצבר ניתן לאכילה לאחרי קילופו. מהקליפה, ניתן להכין ריבות. מפרי הסברס ניתן להכין גם רטבים,קרישים,שימורים וממרחים שונים.

 

 

 

ברפואה הסינית וההומיאופתית מיחסים לצבר ערך תזונתי גבוה וסגולות למניעת קרישת דם. הסברס עשיר בויטמין C ובסידן, יש בו הרבה אשלגן, מגנזיום, מינרלים וסיבים תזונתיים מסוג פקטין המסייעים באיזון רמות הכולסטרול בדם.

 

 

 

ומה לגבי ערכו הקלורי של הסברס?

 

גם כאן – הסברס מנצח! הפרי דל קלוריות, יחסית לפירות הקיץ. מנת פרי מכילה כ-50 קלוריות.

 

 

 

 

 

סברס בשלל צבעים וטעמים

 

 

 

טיפסקל לסילוק קוץ עקשן

 

אם במקרה, הגיע לידיכם הסברס מהסוג הישן והקוצני, ונתקע לכם קוץ בידיים תוכלו

 

לסלקו בעזרת פינצטה. כמו כן, ניתן לשפשף חזק בקוביות קרח את המקום הנגוע. העור מתכווץ ואז ניתן לשלוף בקלות את הקוץ.

 

 

 

 

כך תכינו מיץ סברס מהיר

מכניסים למקפיא כמות של 400 גרם פרי סברס ( נקי ומוכן לאכילה – בוחרים איזה סוג וגוון שרוצים) מקפיאים כ- 5-6 שעות.

 

מכניסים למעבד מזון וטוחנים. מעבירים את עיסת הפרי במסננת (לסילוק הגרעינים) ומגישים קר. אפשר להוסיף ולתבל את המשקה במעט וניל או בכל ליקר אחר.

 

 

 


מוצרי צבר

חוות צברי אורלי:

מדובר בחוות גידול הצבר הגדולה ביותר בארץ. בימים אלו השיקה החברה סדרת מוצרים המיוצרים מפרי וירק (ענפי הצבר) . החווה מפיקה את הפרי ב- 5 צבעים מרהיבים: אדום, כתום, סגול, ורוד וצהוב הפרי עשיר בטעם וארומה.

אוהבי הצבר ישמחו למצוא בשווקים את הפינוקים שהכינה עבורנו.

 

ענפי צבר כבושים וענפי צבר כבושים פיקנטי – המוצר הוא ירק כבוש שניתן להוסיפו כתוסף ירק לכל סנדביץ' וגם כתוספת לסלט ירקות.

 

 

 

ממרח צבר פיקנטי – ממרח צבר המכיל למעלה מ-90% ענפי צבר ומשלב בתוכו פיקנטיות. ניתן להשתמש בו כתבלין.

 

 

 

סחוג צבר –מכיל למעלה מ-90% ענפי צבר ומציע לאוהבי החריף להתנסות במוצר חדש וליהנות מהארומה שלו.

 

 

 

קונפיטורה צבר צהוב / אדום – הקונפיטורות מיוצרות מתמצית פרי הצבר האקזוטי. טובה למריחה,לרוטב צלי ולממרח על עוגה.

 

 

 

משקה צבר אדום – משקה הצבר מכיל 30% פרי צבר אדום. מומלץ להגישו קר.

 

 

 

אז תאמרו לי – האם גם ילדינו ה"סברסים" עוברים כיום תהליך עידון כזה בו "מוציאים מהם את הקוצים" ונשאר לנו רק הפרי המתוק? …

 

 

 

 

 

צילום: נועם בלום,שחר פליישמן





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ