שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » שבועות במטבחי עדות ישראל

שבועות במטבחי עדות ישראל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


שבועות הוא אחד החגים האהובים עלי, עשיר במאכלים מעניינים ממטבחים שונים. זהו חג נקי ולבן, שופע בירקות ופירות תוצרת הארץ  ובמוצרים על בסיס חלב ומוצריו.

החג  הנפלא הזה אוטוטו בפתח וכבר מתחילים לחוש באוויר את ההערכות לכבודו.  במרכולים מפנים מדפים למארזים מעניינים של מעדנים,גבינות וגבינות חדשות.

העיתונים והמגזינים מוצפים בפרסומות לגבינות,עוגות, מאפים ומתכונים. בעיקר אני מרגישה איך מתחיל הרחש בין חברותיי ומכריי הכול מתחילים לחפש אחר מתכונים למנות, תבשילים ובעיקר כמובן עוגות גבינהמעניינות מגוונות מפנקות ובעיקר טעימות.

נוברים בערמות מתכונים ישנות או מדפדפים בשלל ספרי המאפה והבישול.

גבינות

גבינות

לאתר החלו לזרום עשרות שאלות, בקשות, והסברים אחר מתכונים ידועים, פטנטים למתכונים מיוחדים ושאלות להדרכה והצלחה בהכנת עוגות כאלו ואחרות.

החלטתי להתייחס למתכוני העדות לכבוד החג, מנהגי מסורת, מתכונים מלוחים, מתכונים מתוקים דרך הגשה מיוחדת  המתאימה לשבועות.  ככל שנתקרב לחג  אגיש מבחר מתכונים לעוגות גבינה, טיפסקל להצלחתן ודרכים לקבלת תוצאות נהדרות.

 

בצקניות גבינה / פפנאש

בצקניות גבינה / פפנאש

בבית הצפון אפריקאי שבו גדלתי, וכמעט בכל המטבחים הצפון אפריקאיים לא תמצאו מעריצים מושבעים של מוצרי חלב, כיוון שכך רפרטואר המתכונים והמטעמים העושים שימוש במוצרי גבינה הוא די מצומצם.

עם הזמן והשנים חל שינוי והחלה פתיחות בבתים צפון אפריקאיים, והם נחשפו בפני העושר הגדול של החלב מוצריו והתוצרים שניתן להכין מהם. דווקא בגלל עובדה זו אני אוהבת את חג השבועות. זהו זמן מצוין להפגין יצירתיות, להמציא מאכלים חדשים וללמוד על שילובים שונים מהעדות השונות.

בכל עדה מעדות ישראל מגישים בחג מתן תורה מעדנים חלביים שונים: בעדות אשכנז מכינים חלה ארוכה ולה ארבע ראשים המסמל את מזל תאומים של חודש סיוון.  מכינים חלות מעוצבות אותן מעטרים בשקדים ואו צימוקים, אפשר להכין מאותו בצק לחמניות האופייניות למטבח הצפון אפריקאי  ומוגשות בחג.

החלה עשויה אומנם מקמח לבן, אך אפשר להחליף אותו בקמח מלא, ולהוסיף לשם כך כמעט כוס נוספת של מים. גם את הסוכר אפשר להחליף בסוכר חום.

פשטידת תרד וגבינה / ספנקופיטה

פשטידת תרד וגבינה / ספנקופיטה

הם מכינים מטעמים כמו: כיסני גבינה – "פירושקי", פפאנש "קנישס"  וחביתיות במליות גבינה משובחות או אופים עוגות בצורת לוחות הברית ולצידן הרים קטנים המסמלים את מעמד הר סיני. אפשר לגוון ולהכין לכבוד החג את לביבות תפוחי האדמה / רושטי או את עוגת מאפה התירס הנפלא- מאלאי.

יוצאי יהדות ספרד מכינים עוגה בעלת שכבות כמו פירמידה לזכר הרקיע השביעי שאליו עלה משה רבינו וחלה שנקראת "סייטו סיילו" (שבעה רקיעים) שממלאים באגוזים ופירות. התורכים מכינים מאפים עם גבינה כמו תפיחות תרד, ויהודי עיראק מכינים כיסנים – "סמבוסק בגבן" ממולא גבינה.

עוגיות לשבועות מהמטבח הלובי / שקך

עוגיות לשבועות מהמטבח הלובי / שקך

יהודי לוב  נוהגים להכין מבחר עוגיות מבצק של לחמניות מתוקות  או של כעכים . מעצבים אותן בצורות שונות, כמו סולמות, לוחות הברית, ציפורים,  וסמלים שונים מהתורה וממעמד הר סיני.

אחרי שהעוגיות מוכנות, שוזרים אותן בחבל כמחרוזת שבמרכזה תולים ביצה ריקה מעוטרת בחרוזים ובחוטים צבעוניים. כל ילד במשפחה מקבל מחרוזת . מחרוזת זו נקראת "שקק" או "שקך". נוהגים גם להכין את תבשיל "הבזין" כשעיסת הקמח משולה לגבנונים המסמלים את הר סיני ועליו מניחים את תבשיל הבשר.

במטבח התוניסאי והמרוקני נוהגים להכין את "הפסטיל די בטטא" ,"באנטשמחית תפוחי אדמה ממולאת בשר ומטוגנת. חטיפי בצק וגבינה מהמטבח הבולגרי בואיקוס  במטבח היווני  תמצאו פשטידת תרד וגבינה ספנקופיטה.

 

קבלו סרטון המדריך איך  מכינים את הסבמוסק בגבינה מהמטבח העיראקי :

 בואו לצפות בסרטון הדרכה למאפים צעד אחר צעד 

טיפסקל לאירוח מושלם

תכננו קודם את התפריט ,אל תשלבו מנות שמעולם לא הכנתם קודם . חשוב לנסות מתכונים חדשים קודם לאירוח.

על מנת להפחית בקלוריות ובאחוזי שומן  אפשר להחליף גבינות שמנות בגבינות רזות  אשר מכילות אחוזי שומן נמוכים.

במתכונים בהם מופיעה שמנת חמוצה או שמנת מתוקה תמיד אפשר להחליף שמנת ביוגורט או להקטין את כמות השמנת המתוקה ולהשלים בגבינה או יוגורטים.תלוי בסוג המתכון.

האזינו לפסקל  בתוכנית "עוד מעט  חג "  ברשת ב'  08:30 בבוקר ערב החג יום שלישי ,משוחחת עם ליאת על ההכנות לקראת חג השבועות

הפעם – מאפים מלוחים, פשטידות טיפסקל לאירוח קל מהיר וטעים במיוחד.

למגוון מתכונים להכנת ארוחה חלבית נפלאה:

שבועות נפלא עם טיפסקל , ושלל מתכונים נוספים לשבועות מגוונים ועשירים בגבינות .

 

לעוד מתכונים:

מרק תפוחי אדמה וכרשה

שקשוקה תרד עזים

עגבניות צלויות

פאי בצל למתכון ולסירטון הדרכה

סלט עגבניות בשלל צבעים

חסרים לכם עוד מתכונים?

 היכנסו למקבץ נוסף של מבחר מתכונים לכבוד החג היכנסו…..

רוצים ללמוד ולהצליח בהכנת עוגות גבינה קבלו את  כל הסודות לקבלת עוגת גבינה מוצלחת היכנסו….

 ולבסוף  מהשפע הקיים בפורטל הצלחתי לרכז 50 מתכונים נוספים היכנסו:…..





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ