ספר – סלטים

ספר בישול חדש נחת על שולחני סלטים - רפי כהן  צילום עטיפת הספר מיוחדת ולא שגרתית לא עוד שלל מנות של סלטים מביטים אלי דרך הכריכה

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » פסקל ממליצה » מה מתבשל » ספרים חדשים » עוגות בוטיק

עוגות בוטיק

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


רוצים להיות  קצת יותר מקצועיים, או להעמיק  בעולם הפטיסריי?

 

בוא לטעום מהספר החדש של רשת הפטיסרי התל-אביבית, בוטיק סנטרל, החוגגת עשור, וחובקת ספר מתכונים חדש,

 

המספק הצצה אינטיליגנטית אל עולם הפטיסרי העכשווי בתל אביבי. ומנסה להנגיש את הפטיסרי הצרפתי והגורמה למטבח הביתי. 

 

עולם הפטיסרי העשיר נחשף עם שפע מתכוני מאפים, בריושים, קרואסונים וקינוחים, הנשענים על הקלאסיקה הצרפתית.

 

כשהוא משלב  וחושף את הקשר העדין והמעניין שנרקם עם השנים  בין הסביבה האורבאנית התל-אביבית למטבח הפטיסרי המוקפד שמקורו בצרפת.

 

כשמדפדפים בספר מקבלים תחושה של מסע בין מתכונים קלילים למורכבים, 213 מתכונים המתפרשים על פני  205 עמודים.

 

הספר פונה בעיקר לאופים מנוסים יותר, חובבי האפייה והקינוחים, המעוניינים להרחיב את האופקים הקולינריים שלהם ולהכין עוגות מושקעות ומוקפדות. אך גם לאופה המתחיל, החפץ בעוגות בחושות מהירות ועוגיות קלות הכנה.

 

השף עופר גל  הקפיד והשתדל לתרגם את תהליכי העבודה המוקפדים הנהוגים בפטיסרי הצרפתי לכדי מתכונים המאפשרים ביצוע ביתי.

 

אך לא להקל ולעגל פינות, לא לשנות יחידות משקל למידות של כלי בית, לא להציע או להמציא תחליפים, ונמנע מקיצורי דרך כדי לקבל  את המתכון הטעים והטוב ביותר.

 

 

המרכיבים בספר ברובם נגישים וזמינים בסופר, אך לצדם מופיעים מרכיבים כגון פרלינה, פייטה, גלוקוז וחמאת קקאו, אותם יש לרכוש בחנויות המתמחות בציוד וחומרי גלם מעולם הקונדיטוריה.

 

בספר מציע גל תמהיל מדויק של מתכונים קלאסיים, כמו עוגיות מקרון או מוס גבינה פירורים, ולצידם מנות יצירתיות ומאתגרות, כמו מוס טופי פצפוצים מרוסס שוקולד או מוס שוקולד חלב עם אגוזים על בסיס דקואז' אגוזי לוז, שנכתבו בשפת הפטיסרי.

 

הספר עשוי בפורמט מהודר (כריכה קשה). המשלב  בין המתכונים  צילומים של העיר המחוספסת. התוצאה הינה קולאז' ססגוני ויוצא דופן של נופי התרבות יחד עם רגעים אורבניים קטנים,

 

את הספר ניתן להשיג בסניפי בוטיק סנטרל וברשתות הספרים המובחרות. מחיר: 120 שח.

 

צילומים: חגית גורן , דליה גל סברדלין. סטיילינג: בלה רודניק עיצוב: דוד חליבה

 

 

קבלו טעימה קטנה מהספר:

מוס שוקולד חלב ואגוזים

עוגת מוס שוקולד קפה פרווה 

פאי לימון מרנג

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ