סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » חזה עוף לימים חמים, מתכונים, רעיונות וטיפסקל

חזה עוף לימים חמים, מתכונים, רעיונות וטיפסקל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


הימים חמים, הילדים בחופשה ובקייטנות.אנו מתחילים להתארגן לקראת החופשה המשפחתית ובעיקר מחפשים מקומות מוצלים לא רחוק מהמזגנים ומחוף הים.

 

הערכות לקראת הקיץ מתרחשת  גם  במטבח, המזווה והמקפיא מחליף את צבעיו ותכולתו למוצרים יותר קלילים ומרעננים. מוצרים שאפשר להכין מהם מנות מהירות הכנה, מנות קלילות, אשר לא מכבידות עלינו המבשלים וכמובן לא על הסועדים.

 

אנו עברים מיד למנות המשלבות נפלא בין גבינות, ירקות, פסטות עוף ודגים.  בהדרגה  אנו מקטינים את השימוש בתנור, עוברים להכנת מנות הדורשות בישול מהיר וקצר. כך בעצם  גם המטבח מתחיל להיכנס להערכות  בישול בעונה החמה -קלילי מהיר  וטעים.

 

בחרתי לקבל את ימי הקיץ החמים בטיפול והצגת אחד החלקים הנפוצים והאהובים ביותר בין כל חלקי העוף, הכוונה כמובן לחזה העוף/תרנגולת או כפי שנוהגים לכנותו בטעות השניצל. פעם נהגו  להכין ממנו בעיקר שניצלים, זה  קל, מהיר והכי חשוב אהוב על כולם  בעיקר על הזאטוטים.

 

אך כמה אפשר להכין שניצלים? בעיקר שבשנים האחרונות מקפידים על הכנת מאכלים בריאים ומנסים לחסוך בטיגון.

 

עם ההתפתחות הקולינרית בארץ החלו ל"טפל" גם בחלק זה של התרנגולת, מסתבר  שאפשר להכין ממנו מטעמים מעניינים ומפתיעים.

 

 

 

 

נא להכיר – חזה עוף

זהו חלק נקי ונאה, צורתו דומה לפרפר מכאן לא פעם משתמשים במונח זה במתכונים מסוימים – את הנתחים מקבלים על ידי הרחקת העצם המחברת בין שני חלקיו.

 

למה הוא עוד מתאים?

 הוא יכול לשמש כנתח  למילוי וצלויה, יוצרים לאורכו של נתח חזה העוף מעין כיס ולתוכו דוחסים מלית בשרית או מלית צמחונית העשויה מירקות ועשבי תיבול.

 

אפשר לשטח את החזה בדומה להכנה לשניצל להניח לרוחבו תוספות מעניינות לגלגל כגלילה ולבשל  כאשר פורסים גלילות אלו מתגלה לעיננו פרוסות בשר עוף עם מלית נאה .

 

כמובן שאפשר להחליף בשר בחזה עוף חותכים לקוביות ומוסיפים לכל קדרת בשר או פשוט לחתוכים לרצועות דקות מקפיצים במחבת – ווק לצד ירקות וכך מתקבלת מנה מהירת הכנה שחשוב להכינה סמוך לארוחה.

 

אפשר לשלבו בהכנת קציצות בשר בקר משלבים בין בשר הבקר לחזה העוף ולפעמים אפילו מוסיפים בשר אדום – הודו. כך מקבלים קציצות בשר קלילות יותר

 

כמובן  שאפשר לשמור על הנתח כפי שהוא, מסתפקים בצליה קצרה משלבים תוספות מעניינות ורטבים אטרקטיביים וכך ללא צורך בטיגון חוסכים קלוריות, ומגלים טעמים מעניינים שניתן להפיק בשימוש נכון בחזה העוף.

 

היתרון בולט ולדעתי גם העיקרי בשימוש  בחלק זה  שמקבלים בעיקר מנות לא מורכבות ,קלות להכנה, מעניינות בשילוב הטעמים ובעיקר הן מקנות תחושה של קלילות .

 

 

 

 

 

כיצד שומרים על עסיסיות הנתח?

אחד הדברים שחשוב מאוד להקפיד כאשר משתמשים בנתח זה, הוא לא לייבשו  יתר על המידה , יש להקפיד ולבשלו זמן קצר (זה גם יתרונו) לצפות אותו במעטה דק של רוטב שישמור על עסיסיות הנתח בבישול.

 

העוף אהוב על כל חלקיו. בכל בית תמצאו חסידים לחלקים שונים: יש כאלו שאוהבים ירך, כנפיים, כרעיים או חלקי פנים. אך אין ספק – החזה  הינו החלק החביב, הנפוץ והאהוב ביותר בין כל חלקי העוף.

 

ניתן להכין ממנו סלטים, מנות ראשונות, עיקריות ותוספות. ולא רק שניצלים.

 

 

 

 

 

 טיפסקל כיצד מבשלים נתחי חזה עוף/תרנגולת?

* בשר חזה העוף עדין לכן יש לדעת כיצד לבשלו. החזה מצוין לאחר בישול קצר, סמוך להגשתו לכן הוא  נפלא לטיגון, צלייה, הקפצה ואידוי מהיר שכולם נכנסים תחת כותרת בישול קצר.

 

* כאשר  קונים חזה עוף רצוי לבקש מהקצב לחתוך אותו מראש או לרצועות או לקוביות וכמובן שיכין אותו לשניצלים.

 

* אל תקפיאו את הבשר מיד עם קנייתו. רצוי לטבל או להשרות במרינדה-מישרה האהובה עליכם ואז כאשר מפשירים את חזה העוף הוא ספג היטב את התיבול ומעשיר את טעמו.

 

 

 

 

* כאשר אתם ממלאים נתחי עוף אין צורך לתפור את הפתחים אפשר להשתמש בקיסמי עץ או ללפף סביב הנתח חוט שמשון משומן היטב.

 

* כאשר מטגנים שניצלים אפשר להוסיף לתערובת הליפוף כ- ½ כוס קורנפלקס טחון או ½ כוס חטיף ביסלי בטעם גריל טחון גם במבה הולכת נהדר בדרך זו אתם מחבבים את השניצל על ילדים עקשנים במיוחד.

 

*אם משתמשים בחזה עוף לסלט מומלץ לא לשטח אותו כמו שניצל. עליו להיות שלם ונקי, מבשלים אותו במים עם תבלינים ועשבי תיבול מסננים ומשתמשים.

 

* הטוב ביותר – להכין תערובות תבלינים ו/או רטבים ולשמור במקרר. אפשר כמובן לקנותם מוכנים בטעמים שונים

 

 

 

קבלו תערובת תבלינים פיקנטית 

מערבבים בקערית ביחסים שווים: כמון, פלפל שחור, פלפלת אדומה, מתוקה וחריפה, ומלח.

 

אם מעוניינים בטעם דומיננטי מסוים מגדילים את כמותו ביחס לאחרים. אם מעוניינים בטעמים אקזוטיים או אסייתים משלבים תבלינים אלו בהתאם, ומשמיטים את המיותרים.

 

 

קבלו שלל מתכונים עם חזה עוף:

 

מתכון לחזה עוף צלוי עם סלסה

 

מתכון לחזה עוף צלוי בפפריקה וטימין

 

מתכון לעוף בנוסח המזרח הרחוק

 

מתכון לסלסילות פילו/בריק במלית ירקות ורצועות עוף

 

מתכון לחזה עוף מוקפץ

 

מתכון לסלט סלרי ופירות מיובשים

 

מתכון לסלט פול ירוק וחזה עוף בפנקו

 

מתכון לגלילת חזה עוף בפירורי ביסלי

 

מתכון למאפה חזה עוף ברוטב עגבניות ועשבי תיבול 

 

מתכון לבורגול ועדשים עם רצועות עוף ועשבי תיבול

 

מתכון לנתחוני חזה עוף וירקות מוקפצים

 

מתכון לרצועות חזה עוף אפונה וגזר

 

מתכון לעוף ואפונה ביין

 

מתכון לנתחי חזה עוף ברוטב תפוז ודבש

 

מתכון לנתחי חזה עוף ממולא ברוטב פטריות 

 

מתכון לקוביות חזה עוף עם תפוחי אדמה





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ