שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » ויהי אורז

ויהי אורז

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


הסיכוי שתקבלו משני אנשים שונים תשובה זהה לשאלה " איך לבשל אורז" הוא קלוש. הנה ניסיון לענות על הקושיה המפותלת בעולם הבישול

 אז איך מכינים אורז? זו אחת השאלות הפופולריות ביותר.  הגרגרים הקטנים הללו והפשוטים לכאורה להכנה, מתלווים כמעט לכל ארוחה, והם האוכל הבסיסי והנפוץ בעולם – אבל קשה לאתר את הדרך הנכונה והמוצלחת ביותר להכין אותם.

מנקים ושוטפים היטב את גרגרי האורז

מנקים ושוטפים היטב את גרגרי האורז

מה שבטוח הוא שכל אחד משוכנע שהשיטה שלו היא הכי טובה.

אף שאני מכירה מספר שיטות להכנה  אני די מתקשה להחליט מהי השיטה הטובה ביותר  להכין צלחת אורז ראויה .

יש כאלה ששוטפים את הגרגרים במשך זמן רב, כדי לסלק את שכבת העמילן שמצפה אותם. יש כאלה שכלל לא שוטפים את הגרגרים, ויש כאלה שמשרים אותם במים לילה קודם.

אחרים מטגנים אותם ומצפים אותם בשמן לפני הבישול, כדי שלא ייצמדו זה לזה.

גם בשלב השני של ההכנה יש שלל שיטות: חלק מבשלים את הגרגרים בישול קצר עד רתיחה, מכבים את הלהבה ונותנים לגרגרים לנוח כ- 20 דקות לפני ההגשה בעצם  מבצעים סוג של בישול אידוי.

ואחרים מבשלים את הגרגרים בתהליך ארוך ובשלבים מעניינים כשמשתמשים במצעי  ירק כבסיס עשיר ומתובל.

יש עוד שיטה: יצירת  "ארובות " בתוך גרגרי האורז במהלך הבישול – ארובות המאפשרות לאדים לצאת. שיטה נוספת היא לכסות את הסיר בתום הבישול במגבת וכמובן שישנם שלל איסורים: איסור על בחישה,  איסור על פתיחת המכסה לעומת השיטה בה ממליצים על בחישה.

סוגי אורז: פרסי, אדום,עגול

סוגי אורז: פרסי, אדום,עגול

ובין שלל השיטות והטכניקות מוצאים את הקפדנים, אלו משרים את גרגרי האורז לילה קודם. ובנוסף מעבירים את גרגרי האורז בישול ראשוני קצר של 8 דקות ואחר כך ממשיכים באידוי ארוך של כ-40 דקות.

מצאתי עוד עשרות טכניקות ופטנטים לקבלת מנת אורז נהדרת בה הגרגרים מופרדים ונאים.

כל השיטות והטכניקות נוצרו לדעתי בזכות שפע של זנים וסוגי אורז אשר הבישול שלהם מקנה לגרגרים את המרקם, הרכות והצורה האופיינית למנת הארז המוגשת.

הבולטים בהם  – האורז הלבן, הבר, החום, האדום, הבסמטי- הודי, זן יוקרתי ויקר שאתו תמיד מצליחים. האורז העגול שנפלא להכין אתו סושי וריזוטו אך צריך לדעת לעבוד עם אורז זה  כדי להגיע לתוצאות טובות.

העממי ביותר הוא האורז הלבן ולו מספר זנים הנפוצים הם הפרסי, היסמין והתאילנדי גרגרים מעט ארוכים וקלים להכנה והאמת מניבים תוצאות טובות עד מצוינות אם לא מפחדים מהגרגרים הקטנים. בחרתי מספר מתכונים לא מורכבים העושים שימוש בזני אורז שונים.

אורז אדום

אורז אדום

טיפסקל להצלחה

שטפה במי ברז שלוש פעמים

טיפסקל לגרגרים לבנים ובוהקים

משרים את  גרגרי אורז לילה קודם בהרבה מים עם מעט מיץ לימון

טיפסקל לאורז מהיר

הביאו את המים לרתיחה מכבים להבה. מכסים במגבת את הסיר וממתינים 25 דקות.

קבלו מבחר מטעמים עם אורז:

עלי גפן ממולאים באורז מלא

פשטידת אורז/ רוז מוחשי

אורז בעיטור פירות וזרעונים

אורז לבן חגיגי

אורז עם עשבי תיבול 

ריזוטו פיטריות שום ותימין

ריזוטו אורז ופיטריות שיטאקי

אורז עם עדשים אדומות 

אורז אדום ברוקולי תרד ובטטה

מרק אורז ועדשים

צילי שעועית אדומה ואורז

אורז עם שעושעית אדומה וגזר

פשטידת אורז אישית

גרגרי אורז חומוס ועוף

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ