"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » מצננים ומתרעננים שלל מתכונים קלילים ו….קרים

מצננים ומתרעננים שלל מתכונים קלילים ו….קרים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


זמן הפשוט הגיע. קבלו מתכונים ורעיונות כיצד לעבור את הימים החמים ללא מאמץ… בימים אלו לאף אחד מאיתנו אין חשק להיכנס למטבח ובטח לא להפעיל את התנור שיפיץ חום מיותר. היות שהתנור שובת בימים אלו, או יותר נכון אנחנו משביתים אותו, גם אופן ההכנה מקבל בימים אלו תפנית.

 

לא עוד מטעמים מורכבים, לא עוד מאכלים כבדים ודשנים. החום מחייב אוכל קליל, מהיר וזמין משפע הירקות והפירות הרעננים שבשווקים.

 

  

 

 

בימים אלו המרפסת הופכת למקום האירוח הכי כיפי, ואנו נערכים עם שפע מנות קלילות, מהירות הכנה ונאות למראה המושכות אותנו ואת בני המשפחה אל המקום הכי צונן בערבי הקיץ החמים – המרפסת.

 

בחרתי להתייחס הפעם לכל המשקאות שאני רוקחת למשפחתי ממטבחי העדות השונים במינימום עבודה ומאמץ, מחומרים זמינים וזולים. כיאה לימות הקיץ תמצאו גם שלל רעיונות לשעשועים קרים להעסקת הילדים בחופשה ושימוש מאתגר ואחר מהמוכר והידוע להגשת המלון ואבטיח – הפרי האהוב עלי בקיץ.

 

רעיון נפלא להכנה עם הילדים:

פרוסות מלון עם ג'ילי צבעוני 

 

המצננים הרשמיים – משקאות ממטבחי העדות:

מהמטבח התוניסאי: משקה שקדים / רוזטה

מהמטבח התורכי: משקה מגרעיני מלון / סוביה

ומהמבטח של כולנו: לימונדה עם שידרוגים מעניינים

 

עוד מרעננים שווים:

גלידה ביתית פשוטה ומהירה

אפרסקים ממולאים בגבינה

מעטפות בצק פילו במלית תפוחי עץ עם גלידת וניל

 

 

 

 

רעיונות וגימיקים קרים לפינוק הזאטוטים

בתקופה זו שהיא גם זמן חופשת הילדים אני מקפידה להכין איתם קרחונים. מכינים משקאות ממותקים מפירות, מכניסים לכלים מיוחדים מפלסטיק להכנת קרחונים ומקפאים. אפשר לשלב גם: סוכריות גומי או פירות טריים חתוכים לקוביות זעירות.

 

"קרחוני" ענבים

רעיון חמוד וכיפי הוא לקחת כמות של ענבים בהירים או כהים, להניח בכלי שטוח ולאחסן במקפיא:

כאשר אתם מגישים משקאות קרים – מוסיפים את הענבים הקפואים אל המשקה במקום קרחונים קטנים.

אפשר גם להוסיף אותם לסלט פירות.

או פשוט להגישם כפי שהם כמו חטיפי קרח.

 

 

 

 

אבטיח אדום לבן

אפשר להגיש כדורי גבינה וכדורי אבטיח, כל שצריך הוא כף פריזאית, סבלנות ואורחים שכיף לפנק:

קורצים מחצי אבטיח עיגולים בעזרת כף הפריזאית, ומניחים בקערה. באותה דרך קורצים עיגולים מקוביית גבינה בולגרית, או חוסכים את המאמץ וקונים כדורי בייבי מוצרלה. מוסיפים נענע, קצח, זרזיף שמן זית. מערבבים ומגישים קר קר קר

 

 

רוצים אבטיח גם בחורף?
קחו מתכון מהמטבח הרומני



טיפסקל ללימונדה משובחת

* אפשר לעשירה ולגוון את המשקה בפלחי לימונים או תפוזים . אפשר להוסיף עלי לימונית ואו לואיזה המקנים למשקה ניחוח וטעם נוסף ללימונדה הנפלאה.

 

* על מנת להעשיר את הלימונדה אפשר לטחון במעבד מזון לימון אחד ולהוסיפו אל המשקה.כך מתקבל משקה סמיך קלות עם גוון מריר ועדין של לימון.

 

* כדאי להוסיף מקלות וניל אל קנקן המשקה סמוך להגשה.

 

 

חופשת הילדים עדיין לא הסתיימה הכינו אם הקטנים ארוחת ערב מדליקה ומפנקת היכנסו לכתבה הבאה :

נופשים ואופים עם הילדים





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ