קונפי איזה יופי!

מסעדה חדשה לשף גיא פרץ, קונפי שמה, היא שוכנת במתחם מלון "קראון פלאזה" בחיפה.  

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » פאי לימון מרנג

פאי לימון מרנג

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פאי לימון מרנג


פסקל פרץ-רובין


לכבוד סוף השבוע קבלו פאי טעים ומתקתק שמשלב בין קרם לימון חמוץ–מתוק,  ומעליו מרנג איטלקי מתוק וקטיפתי. המתכון מעט מורכב עם מספר שלבי הכנה אך התוצאה המתקבלת שווה בהחלט את המאמץ.

 

 

לבצק פריך:

400 גרם קמח לבן

50  גרם אבקת שקדים

150  גרם אבקת סוכר

קמצוץ מלח

250  גרם חמאה קרה

1  ביצה  (50 גרם)

1  חלמון (20 גרם)

30 גרם מים

 

למרנג :

180 גרם סוכר

3  חלבונים

מעט מלח

מעט מים

 

לקרם לימון:

400  גרם סוכר

250  מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

100  גרם חמאה

8  ביצים

5  גרם ג'לטין

 

 

כלים ואביזרים:

מיקסר מוט חשמלי,  מבער קטן  (כמו של קרם ברולה), תבניות פאי, שקי זילוף, פיה משוננת.

 

 

לבצק הפריך – מערבבים במעבד מזון את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר והמלח. חותכים את החמאה הקרה לקוביות.

מוסיפים את החמאה לתערובת הקמח ומעבדים בלחיצות הפעלה קצרות עד לקבלת תערובת פירורית ועדיין קרה.  מערבבים את הביצה, החלמון והמים.

 

מפעילים את המעבד במהירות גבוהה ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. ממשיכים בעיבוד קצר עד שמתגבש כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

 

לכנת המרנג  – מקציפים במהירות בינונית את החלבונים והמלח. במחבת קטנה על אש נמוכה, ממיסים את הסוכר עם מעט מים. מעבירים את המיקסר למהירות גבוהה ומקציפים עד שהבועות הגדולות הנראות "נסגרות" ומתקבל קצף יציב.

 

מוודאים שסירופ הסוכר הוסמך, המים התאדו, הבועות קטנות אך עדיין צבעו לבן ולא שינה את צבעו לחום. אם הקצפת החלבונים טרם הסתיימה אך הסירופ כבר מוכן, מסירים אותו מהאש בכדי למנוע התקרמלות של הסוכר.

 

בהמשך ותוך כדי הקצפה מהירה, מזליפים לאט ובהדרגה את סירופ הסוכר על דופן הסיר הפנימית כך שלא יהיה מגע ישיר בין הסירופ הרותח לחלבון.

ממשיכים בהקצפה עד שהמרנג יציב, צבעו לבן בוהק ותחתית קערת המיקסר כבר הצטננה.

 

להכנת קרם לימון –מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים )חלבונים עבור המרנג, חלמונים עבור קרם הלימון  מערבבים בקערה את החלמונים עם 200 גרם סוכר.

מביאים לרתיחה את מיץ הלימון עם יתרת הסוכר.

 

השוואת טמפרטורה:  יוצקים בהדרגה,  תוך כדי טריפה במטרפה,  את מיץ הלימון הרותח על תערובת החלמונים.  מחזירים את תערובת הקרם לסיר על אש בינונית,  תוך כדי ערבוב

בכף (לא במטרפה,  כדי למנוע הכנסת אוויר). מביאים את הקרם לסף רתיחה  (רואים בועות קטנטנות ראשונות)  ומיד מוציאים לקערה.

 

מצננים את הקרם כחצי שעה ובעזרת מיקסר יד מערבלים פנימה את החמאה הקרה. שומרים במקרר.

 

להכנת הפאי: מרדדים את הבצק לעובי חצי אצבע.קורצים עיגולים  (גדולים מגודל התבנית) ומסדרים את הבצק בתוך תבנית.  מקפידים שהבצק יהיה צמוד לתבנית ולא יהיו כיסי אוויר בין הבצק לתבנית.

 

חותכים בסכין קצוות בצק בולטים מעל גובה הקלתית. מכניסים את הבצק למנוחה בת חצי שעה במקרר. אופים את הקלתיות אפייה עיוורת:

 

חותכים ניילון נצמד ומניחים מעל הקלתית.ממלאים את הניילון בקטניות שיש בבית. סוגרים את הניילון על הקטניות.

אופים בחום של 160 מעלות כ– 20 דקות (הניילון לא נשרף).

 

ממלאים את הקלתיות האפויות בקרם לימון ומיישרים בעזרת מרית. ממלאים שק זילוף עם פיה משוננת במרנג. מעטרים את שולי הפאי בזילופי מרנג.

 

מדליקים את המבער וממרחק קצר משחימים קלות ובזריזות את המרנג.

 

החומרים  ל– 10 קלתיות אישיות קוטר 10 ס"מ / 2 עוגות פאי בקוטר 26 ס"מ

 

 

המתכון מתוך הספר  – "עוגות בוטיק" של בוטיק סנטרל , צילום חגית גורן





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ