נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » עוגיות "כמו פעם" או עוגיות סבתא

עוגיות "כמו פעם" או עוגיות סבתא

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


מידי יום כשאני פותחת את המחשב, מיד צפות עשרות הפניות שלכם אלי. בהן בקשות, מחמאות, הבהרות שאלות ועוד. בדרך כלל אני נוהגת לענות לכל אחד  באופן איש, ומנסה לתת מענה לכל בקשה ושאלה. לאחרונה שמתי לב לבקשות חוזרות לקבלת  מתכוני עוגיות "כמו פעם".

 

לבקשות הללו תמיד יש סיפור נילווה של זיכרונות ילדות, טעמים וניחוחות מבית אמא. השאלות הללו הובילו אותי לייחד את כתבת השבוע לעוגיות של פעם ובעיקר מה מייחד אותן?  התרפקות נוסטלגית? או שבאמת יש משהו מאוד מיוחד בהן.

 

 

 

 

צמד המילים עוגיות "כמו פעם" זה מעין קוד, הכוונה  למיטב הבנתי לכל סוגי עוגיות סבתא ובעיקר עוגיות אתניות מעניינות. עוגיית סבתא עוגיה, עגולה דמוית כעכ או אצבע או מעוצבת בעזרת מטחנת בשר ידנית, מה שאנו קוראים מטחנה של פעם, אליה מצמידים סרגל מתכת מיוחד, לו שבלונות שונות אשר דרכן עובר הבצק.

 

את רצועות הבצק  חותכים  לקטעים בהתאם לגודל ולאורך הרצוי. עוגית "כמו פעם" זו העוגיה שמצליחה לשמור על פריכותה לאורך זמן והיא מתפצפצת בפה עם כל נגיסה ונגיסה כשספל תה מהביל בניחוח נענע ולואיזה משלים את טעמה הנפלא.

 

בדרך כלל העוגיות נשמרת בקופסאות פח כשהן נתונות בשקיות פלסטיק סגורות היטב ודחוסות לתוך קופסה. קופסאות הפח אותן אני זוכרת עוד מילדותי, הן תמיד מעוצבות, גבוהות ובצורות שונות ומעניינות. לאמי,לסבתי ולדודות תמיד היו קופסאות מעוצבות.

 

 

עוגיות סבתא

 

 

היה ממש מרגש לראות אותן מצמידות ביד בטוחה את קופסת הפח אל גופן כשהן פותחות את המכסה אשר חשף ניחוח וניל ותפוז מדהים. אנו הקטנים נעמדנו על קצות אצבעות הרגליים וניסינו להציץ לתוך קופסת הפח, ולנחש מה יש בתוכה הפעם.

 

אלו עוגיות? ובאיזה צורות מעניינות הכינו אותן עבורנו הדודות או הסבתא?  אך תמיד, אימי ואו דודותיי היו מנסות להגן על קופסת הפח בגופן כשומרות על אוצרות פז.

 

בדרך כלל העוגיות הללו נשמרות לפחות שבועיים (אם הצלחתם לשמור עליהם במקום בטוח במטבח), אך אם הכנסתם את העוגיות הנ"ל בצנצנת זכוכית רחבה ושקופה בעלת סגירה הרמטית והנחתם אותה על השיש בגאווה.

 

ראו הוזהרתם ! תוך פחות משבוע (במקרה הטוב) לא תמצאו גרג של עוגיה בצנצנת השקופה.

 

 

 

 

דבר נוסף בולט ולדעתי חשוב ביותר, עוגיות אלו הן בריאות יותר. בימנו כשכולנו מנסים לחנך לצריכה של  מזון בריא ואיכותי תוך שמירה על הבריאות ועל כמות הקלוריות  אותן אנו צורכים, הרי עצם הכנת עוגיות "כמו פעם", עוזרת מאוד היות ועוגיות אלו אינן מכילות מרגרינה, מזולה, וחמאה.

 

אלו עוגיות המבוססות בדרך כלל על שמן צמחי. ניתן כיום למצוא שילובים שונים של סוגי שמן כמו: סוייה, קנולה, תירס, ושילוב חלקי של שמן זית.

 

בכול מקרה לבקשתם של: גילה מיהוד, אורית מתל-אביב, יעל מירושלים, יפה מצפת, אייל מנהרייה, בני מבאר-שבע ובעצם ….לכולם . אני מרכזת את נושא עוגיות בריאות כמו פעם.

 

באתר כמובן  ישנן שפע של מתכוני עוגיות בניהם תמצאו גם כתבה  גדולה על הכנת עוגיות בכלל טכניקות הכנה, וכל הסודות וטיפסקל שיובילו אתכם להצלחה.

מתוך שפע המתכונים המצויים באתר, בחרתי לרכז עבורכם כאן את כל אותן עוגיות אשר  עושות שימוש בשמן במקום מרגרינה וחמאה להנאתכם.

 

למבחר מתכוני עוגיות "כמו פעם" או עוגיות סבתא בפורטל:

עוגיות סבתא

עוגיות סבתא אסתר

עוגיות סבתא אסתר "הקטנה" La petite Ester

עוגיות פריכות בניחוח תפוז

עוגיות "כמו פעם" המכילות מרגרינה או מחמאה או חמאה:

 

ניתן להמיר את המחמאה או המרגרינה בחמאה או שמן , שמן קוקוס מוקשה. חשוב לציין שלא מקבלים את אותו מרקם או טעם אופיני.

 

 

עוגיות שקדים פריכות

עוגיות פינוק

עוגיות בצורות מהמטבח הלובי

עוגיות רחת לוקום

טיפסקל

 

במתכוני בצק מקמח לבן, אפשר  תמיד לשלב גם קמח מלא.

 

טיפסקל לעוגיות מתנה

 

אין כמו הגשת קופסה דקורטיבית ובה מסתתרות מבחר עוגיות אותן הכנתם לאהובים עליכם

 

לשם כך רצוי שיהיו ברשותכם מספר כלים בסיסיים:

 

אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות, שניתן להגיש בתוכן עוגיות או עוגות מיוחדות. סוגרים את הקופסאות סוגרת בעזרת סרט דקורטיבי.

 

קנו ניירות עטיפה חום, נייר צלופן, רפיה, מספרי זיג-זג וקרטונים קטנים לכתיבת שם המוצר. בעזרתם עוטפים עוגיות ומגישים למכרים

.

רוצים ללמוד עוד על עוגיות הכנסו ל….

עוגיות קטנות ומטריפות: מתכונים, טיפים ועצות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ