"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת מוס שוקולד קפה פרווה

עוגת מוס שוקולד קפה פרווה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת מוס שוקולד קפה פרווה


פסקל פרץ-רובין


לפניכם עוגה עשירה ולמשקיענים בלבד, עוגת מוס שוקולד ומוס קפה, מצופה בשוקולד מריר ומעוטרת בפולי קפה.

 

 

לתחתית פצפוצי אורז פרווה:

60 גרם  פרלינה  (מחית אגוזי לוז)

50 גרם שוקולד מריר

50 גרם פצפוצי אורז

 

למוס קפה:

400 גרם שוקולד מריר משובח

350 מ"ל שמנת צמחית  (ללא טעמי תמצית וניל)

50 מ"ל חלב קוקוס טבעי  (לא מים עם רכז קוקוס)

150 גרם סוכר

80 מ"ל מים

20 גרם קפה נמס משובח

2 ביצים

6 חלמונים

5 גרם ג'לטין דגים

 

לקרם קפה:

200 מ"ל חלב קוקוס

200 מ"ל שמנת צמחית   (ללא טעמי תמצית וניל)

50 גרם שוקולד מריר

15 גרם פולי קפה   (או 25 גרם קפה נמס משובח)

3  גרם ג'לטין דגים

 

לציפוי שוקולד פרווה:

100גרם שוקולד מריר

100מ"ל שמנת צמחית

50  גרם גרוייר  (פולי קקאו גרוסים)

50 מ"ל מים

15 גרם גלוקוז

10 גרם סירופ תירס בהיר

15 גרם מרגרינה ללא תוספת טעמים

5 גרם חמאת קקאו

 

 

כלים ואביזרים:

מיקסר עם מטרפה , מטרפת יד,  רינג לאפייה בקוטר 21 ס"מ,  סילפט , תחתית עוגה עגולה (בקוטר 24 ס"מ), שקף לעוגה המתאים בגודלו לרינג, סיר בישול קטן,  תבנית ורשת אפייה.

 

 

להכנת מוס שוקולד קפה- במחבת קטנה ממיסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה ( 128מעלות במדחום מטבח). מקציפים את הביצים והחלמונים  כשתערובת הביצים תפוחה מאוד,  מזליפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את סירופ הסוכר הרותח.

 

ממשיכים להקציף עד שתחתית קערת המיקסר קרה  ממיסים את השוקולד עם הקפה הנמס על בן מארי.

 

בקערה קטנה ממיסים את הג'לטין במעט מים על פי הוראות היצרן ומיד מוסיפים לתוך השוקולד המומס.  טורפים במטרפת יד עד שהג'לטין מתחבר לתערובת.

 

מקציפים את השמנת הצמחית,  המים וחלב הקוקוס לקצף יציב.  מניחים לרגע בצד. מקפלים את תערובת הביצים עם יתרת קצפת הביצים  מקפלים את קצפת הביצים עם השמנת המוקצפת למוס אחיד.

 

מזליפים את השוקולד המומס על תערובת המוס ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם אוורירי.

 

להכנת קרם שוקולד קפה – עוטפים את פולי הקפה במגבת ובעזרת מערוך מנתצים את פולי הקפה.

 

מרתיחים 100 מ"ל השמנת הצמחית עם פולי הקפה, מכבים את האש ומצננים כעשר דקות. קוצצים את השוקולד המריר.

 

כעבור כעשר דקות מביאים את השמנת לרתיחה בשנית ומסננים מפולי הקפה ויוצקים על השוקולד הקצוץ. מבליעים את השוקולד אל תוך השמנת בעזרת מטרפת יד.

 

מערבבים את הג'לטין עם מעט מים קרים ומיד מוסיפים בערבוב לגאנש הקפה ומקררים.

מקציפים את יתרת השמנת הצמחית עם חלב הקוקוס.  מקציפים את הגאנש קפה, שופכים אותו על השמנת המוקצפת ומערבבים  )מקפלים(  בעזרת לקקן עד לקבלת מוס אחיד.

 

הרכבת העוגה -ממלאים שליש מהרינג במוס שוקולד. יוצקים את קרם הקפה ומשטיחים. מסיימים עם יתרת מוס השוקולד. משטיחים עם מרית את חלקו העליון של המוס.  מקפיאים ללילה.

 

להכנת הציפויקוצצים את השוקולד. מרתיחים את השמנת הצמחית עם הגלוקוז וסירופ התירס ויוצקים על השוקולד. טורפים היטב במטרפת יד עד לקבלת ציפוי אחיד, מוסיפים את המרגרינה,  

 

חמאת הקקאו והגרוייר ומבליעים בציפוי השוקולד. מוציאים את העוגה מהמקפיא,  מחלצים מהרינג ומסירים את השקף, מניחים את העוגה על רשת האפייה של התנור,  העומדת מעל תבנית אפייה נקייה.

 

יוצקים את הציפוי על העוגה בעזרת מצקת.  אוספים בעזרת מרית את שאריות הציפוי שנשפכו לתבנית התחתונה. חוזרים ומצפים את העוגה. שומרים במקרר עד להגשה.

 

מתכון לעוגה בקוטר 21 ס"מ

 

 

המתכון מתוך הספר "עוגות בוטיק" של בוטיק סנטרל צילום: חגית גורן





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ